torsdag, december 31, 2009

tisdag, december 29, 2009

Sverigedemokraterna och demokratin


Ibland undrar jag vilka kriterier som gäller för att välja skribenter till Svenska Dagbladets Brännpunkt.

Dagens attack på Sverigedemokraterna gör mig bekymrad eftersom det är en direkt attack mot vår demokrati där väljarna var fjärde år bestämmer sammansättningen i Riksmötet.

Om många i väljarkåren vill låta delar av Sverigedemokraternas politik påverka riksdagsbesluten, är det direkt odemokratiskt att motarbeta folkviljan genom att skapa en organiserad sabotagefraktion över partigränserna.

Mååna och kommunisten kan antagligen tänka sig denna lösning, men övriga partier kan säkert finna former för ett riksdagsarbete i enlighet med våra demokratiska principer.

Några citat:
"Hur ska vi då förhålla oss till Sverigedemokraternas sannolika intåg i riksdagen? Jag vill lyfta fram ett enkelt men fullt genomförbart förslag, som effektivt skulle lösa problemet."
Om det är ett problem att stora grupper av det svenska folket har tröttnat på migrationspolitiken, kanske det finns skäl att lyssna på opinionen.
"Mitt förslag går i korthet ut på att för varje mandat som Sverigedemokraterna får i riksdagen avsätter de övriga partierna lika många av sina egna mandat, i proportion till sin storlek. Dessa mandat används för att bilda ett ”anti-parti”. Detta anti-parti är informell sammanslutning av riksdagsledamöter som har som uppgift att rösta precis tvärtemot Sverigedemokraterna, oavsett hur dessa röstar. På så sätt kan Sverigedemokraternas inflytande neutraliseras, utan att de parlamentariska styrkeförhållandena mellan övriga partier rubbas."
Jag hoppas att det där citatet går till historien som årets stolpskott.
"De enda förlorarna är Sverigedemokraterna, vars mandat i praktiken skulle bli värdelösa."
Det skulle innebära att en stor del av svenska folkets röster skulle vara bortkastade och aktionen kan jämföras med att Sverigedemokraternas valsedlar kasseras av rösträknarna.
"Låt mig avslutningsvis påpeka att det förslag jag förespråkar på intet sätt är odemokratiskt. Att flera partier samarbetar för att minska ett litet partis inflytande är helt i enlighet med de demokratiska spelreglerna."
Martin Petersons debattinlägg är det bästa reklaminslag för Sverigedemokraterna som jag har sett.

Om de etablerade Riksdagspartierna vill förhindra Sverigedemokraternas intåg i Riksdagen, kan det bara ske genom lyhördhet för folkviljan.

Svenska i Sverige tack!

Klicka på Berglins finurliga betraktelse.

Det är numera standard med universitets- och högskoleavhandlingar på engelska vilket är ytterligare ett bevis på utarmning av svenska traditioner. Mera om det här

Det är därför glädjande att några fritänkare på KTH har börjat rota i språkträsket.

Naturligtvis kan en avhandling på engelska vara befogad i undantagsfall, men nu har utvecklingen blivit löjeväckande.

Kommunledningarnas taffliga försök att marknadsföra sig internationellt genom att ge engelska namn på organisationer, byggnader och institutioner, visar på ren enfald och allvarlig hjärnbrist.

Snart kan man nog till och med bli svensk medborgare utan att kunna svenska. Jaha det kan man visst redan på grund av idioter i de politiska ledarskapen. Samma villkor ska gälla här som i fallet med avhandlingarna. Endast i undantagsfall PUNKT!

Allt i bloggen om språket här

SMHI versus YR tisdag 29/12 2009


Klicka på bilden som jag visade i mitt senaste väderinlägg i förrgår.

Titta på tisdagsprognosen som visar -19°C klockan sju på morgonen. I går eftermiddag var det plusgrader när vi byggde massor med stora snögubbar och jag frågade SMHI hur de hade räknat, men de fick nästan fullträff. Det var -17°C klockan sju. En fantastisk temperatursänkning på åtta timmar och snögubbarna är nu isgubbar.

Klicka där▼ för mera om väder

måndag, december 28, 2009

Sverigedemokraterna SD ersätter KD i Riksdagen

Klicka på bilden så blir den större
Bilden i SvD är en fullträff. Vem kan med säkerhet säga om den visar Göran Hägglund från KD eller Jimmie Åkesson från SD?

Tonen i uttalanden från riksdagspartiernas ledande företrädare, kan synas vara tydliga markeringar mot allt samarbete med Sverigedemokraterna, men Riksdagens proffspolitiker har glömt att det är vi väljare som bestämmer sammansättningen i nästa riksmöte.

Proffs- och PK-politikerna kanske inbillar sig att de kan föra Folket bakom ljuset, med fagra löften om framtiden, men de misstar sig.

Hela den sociala trygghetssektorn håller på att implodera när område efter område utsätts för hårda besparingar medan migrationspolitiken är skyddad mot all ekonomisk granskning.

Detta har blivit övertydligt för valboskapen och banan är krattad för Sverigedemokraterna.

Jag vågar slå vad om att ynkryggarna till ledare i samtliga sju riksdagspartier kommer att kohandla med Sverigedemokraternas ledamöter i nästa Riksmöte, oavsett vad de hymlar om lust nu.

Jag tänker rösta på Centerpartiet igen trots att skräntärnan Maud gör sitt bästa för att dra ned partiet under riksdagsspärren.

Rösta på Centerpartiet!

