måndag, december 07, 2009

Climategate eller Climate Gate är kontraproduktiv aktivitet

Varningarna från alla seriösa klimatforskare, får många att drabbas av ångest och kanske är ångest det enda som kan få oss att ändra vår livsstil till anpassning för ett naturligt kretsloppssamhälle.


Konspirationshysteriska muppar eller fossilbränsleindustrins lobbyister?

Vilka är det som ifrågasätter havsnivåhöjningarna som ett resultat av den globala temperaturhöjningen?

Vilka är det som ifrågasätter människornas skuld till en del av klimatförändringarna?

Är det folk som förnekar avverkningen i regnskogarna och förgiftningen av atmosfären med alla gasrester från fossilbränsleförbränning?


Kanske är det samma sorts människor som hakar på inblandningen av CIA i Nine Eleven och förnekandet av judeutrotningen i Europa.

Climate Gate eller Climategate som det skrivs mest, har på ett övertygande sätt blivit demaskerat av Klotet-redaktionen och jag önskar att att klotetsändningarna på onsdagar, ska höras i alla svenska skolklasser. Det är folkbildning på hög nivå, men med ett språk som passar alla nivåer.

Den vanligtvis skarpsynte Per Gudmundssons krönika om climategate är det luddigaste jag har sett från det hållet. Han brukar ha en vässad pil riktad mot samhällets tokigheter, men jag har svårt att utläsa om det är bra eller dåligt att väderspåmännen blir klimataktivister.

Enligt min ringa mening, är det önskvärt att alla med meteorologiska kunskaper, delar med sig av viktiga forskningsrön på ett begripligt språk.

SMHI delar frikostigt ut information men hur många läser och begrundar globala klimatmodeller?

Varje gång jag skriver om klimatförändringarna, kommer det e-brev med goda råd om climategate-liknande dimridåer och jag förstår inte varför dessa människor kämpar för att idiotförklara forskarna som varnar för att det håller på att gå åt pipsvängen med den natur som passar mänskligheten. En av dem hänvisade till mätningar efter norrlandskusten och det var ett bra desinformationsexempel eftersom landhöjningen där kompenserar för havsnivåhöjningen. Dessutom är mätdata knappast tillförlitliga eftersom vindar och lufttryck gör att havsnivån i Bottenviken/Östersjön varierar med upp till nästan en meter.

Svenska Dagbladet försvarar sig mot anklagelserna för att undanhålla viktig information och jag håller med. SvD gör ett bra jobb med förmedling av viktig information.

Konsekvenser av klimatförändringarna

Bangladesh
och Maldiverna är bara två av tusentals exempel på områden som snart måste evakueras på grund av att havsnivån tiger.

Uppdatering 9/12
Miljöministerns syn på climatgate

Inga kommentarer: