fredag, mars 26, 2010

Kristi Brud aka Drottning Tirsa aka Åsa Waldau tillbaka i rampljuset


Allt i bloggen om stollarna i Gränsta, den lilla byn i Uppsala-kommundelen Knutby.

Nu ska den virriga navelskådande och argsinta människan som har blivit en kultfigur för många andligt sökande unga människor, framträda i teverutan igen.

"Söndag 11 apr 18:30 Annas eviga Del 3 av 8: Varför spårar religionen ur? Alla troende säger att deras tro är bra, att den gör gott. Ändå finns det många exempel på religioner som spårat ur. Hur ska man annars förklara till exempel självmordsbombare och sektledare? En pastor som får en barnflicka att begå mord? Hur stark är religionen som påverkande kraft på människor? Eller är det så att religiösa är mer lättduperade än andra? I veckans program möts tre gäster för att finna svaren. Författaren PC Jersild möter fotografen Elisabeth Ohlson Wallin och före detta pastorn i Knutby församling, Åsa Waldau. Programledare: Anna Lindman Barsk. * Även i SVT1 14/4, SVT2 16/4, SVT2 17/4 och SVT1 18/4 * Textat sid. 299"

Hon kommer antagligen att upprepa gnället om hur bedragaren, psykopaten och seriemördaren Helge Fossmo lyckades lura henne trots att hon har gudomliga egenskaper så att hon kan se in i varje människas inre. Med sin profetiska gåva, borde hon naturligtvis ha avslöjat Helge innan han fick makt i församlingen.

Visst förtjänar Helge sin plats innanför murarna, men det var inte han som skapade den sjuka miljön i Knutby FFS, det gjorde Kristi Brud och åtminstone det moraliska ansvaret borde vila tungt på henne och hennes dårfinkar till underbossar. Kanske är de tillräckligt ansvariga för att platsa i cellerna intill Helges.

Det är trist att Åsa Waldau tillåts delta i seriösa Public-Service-program, men kanske fyller hon en funktion som varnande exempel på hur kvasireligiösa dårfinkar kan ta plats - stor plats.

Dagen om spektaklet

Knutbymupparna har förresten kommit på ett sätt att protestera mot mitt skrivande om dem. En av sektmedlemmarna har lagt in bilden på mig här i bloggvinjetten, som avatar när han hon de skriver sina försvarsinlägg på debattforumet Flashback. Eftersom inläggens språkliga kvalitet varierar från steget närmast analfabetism till lätt språkidioti, är det sannolikt flera som delar på forumidentiteten.

Jag beklagar för er skull, men det roar mig.

Fyra minuter koncentrerad galenskap från Kristi Brud. Lyssna!

2 kommentarer:

Kristina,halmstadbo sa...

Isch .....!

Anonym sa...

Skräcködlan Åsa från Knutby bör tigas ihjäl, hur tänker TV-ledningen när de tar med den manipulativa människan som förstört så många ungdomars liv?

Bra bloggat!

/B