Mauds batterier håller på att ta slut.

Hans Lindström & Bonton

Den här bilden har jag kopierat från Hans Lindströms galleri. Bilden har nummer 1905 i mitt bloggbildarkiv. 1905 skildes Norge från Sverige. 105 år senare skiljs Hans Lindström från Dagens Nyheter. Det ena har naturligtvis inget att göra med det andra, men nog hade det suttit fint med oljemiljarderna i vår statskassa.När DN gör sig av med den unike satirtecknaren Hans Lindström, har det sannolikt inget med pengar att göra. Det är bara ytterligare ett steg på vägen mot fulländad politisk korrekthet för denna slätstrukna tidning som lever på minnen från fornstora dagar.

Dagens Nyheter kunde lika gärna heta Dagens Dumheter och ledningen har naturligtvis insett att den träffsäkra satir som är Hans Lindströms signum, ger sprickor i PK-fasaden.

Lindströms
hemsida

söndag, december 27, 2009

Blir det kallt nu?Klicka på den nedre bilden och jämför prognoserna från SMHI och YR. För tisdagen är skillnaden oförsvarbart stor om inte resultatet hamnar mitt emellan -7°C och -19°C på morgonen.

Enligt Svenska Dagbladet blir det svinkallt på tisdagen och det verkar som att de tror mera på SMHI fast de använder YR. Facit på tisdag. Grafiken på vädersidan i SvD är oslagbar, men det är resultatet som räknas.

Kvällsposten verkar också tro mest på SMHI.

Grönköpings Veckoblad har ingen vädersida och kanske beror det på samma inställning till vädret , som jag mötte en outhärdligt het dag i Italien. Inte en termometer i sikte så jag frågade en italienare vad temperaturen var. "Inte en aning", blev svaret. Har du ingen termometer, frågade jag. "Det blir inte svalare för att jag vet hur varmt det är", replikerade han sakligt.

Klicka på rubriken och läs om temperaturen.

Klicka där▼ för mera om väder

lördag, december 26, 2009

Julen och skitåret 2009 fasas utDet kom ingen tomte denna jul. Kanske fick han ett felskär i snöovädret. Kanske har han gjort ett karriärskifte och blivit jobbcoach.

Vi är antagligen på väg ut ur ytterligare en finanskris vilken liksom de tidigare, har gjort en massa människor arbetslösa. Liksom efter tidigare ekonomidippar, kommer bara en del av de arbetslösa att komma in i arbetsmarknaden igen och hela tiden växer utanförssällskapet. Det anställs visserligen en jädrans massa jobbcoacher, men de utgör bara kulisser som skymmer verkligheten där färre ska försörja fler. Det dras ned på alla samhällsområden utom migrationscirkusen. Där fortsätter skattemedlen att flöda medan vård, skola och omsorg drabbas hårt.

Vi är sannolikt också på väg ur den senaste pandemin som i Sverige dödade cirka 100 personer vilket jämfört med de vanliga vinterflunsorna, framstår som mycket skonsamt.

Svininfluensan och fågelinfluensan blev mest hysteriska löpsedelsrubriker och påverkade naturligtvis kloaktidningarnas utgivningsstatistik gynnsamt.

Ännu gynnsammare blev utfallet för vaccintillverkarna som gapflabbade åt oss när de likt Joakim von Anka, staplade penningsäckarna i sina kassavalv.

Det snart gångna året är Naturens år, något som liksom pandemin passerade obemärkt.

Det är lätt att instämma i arbetsmarknadsministerns profetia i slutet av 2008. 2009 blir ett riktigt skitår, utbrast han på bästa sändningstid och visst fick han rätt.

Mupp- och muslimpartiets (MP) båda halvrör får höga opinionssiffror när det gäller förtroendeskapande, vilket mest beror på att dagstidningsjournalisterna börjar hoppa av sossetåget och på mupptåget. Mupphalvrören är nämligen smarta nog att inse vad valboskapen föredrar.

Peter Eriksson och Maria Wetterstrand är två cyniska opportunister som skördar poäng genom att fokusera på Alliansens brister utan att framhålla den egna politiken annat än i svepande löften om guld och gröna skogar i ett socialistiskt samhälle.

2010 kan bli ett ännu värre skitår om Mååna blir statsminister med de nuvarande halvrören och kommunisten på tunga ministerposter.

torsdag, december 24, 2009

God Jul 2009

Rörande rörelse som ger mersmak.

Gammaldags knäck med vaniljsmak och rostade mandelflarn.

Världens godaste kola som påminner om Werther's i smaken.

Skiktat höjdargodis
Underst - 250 gram av vardera:
Odense mandelmassa som kavlas till en platta med nästan 2 mm tjocklek.
Odense mjölkcholkad smälts och smetas ut över plattan.
Kylning ute i tio minuter.
Odense nougat smälts och smetas ut.
Kylning.
Odense vit choklad smälts och smetas ut.
Kylning.
Odense mörk cholkad smälts och smetas ut.
Kylning - Klart att avnjutas.


Julgodiset blev som vanligt ovanligt lyckat.

Det finns faktiskt folk som köper fabriksproducerat godis. De vet inte vad de går miste om.

Mera julgodis:
Här
Här
Här
och
Här

onsdag, december 23, 2009

Cartoon Genesis

Vad drev författarna till Genesis att hitta på
människans fall från Paradisets renhet?
Det finns många skapelseberättelser och de liknar varandra i huvuddragen, men jag fascineras av Bibelns som blandar in syndafallet.

