onsdag, februari 19, 2020

Ärkebiskopen och islam

Antje Jacklen, tänk efter före snälla du! Av Madeleine Lilja Rönnquist  18/2 2020

När du på twitter skriver: ”Med anledning av det som pågår i mitt twitterflöde sedan igår: Islamhatet blir alltmer öppet. Kom ihåg två saker: Att använda religion som ursäkt för terrordåd är alltid förkastligt och att demonisera en hel religion skapar krig, först med ord, sedan andra vapen – aldrig fred.”

Har du inte förstått att det är islamismen det handlar om. Ja det är inte alltid så lätt att skilja islam från islamism. Och det beror ju på att alla islamister är muslimer men alla muslimer är inte islamister. Den skillnaden vet de nog de allra flesta. Du bör nog själv lära dig den skillnaden. Okunnigheten om detta verkar vara stor hos dig själv.

Din tweet hade tagits emot på annat sätt om du vid något tillfälle hade gått ut och fördömt islamism, någon islamist och eller imam i Sverige som radikaliserar folk, som sprider hat mot kristna och våra värderingar och kultur. Som gömmer sig bakom våra demokratiska principer för att göra just det. Du vet att vissa av dessa plockades upp av Säpo men tyvärr inte utvisades. Då skrev du inget om islamism, hat mot kristna, judar, homosexuella eller om hur det demoniserar. Medborgarna har tröttnat på din ensidighet. Den framstår som att du vill hålla kvar medborgarna i okunnighet om islamism.

Svenska kyrkans brist på reaktion inför islamism är oroande. Samtidigt ser ni, precis som många andra av oss, att medborgare som vill motverka islamism blir allt mer utsatta. Och det skapar ilska. Svenska kyrkan framstår i detta snarare som att ni bjuder in islamismen, en icke-demokratisk rörelse i svenska samhället.

Sedan undrar jag, om jag nu förstått dig rätt. Du menar alltså att uttala sig om islamister när vi ser terrordåd, massmord och etnisk rensning mot kristna är alltså ”islamhat” enligt dig? Det är faktiskt obegripligt. Ditt beteende är rena hånet mot offren.

Islam och islamism är inte bara en religion, det är även en ideologi. Antidemokratisk, ojämlik, våldsam, homofobisk, hedersbaserad och med eget legalt system (sharia). Islamism skulle inte ha funnits utan islam, eller hur.

De allra flest kloka människor hatar faktiskt inte islam per se däremot ser man inget värde i att stötta deras politiska, invasiva och aktivistiska islamister.

Du blandar ihop kritik med hat. Och genom det suddar du själv ut gränserna.

Twitterlänken


Min noteringar:

Ärkebiskopen vägrade erkänna att kristna förföljdes för sin tro på svenska asylboenden 2015-2016!

Ärkebiskopen förtränger att islams mänskliga förebild som alla ska sträva efter att efterlikna i allt, var en krigsherre som dödade andra för deras tros skull!

Inga kommentarer: