söndag, december 06, 2009

Helge Fossmo intervjuas av NRK


Viggo Johansen på NRK intervjuar Helge Fossmo och det är uppenbart att före detta knutbypastorn håller på att tillfriskna från den hjärntvätt som så många i Knutby Filadelfia fortfarande är fördummade av.

Helges förklaringar till mordet på Alexandra tror jag är resultatet av mottot: "Ljug inte, men säg inte alla sanningar". Det han säger är övertygande, men ännu mera övertygande är allt han inte säger och hans glidningar när det gäller mordet på Heléne, är inte trovärdiga.

Två vackra och starka, men i Drottning Tirsas/Kristi Bruds ögon, upproriska kvinnor avrättades och enligt Åsa Waldau, sker inget i Knutby Filadelfia utan att det är Guds vilja. Hon hade kunnat tillägga att där sker inget som inte hon känner till och/eller är delaktig i.

Enligt min ringa mening borde hela församlingsledningen dela Helges straff.

Åsa Waldau är högst ansvarig för den bisarra fantasivärld som skapades i Knutby och hennes närmaste lakejer är medansvariga som exekutörer.

För den som inte känner till alla svängar i Knutby-dramat finns det massor med länkar i NRK-artikeln. Även i VG finns viktiga länkar.

Vi som är fascinerade av Åsa Waldaus drottningrike i Knutby, har ett eget debattforum som förhoppningsvis ska bli ett uppslagsverk för den som vill försöka förstå hur människor kan fastna i ett sektträsk.

På Flashback finns flera diskussionstrådar om knutbysekten, men den här är mest aktuell. Om du inte vill läsa 300 sidor kan du hoppa till någon av de sista och uppdatera dig.

Bloggen Sektinfo granskar sekten närgånget och där avslöjas sektens medlöpare.

Allt om stollarna i Knutby i min blogg finns här.

4 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Germunds Blog sa...

Bra kommentar!Men helfel i ett inlägg om Knutby-sekten. Kom igen när jag skriver om vårt gemensamma intresse och det är ofta;-)

Anonym sa...

Saker skedde visst i Knutby utan Kristi Bruds vetskap. Helge och grannfrun hade t ex ett förhållande med varandra utan att Waldau visste om det. Därför är inte Helges version att han själv blev "manipulerad att manipulera" trovärdig.

Germunds Blog sa...

Jag kan försäkra dig att hela sektledningen diskuterade förhållandet.