Asatrons skapelseberättelse börjar med Ginnungagapet och den innehåller många gudar vilket även Bibeln antyder i versen 1:26 här nedanför.

Nu när Första Mosebok - Genesis kommer som tecknad serie, ser jag verkligen fram emot att få se en illustratörs tolkning av vårt ursprung. Jag tänker inom tekniska ramar och är nyfiken på hur en bildtänkare ser på storyn. Här finns rubbet


1 Mos 1:1
I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.

1 Mos 1:2
Jorden var öde och tom, djupet täcktes av mörker och en gudsvind svepte fram över vattnet.

1 Mos 1:3
Gud sade: "Ljus, bli till!" Och ljuset blev till.

1 Mos 1:4
Gud såg att ljuset var gott, och han skilde ljuset från mörkret.

1 Mos 1:5
Gud kallade ljuset dag, och mörkret kallade han natt. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den första dagen.

1 Mos 1:6
Gud sade: "I vattnet skall ett valv bli till, och det skall skilja vatten från vatten." Och det blev så.

1 Mos 1:7
Gud gjorde valvet och skilde vattnet under valvet från vattnet ovanför valvet.

1 Mos 1:8
Gud kallade valvet himmel. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den andra dagen.

1 Mos 1:9
Gud sade: "Vattnet under himlen skall samlas till en enda plats, så att land blir synligt." Och det blev så.

1 Mos 1:10
Gud kallade det torra landet jord, och vattenmassan kallade han hav. Och Gud såg att det var gott.

1 Mos 1:11
Gud sade: "Jorden skall ge grönska: fröbärande örter och olika arter av fruktträd med frö i sin frukt skall växa på jorden." Och det blev så.

1 Mos 1:12
Jorden frambringade grönska: olika arter av fröbärande örter och olika arter av träd med frö i sin frukt. Och Gud såg att det var gott.

1 Mos 1:13
Det blev kväll och det blev morgon. Det var den tredje dagen.

1 Mos 1:14
Gud sade: "På himlavalvet skall ljus bli till, och de skall skilja dagen från natten och utmärka högtider, dagar och år.

1 Mos 1:15
De skall vara ljus på himlavalvet och lysa över jorden." Och det blev så.

1 Mos 1:16
Gud gjorde de två stora ljusen, det större ljuset till att härska över dagen och det mindre till att härska över natten, och han gjorde stjärnorna.

1 Mos 1:17
Han satte ljusen på himlavalvet att lysa över jorden,

1 Mos 1:18
att härska över dag och natt och att skilja ljus från mörker. Och Gud såg att det var gott.

1 Mos 1:19
Det blev kväll och det blev morgon. Det var den fjärde dagen.

1 Mos 1:20
Gud sade: "Vattnet skall vimla av levande varelser, och fåglar skall flyga över jorden, under himlavalvet."

1 Mos 1:21
Gud skapade de stora havsdjuren och alla olika arter av levande varelser som vattnet myllrar och vimlar av och alla olika arter av fåglar. Och Gud såg att det var gott.

1 Mos 1:22
Gud välsignade dem och sade: "Var fruktsamma och föröka er och uppfyll sjöar och hav. Och på jorden skall fåglarna föröka sig."

1 Mos 1:23
Det blev kväll och det blev morgon. Det var den femte dagen.

1 Mos 1:24
Gud sade: "Jorden skall frambringa olika arter av levande varelser: boskap, kräldjur och vilda djur av olika arter." Och det blev så.

1 Mos 1:25
Gud gjorde de olika arterna av vilda djur, boskap och markens kräldjur. Och Gud såg att det var gott.

1 Mos 1:26
Gud sade: "Vi skall göra människor som är vår avbild, lika oss. De skall härska över havets fiskar, himlens fåglar, boskapen, alla vilda djur och alla kräldjur som finns på jorden."

1 Mos 1:27
Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem.

1 Mos 1:28
Gud välsignade dem och sade till dem: "Var fruktsamma och föröka er, uppfyll jorden och lägg den under er. Härska över havets fiskar och himlens fåglar och över alla djur som myllrar på jorden."

1 Mos 1:29
Gud sade: "Jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med frö i sin frukt; detta skall ni ha att äta.

1 Mos 1:30
Åt markens djur, åt himlens fåglar och åt dem som krälar på jorden, allt som har liv i sig, ger jag alla gröna örter att äta." Och det blev så.

1 Mos 1:31
Gud såg att allt som han hade gjort var mycket gott. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den sjätte dagen.

1 Mos 2:1
Så fullbordades himlen och jorden och allt vad där finns.

1 Mos 2:2
Den sjunde dagen hade Gud fullbordat sitt verk, och han vilade på den sjunde dagen efter allt han hade gjort.

1 Mos 2:3
Gud välsignade den sjunde dagen och gjorde den till en helig dag, ty på den dagen vilade Gud sedan han utfört sitt skapelseverk.

1 Mos 2:4
Detta är berättelsen om hur himmel och jord skapades.

1 Mos 2:4
När Herren Gud gjorde jord och himmel,

1 Mos 2:5
när ingen buske fanns på marken och ingen ört hade spirat, eftersom Herren Gud inte hade låtit något regn falla på jorden och ingen människa fanns som kunde odla den -

1 Mos 2:6
men ett flöde vällde fram ur jorden och vattnade marken -

1 Mos 2:7
då formade Herren Gud människan av jord från marken och blåste in liv genom hennes näsborrar, så att hon blev en levande varelse.

1 Mos 2:8
Och Herren Gud planterade en trädgård österut, i Eden, och satte där människan som han hade format.

1 Mos 2:9
Herren Gud lät alla slags träd växa upp ur marken, sådana som var ljuvliga att se på och goda att äta av. Mitt i trädgården stod livets träd och trädet som ger kunskap om gott och ont.

1 Mos 2:10
En flod rinner upp i Eden och bevattnar trädgården. Sedan delar den sig i fyra armar.

1 Mos 2:11
Den första heter Pishon, den flyter kring Havila, ett land där det finns guld.

1 Mos 2:12
Guldet i det landet är fint, och där finns också bdelliumharts och onyxsten.

1 Mos 2:13
Den andra floden heter Gichon, den flyter kring Kush.

1 Mos 2:14
Den tredje floden heter Tigris, den rinner öster om Assyrien. Den fjärde floden är Eufrat.

1 Mos 2:15
Herren Gud tog människan och satte henne i Edens trädgård att bruka och vårda den.

1 Mos 2:16
Herren Gud gav detta bud: "Du får äta av alla träd i trädgården

1 Mos 2:17
utom av trädet som ger kunskap om gott och ont. Den dag du äter av det trädet skall du dö."

1 Mos 2:18
Herren Gud sade: "Det är inte bra att mannen är ensam. Jag skall ge honom någon som kan vara honom till hjälp."

1 Mos 2:19
Så formade Herren Gud av jord alla markens djur och alla himlens fåglar och förde fram dem till mannen för att se vad han skulle kalla dem. Varje levande varelse fick det namn som mannen gav den.

1 Mos 2:20
Mannen gav namn åt all boskap, alla himlens fåglar och alla vilda djur. Men han fann inte någon som kunde vara honom till hjälp.

1 Mos 2:21
Då försänkte Herren Gud mannen i dvala, och när han sov tog Gud ett av hans revben och fyllde igen hålet med kött.

1 Mos 2:22
Av revbenet som han hade tagit från mannen byggde Herren Gud en kvinna och förde fram henne till mannen.

1 Mos 2:23
Då sade mannen:
"Den här gången är det ben av mina ben,
kött av mitt kött.
Kvinna skall hon heta,
av man är hon tagen."

1 Mos 2:24
Det är därför en man lämnar sin far och mor för att leva med sin hustru, och de blir ett.

1 Mos 2:25
Både mannen och kvinnan var nakna, och de kände ingen blygsel inför varandra.

1 Mos 3:1
Ormen var listigast av alla vilda djur som Herren Gud hade gjort. Den frågade kvinnan: "Har Gud verkligen sagt att ni inte får äta av något träd i trädgården?"

1 Mos 3:2
Kvinnan svarade: "Vi får äta frukt från träden,

1 Mos 3:3
men om frukten från trädet mitt i trädgården har Gud sagt: Ät den inte och rör den inte! Gör ni det kommer ni att dö."

1 Mos 3:4
Ormen sade: "Ni kommer visst inte att dö.

1 Mos 3:5
Men Gud vet att den dag ni äter av frukten öppnas era ögon, och ni blir som gudar med kunskap om gott och ont."

1 Mos 3:6
Kvinnan såg att trädet var gott att äta av: det var en fröjd för ögat och ett härligt träd, eftersom det skänkte vishet. Och hon tog av frukten och åt. Hon gav också till sin man, som var med henne, och han åt.

1 Mos 3:7
Då öppnades deras ögon, och de såg att de var nakna. Och de fäste ihop fikonlöv och band dem kring höfterna.

1 Mos 3:8
De hörde Herren Gud vandra i trädgården i den svala kvällsvinden. Då gömde sig mannen och kvinnan bland träden för Herren Gud.

1 Mos 3:9
Men Herren Gud ropade på mannen: "Var är du?"

1 Mos 3:10
Han svarade: "Jag hörde dig komma i trädgården och blev rädd, eftersom jag är naken, och så gömde jag mig."

1 Mos 3:11
Herren Gud sade: "Vem har talat om för dig att du är naken? Har du ätit av trädet som jag förbjöd dig att äta av?"

1 Mos 3:12
Mannen svarade: "Kvinnan som du har ställt vid min sida, hon gav mig av trädet, och jag åt."

1 Mos 3:13
Då sade Herren Gud till kvinnan: "Vad är det du har gjort?" Hon svarade: "Ormen lurade mig, och jag åt."

Och så småningom kom du och jag....

Gävlebocken 2009

Inte heller denna jul fick den vackra bocken i Gävle stå kvar. Den gångna natten brann den och vandalerna triumferade.

Man kan undra vad som driver de destruktiva människor som finner nöje i att bränna det som gör så många så glada.

I går såg det så här bra ut och i dag är det svart och trist. Gävlebocken 2011

Gefle Dagblad
Arbetarbladet

Till tröst får du lyssna på Renkören med Tomtefar


video

måndag, december 21, 2009

Jul 2009


Det drar ihop sig till Jul igen och naturligtvis är riksbocken på plats.

Här kan du följa utvecklingen genom kamera ett och kamera två.

Förra julen blev bocken kremerad på plats 27/12 men bockbloggen överlevde och där kan du följa bockens egna tankar om sakernas tillstånd. Gävlebocken 2011

Favorit i repris: Renkören med tomtefar


video

söndag, december 20, 2009

God Jul!

video

Drones eller drönare leder till det nya kalla kriget


Det nya kalla kriget är när stridsflygplanets förare sitter trygg och oåtkomlig i en bunker medan han styr sin vapenbärande obemannade dödsmaskin mot målet.

Kallt krig blir det när piloten inte kan överblicka hela konsekvensen av ett flyganfall. Kanske är det svårare att avfyra en missil mot ett mål om man sitter i planet och har så god områdesöverblick så att man ser skolbussarna som närmar sig målområdet.

Jag vet inte om det är odelat positivt att det blir möjligt med en massiv attack med drönare utan risk för personliga förluster. Ju häftigare flygbombningar, desto fler civila offer, så kanske är återhållande faktorer rätt bra i längden.

MQ-9 Reaper heter det nya krigsverktyg som antagligen kommer att göra flyganfallen till rutinjobb vid datorn. Klicka på rubriken och läs mera om Reaper (skördemaskinen) som ger mig bilden av liemannen som sveper sitt dödsverktyg.

Jag förstår de frustrerade terroristjägare som har våta drömmar om att sätta in drönare mot talibanerna i Afghanistan och Pakistan, men det känns kallt - förbannat kallt!

Uppdatering från kommentarsrutan:
Länk till Wall Street Journal om programsäkerheten för drönarna. Nu blev det iskallt!

Uppdatering 20/12 om hur drönare kan användas för talibanjakt.

lördag, december 19, 2009

Den rödgröna röran har ruttnatGöran skytte har satt på pränt, det som är uppenbart för alla neutrala politiska observatörer:

"Det borde stå 10-0 till Alliansen"


Oppositionen leds av Mååna. Hon har i hela sin politiska karriär har varit en pladdrande och hycklande populist som är helt koncentrerad på att låta varje situation utvecklas till personliga maktavancemang.

Thomas Östros, Peter Eriksson och Lars Ohly är hennes tre lydiga lakejer. De vet att endast under Måånas paraply, kan de behålla sina maktpositioner.

Maria Wetterstrand visar gång på gång att hon är den enda i oppositionsledningen som kan dra hyfsat progressiva slutsatser av det som sker runt henne, men hon ser ut att ha drabbats av maktsuget nu när hon inser att hon är den rödgröna rörans enda strateg i fas med Folket.

Det hedrar regeringen att den är fokuserad på vad som är bäst för Folket på lång sikt och vägrar att revidera politiken dagligen så att den passar opinionstrycket.

Beklagligtvis är majoriteten av väljarkåren en fårskock med egoister som röstar efter det program som ser ut att gynna var och en av dem mest för stunden.

Det har Mååna lärt sig och det är kärnan i de rödgröna populisternas valprogram 2010.

Regeringen behöver en väljarcoach som lär dem att omsätta sina goda idéer i beskrivningsmodeller som kan begripas av oss väljare.

De kloka talar med de lärde på latin och med Folket på Folkets språk, men Reinfeldt & Co har aldrig lärt sig det enkla och naturliga språk som kan göra deras långsiktiga planering begriplig för Folket.

Därför är risken mycket stor för att vi om ett år har en regering befolkad av politiska populistiska pajaser.

fredag, december 18, 2009

R.I.P. SAAB del två

Vem vill köpa ett företag med tillverkning av produkter som ingen vill köpa?

Det självklara svaret kom i dag, men nu återstår att låta den fantastiska teknikkompetens som finns runt SAAB, utnyttjas till framtidsprodukter.

Det behövs till exempel en tillverkare av direktdrivna vindkraftsgeneratorer och vågkraftverk kommer snart att vara en kommersiell produkt. Den nya flerskiktsprincipen för solceller kan vara aktuell för SAAB-klustret.

Faktiskt kan det också bli biltillverkning.

Varumärket SAAB representerar mer än bilar
och risken är uppenbar för varumärkesskador.

Facket som vanligt verklighetsfrämmande
I Fackets gamla planekonomiska världsbild, kan Staten styra efterfrågan, men i verkligheten råder marknadskrafterna. SAAB-bilarna attraherar inte marknaden och om regeringen hade satsat på SAAB-fabrikens överlevnad, hade det varit bortkastade pengar. Det är helt rätt att satsa på omstart för de anställda nu efter nedläggningsbeslutet.

Mupparna Peter & Mååna om saken
Tänk dig dessa dårfinkar i en regering! De kanske börjar ana djupt i sina dimmiga verklighetsuppfattningar, att problemet med SAAB, är kundernas frånvaro och att detta är ett kroniskt problem för de moderniserade djungeltrummorna från Trollhättan. SAAB är en enda lång förlusthistoria, men det kan inte de där två hycklande populisterna erkänna.

Fortsättning följer dag för dag.........

Om SAAB-kalabaliken 6/10

Poor Joseph. God was a hard act to follow.En av mina favorittidningar är Telegraph som oftast skriver ocensurerat om religiöst hyckleri.

The Anglican church of St Matthew's i centrala Auckland i New Zealand har satt upp en affisch som retar gallfeber på lättkränkta kristna som reagerar lika huvudlöst som muslimer inför denna symboliska bild av Muhammed.

Enligt kyrkoherden och ärkediakonen Glynn Cardy, är affischen en problematiserande betraktelse över den klassiska kristna hypotesen om hur Jesus Josefsson från Nasaret avlades med assistans från ovan

"Vi tror att Gud är kärlekens kraft som manifesteras i Jesus, vilket är något helt annat än en personlig gud i himlen", sade Glynn Cardy.

Flera alternativa bilder refuserades, - bland annat en med en spermie droppande ned, med texten: ”Glädje till världen”.

SvT om kalabaliken

Det är något besynnerligt med alla tokreligiösa människor som bestämt kan avfärda tron på tomtar och troll, som vidskeplighet, medan deras egen tro, som inte har någon som helst vetenskaplig verifiering, är helig och oantastlig.

Det finns inte ett enda belägg för att den kristna trons gud existerar, utöver att det står så i Bibeln och en enda bok är ett svagt indicium. Det handlar helt enkelt om ett cirkelresonemang.

När det gäller islam, är den tron så orealistisk så att varje människa med ett enda uns av sunt förnuft, borde avfärda den som primitiv vidskeplighet.

Islams gud förstår bara arabiska
Islams gud kräver att du tvättar dig efter en komplicerad bruksanvisning för att han ska acceptera din bön
Islam gud kräver att din bön ackompanjeras av en invecklad koreografisk cirkus.

Jag betraktar mig som kulturkristen av det enkla skälet att jag tycker om det kristna kärleksbudskapet.

Jag avskyr islam av det enkla skälet att det inte finns ett enda muslimskt land med demokrati, jämställdhet, jämlikhet och religionsfrihet.

tisdag, december 15, 2009

Säsongens andra snöväder 15/12-09

Klicka på bilderna så blir de större. Lådan framför väggen är drygt en halv meter hög utan snö.Den nedre bilden togs klockan åtta i morse och den övre klockan ett. Det ser ut som att jag kommer att komplettera med flera bilder för det snöar och snöar och snöar....
Klicka på rubriken och läs om snö. Just nu är jag glad över att den bilburna dottern färdas i en rejäl bayersk vinterbil med nya vinterhjul.

Fyra mil härifrån är det snökaos och värre lär det bli mot kvällen.

Följ SMHI här och YR här.

Säsongens första snöväder

Kaffe och te som hälsokost och naturmedicin

I dagens Svenska Dagbladet bekräftas det jag har anat de senaste tjugo åren. Kaffe tillrett på det bästa sättet, skyddar mot diabetes.

Först mals bönorna sakta i en Zassenhaus-kvarn. Ta fem gram bönor per deciliter vatten för normalstarkt kaffe. Jag tar åtta gram för extra smak- och skyddseffekt.

Vatten som har stått i öppen tillbringare i kylskåpet över natten, kokas upp och får svalna till 98°C.

Vattnet hälls över det nymalda kaffepulvret. Rör om i en minut innan kaffet hälls i ett Melitta-filter.
Jag antar att kaffe även bidrar till att hålla flygande-gris-flunsan i schack. Till kaffet ska absolut ätas 25 gram mörk choklad så motas även hjärtinfarkten i grind.
Rekomendationen fyra koppar om dagen, ersätter jag med två extrastarka koppar efter lunch.

På förmiddagen dricker jag fyra deciliter grönt te och tepåsar kommer inte in i mitt hem. En rågad dessertsked av de stora gröna tebladen läggs i en keramik-tekanna och 68 grader varmt vatten hälls över. Teet får dra i tio minuter innan det dricks.

På eftermiddagen dricker jag Roibos som inte alls är te fast det står så på påsen. Hela Roibus-busken mals till ett grovt rött pulver som jag tar två rågade teskedar av till tre deciliter vatten som sjudande hälls över pulvret. Blandningen kan dra tills den når drickbar temperatur.

Om te och kaffe och Alzheimers här.

Klicka på rubriken för att läsa om sjukdomar.

måndag, december 14, 2009

Islam i fokus


Moderaternas inställning till positiv särbehandling för muslimska traditioner börjar likna ren dhimmifiering. Fredrik Reinfeldt går i spetsen och propagerar med ett snett leende för halalslakt. I Göteborg låter Moderaterna en av knäppgökarna som avslöjade sin mörka agenda i tevedokumentären"Slaget om muslimerna", kandidera till Riksdagen.

Islam är ett totalitärt levnadsregelverk som i grunden är en manual för politik, ekonomi och familjeförhållanden.

För att hålla samman muslimerna och framförallt för att hålla dem kvar i detta primitiva regelverk från 600-talets Arabien, skapades religionen islam som är ett tankekontrollerande system med otaliga tvångsmekanismer.

Muslimer måste be på arabiska
Muslimer måste tvätta sig efter en komplicerad bruksanvisning före bönen
Muslimer måste följa en rent löjlig koreografi under bönen
Det finns till och med regler för hur de ska bete sig på toaletten
Muslimer får inte överge islam
Muslimer får inte ta varandra i hand över könsgränsen
Muslimer får inte ........

Jag skulle kunna rada upp hundratals "måste" och "får inte" som gör att en praktiserande muslim aldrig kan bli en representant för det demokratiska system som Moderaterna säger sig brinna för. Det Moderaterna gör nu, är ett vedervärdigt hyckleri när de sopar civilkuraget under mattan.

Homosexuellas villkor i muslimska länder, är bara ett av otaliga exempel på hur det blir när islam får styra ett land. Klicka på rubriken!

Glädjande nog för mig, ser det ut som att fler och fler centerpartister börjar upptäcka det mörka i islam och vågar uttrycka sin skepsis offentligt.

Folkpartiet har också några ljus i mörkret, men de har även rena dårfinkar som villigt intar dhimmiposition.

MP (Mupp- och muslimpartiet), Måånas gäng och Moderaterna (3M) har tillsammans en betryggande majoritet i Riksdagen hur än det går i valet och det krävs nog minst ett flygplan in i vårt World Trade Center för att de ens ska börja ifrågasätta människor som vägrar att lämna den livsstil som fastlades på 600-talet i Arabien.

Uppdatering:
Nu är Reinfeldt bekymrad. Räta på ryggen och visa lite civilkurage i stället för den pinsamma PK-anpasningen som det senaste året har gjort dig till en mes! Om SD kommer in i Riksdagen, kan du ta åt dig äran för detta Fredrik Reinfeldt! Din version av mångfald, liknar mera enfald.

Uppdatering:
Det finns väldigt klarsynta moderater som Fredrik Reinfeldt kan lära sig mycket av om mångfaldens enfald.

söndag, december 13, 2009

Nyhetssvepet med Enköpingsposten på hedersplats

Klicka på bilden och ta del av matematik av tredje generationen vilket påminner mig om den dynamiska konstanten (å). Det matematiska tricket bygger på samma följsamma flexibilitet i den mest fantastiska av alla vetenskapliga discipliner. När inte ekvationen går att lösa, sätter du in den dynamiska konstanten (å) på valfri plats och ger den det värde som krävs för en lyckad uträkning.

För den som vill fascineras av matematikens manifestationer i naturen och formgivningen, finns det godsaker här
Efter en vecka ligger det i allmänhet omkring fem EP i en fåtölj, uppslagna på en sida som vid lästillfället verkade vara värd fördjupning.

I allmänhet slår jag samman dem och förpassar dem till tidningskassen på söndag kväll, men nu ska jag fördjupa mig i det som jag under veckan reagerat på under de gångna två veckorna.

Onsdagen den 2 december fanns ovan kopierade teckning på seriesidan.

Samma dag fanns nyheten om att du riskfritt kan framföra en Segway i 20 kmph med 0,42 promille alkohol i blodet. Segway väger cirka 45 kilogram och jag antar att den berusade föraren väger 75 kilogram. Det innebär en massa på 120 kilogram som ska stoppas pronto när det smäller vilket är absurt att bortse från.

Jag vill gärna ha en Segway men jag vill att den ska bedömas utifrån samma villkor som gäller alla andra motordrivna fordon.

Reklam kan inte klassas som nyheter, men nyskapande reklam är värd uppmärksamhet och det var länge sedan jag såg riktigt bra reklam.

Först kom Teliapappan och sedan ICA-Stig. Därefter har jag inte sett tilltalande reklam förrän nu när EON visar sin "Handling". Klicka på alla länkar och bläddra vidare, det är värt besväret! EON har en helsida i Enköpingsposten ett par gånger i veckan med utdrag ur "Handling":

I gårdagens EP presenterades Active Lights från Safezone.

Fotoceller laddar upp ett batteri på dagen och lampan tänds av en rörelsedetektor när någon närmar sig. Brutalt genialt!

Äntligen vågar våra stora massmedier börja diskutera islam på allvar. I går kväll såg jag reprisen av Evin Rubars tevedokumentär "Slaget om muslimerna". Den kan ses här.

Det var bra att se den två gånger och nu har jag den nedladdad så att jag kan studera den igen.

Under en timme hinner fyra muslimska ledare avslöja sin religiösa intolerans och några apostater får berätta om hur de upptäckte den otidsenliga ideologi som reglerar praktiserande muslimers liv 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan från vaggan till graven.

SvD reagerar
Sydsvenskan
Expressen
Aftonbladet
Newsmill

Jag hoppas att vi snart får se en dokumentär där den primitiva vidskeplighet som präglar en praktiserande muslims liv, blir föremål för granskning.

Bara det att muslimernas Gud endast förstår arabiska, är rent befängt. Lika sanslöst dumt är det att deras gud kräver böner utförda efter en mycket detaljerad bruksanvisning.

Läs och begrunda!

Jag undrar om det finns en enda journalist som vågar fråga en imam om varför de har dessa tvångsritualer.

lördag, december 12, 2009

Säpo får tillbaka spaningsresursernaDet ser ut som att Riksdagens klåfingriga amatörer har misslyckats med försöket att hindra SÄPO från att skydda Folket mot subversiva element och jag antar att det tuggas fradga hos Måånas gäng och hos MP (mupp- och muslimpartiet)

Enligt min ringa mening bör SÄPO ha alla spaningsresurser som krävs för att spåra upp alla aktiviteter som hotar säkerheten. De ska naturligtvis också spana på alla organisationer som i Sverige leder väpnade utländska aktiviteter.

Jag förstår inte vänsterfolkets hysteriska värnande om brottslingars integritet. Den som har valt skada andra för sin egen välfärd, förtjänar inte samma integritetsskydd som de skadade och den som har rent samvete behöver inte frukta utökade befogenheter för SÄPO. (Den kursiverade texten är redigerad eftersom den ersatta var olämplig - se kommentarer)

Däremot förstår jag att politiska krafter som vill främja utomparlamentariska våldsaktiviteter och kriminell verksamhet, vill begränsa SÄPOs mandat.

Churchill tillskrivs följande kloka påstående:
"Den som inte har varit socialist innan 40 års ålder har inget hjärta - den som är socialist efter 40 år har ingen hjärna."

Volvo + Jakob = Sant?

Klicka på bilden och beundra den vackra modell ÖV4 som kom att kallas Jakob

Jakob heter också det konsortium som vill rädda Volvo kvar i Sverige. Konsortium Jakob har samlat mycket inflytelserika industrimän med kopplingar till Volvo Personvagnar och jag hoppas innerligt att deras affärsidé håller.

Nu när Volvo äntligen har kommit ur Fords tvångströja och börjat utveckla moderna energieffektiva bilar, känns det inte bra att företaget ska tas ur askan och hamna i elden.

Geely är en biltillverkare med skrupelbefriade modellkopieringar som på pricken liknar europeiska statusbilar.

Näringsdepartementet verkar föredra Geely vilket inte förvånar mig. Det som skulle förvåna mig vore om Volvo i kinesiskt ledband, skulle fortsätta med utvecklingen av de nya modeller som möter västvärldens nya krav på ekonomi, energieffektivitet och säkerhet.

Geely är antagligen mest intresserade av att masstillverka bilar för den kinesiska marknaden och då kommer pris och volym först.

Pressreaktioner
Auto motorsport

DI
GP
SvD 12/12
SvD 11/12

SvD 11/12

onsdag, december 09, 2009

Glappkäftad svartrock


När prästen Dag Sandahl på årets Kyrkomöte, i en diskussion med en av mina fyra favoritpräster uttryckte sig så här: "Jaså, så du tycker att när man knullar folk ska man göra det i röven?", reagerade de som hörde på, men Sandahl stod på sig och det gjorde han alldeles rätt i eftersom yttrandet verkar spegla hans karaktär. Så här tyckte andra

Några veckor senare lever hans uttalande och har blivit bevingade ord som bör vara föga smickrande för hans församling vilken enligt Sandahl, stöder honom: "Biskopen försöker utöva episkopal makt med avsikten att jag ska rätta in mig i ledet, säger Sandahl och tillägger att han har "massivt" stöd i den egna församlingen"

Svartrock med skygglappar stora som öronen på en afrikansk elefant.

Miljöministern Andreas Carlgren versus Miljöprofessorn Karl-Henrik Robért

Klicka på texterna så blir de läsbara. Bilden är från omslaget till broschyren för Det Naturliga Steget.


Den här debattartikeln fann jag i Miljöaktuellt, ett av flera värdefulla IDG-medier.

Karl-Henrik Robért
har sannolikt mer gedigen kunskap om energiomvandlingens konsekvenser för miljön än Miljödepartementets samlade expertis. Wiki

Läs hela artikeln minst två gånger! Det är den värd. Klicka på rubriken och läs om Det Naturliga Steget.
Artikeln avslutas så här:
"Antagligen vet miljöministern dessa saker. Samhällsdebatten har talat om de här sammanhangen sedan slutet på 60-talet. Men det som kan vara ett problem är att dagens hållbarhetsdebatt har blivit så insnöad på bilarnas avgasrör och klimat, att helhetsperspektivet på hållbaret börjar tappas bort. Vi kan inte hantera något enda hållbarhetsproblem utan helhetssyn, inte heller klimatet."
Beklagligtvis har det gamla Centerparti som jag blev medlem i på 70-talet, under de senaste sju åren successivt omvandlats till de nya Mauderaterna med rötter i Stureplans asfalt mera än i den globala miljöns mylla.

Eftersom det inte finns något alternativ, är jag kvar som medlem medan jag uppviglar till ett bondetåg för miljön och en naturlig direkt energiomvandling från havsvågor, strömmande vatten, vind och solinstrålning.

Alla ledande politiker lider av en vanföreställning när det gäller omvandling av energi till elektricitet.

På grund av de ohyggligt överfinansierade lobbyisterna för olje- och kärnkraftsindustrin, tror politikerna att alla industriledare kräver kärnkraftsel och att alla bilister kräver petroleumbaserade bränslen.

Politikerna har dubbelfel!

Industriledarna vill ha pålitlig och billig men ospecificerad elkraft.
Bilisterna vill ha bränslen som fungerar tekniskt och logistiskt.

Politikerna är grundlurade! De är inlåsta i de mörka konsensusfacken där blindheten är total för naturlig energiomvandling.

Tidigare i bloggen om det naturliga steget.
Klicka på etiketten miljö och energi för mera tankar från ett tangetbord i Enköping.

Sveriges militära försvar ska ledas från Enköping

Alla flygplan som har brukats i det svenska flygvapnet◄Klick!

J21 var det sista propellerdrivna jaktplanet som dundrade över mitt barndomshem på väg mot F15. Planet var elegant i luften, men såg ut som en spindel på marken med sina långa ben

J29 Tunnan är nog det vackraste flygplan som har funnits i Flygvapnet. Dessutom hade det en behaglig startprocess. Medan övriga jetmotorer brakade igång, smög tunnans igång med ett diskret vinande.

J32 Lansen har jag haft nöjet att krypa omkring i många gånger. Klunsen kallade vi den för att den fullastad behövde hela startbanan för att lämna marken.

J35 Draken kunde med efterbrännkammare lätta nästan vertikalt efter en imponerande acceleration

J37 Viggen var snabb, tung och stor samt kunde bära en ohygglig mängd med bomber och missiler. Den var luftens stridsvagn

JAS 39 Gripen var på något sätt det första tydliga tecknet på att det hade kommit virus i SAAB-koncernens ledningscentral. Det såg mera ut som Wall-Enberg än som Wallenberg.

Ledningen för det svenska flygvapnet ska naturligtvis organiseras i Enköping vilket vår nye ÖB tycks hålla med om. Fortsättning följer....

Tomhylsan Tolgfors är rätt oklar
- nu som tidigare

Det mesta om det nya försvaret av Sverige finns här
Det mesta om Försvarsmakten och Enköping finns här

Om jag fick bestämma skulle hela nationsförsvaret ledas från Enköping och nationshumorn från vår nästan-namne Grönköping