onsdag, november 18, 2009

Vad händer i Knutby-sekten på Gränsta-kullen?

Klicka på figurerna så växer de.

Om man ska döma efter medierapporteringen, händer inte mycket och besöker man sekthemsidan, finns inte heller mycket att reagera på. Inte ens tidningen Dagen har något nytt att rapportera.

Bilderna kommer från en kort video som de roar varandra med och som säger mera om deras bisarra tankevärld än vad de själva begriper.

Där finns också smakprov på Åsa Waldaus fruktansvärda skränsång och hennes tragiskt usla bok. Jag läste den när den lades ut på webben. Skivan blev en riktig flopp och det beror naturligtvis på att ingen annan än sektmedlemmarna kan tänkas betala för detta musikala bottennapp.
Åsas hemsida

Skivan producerades på Kuling Records och det är intressant att skivan ännu efter tre år ligger under rubriken aktuella produktioner.

Kuling Records är en avknoppning från Studio Kuling och man undrar hur de där kvasireligiösa stollarna överlever. Den sista sidan är snart tio år gammal!

Sektens senaste pressmeddelande

Jag antar på god grund att det kommer nyheter om utvecklingen i sekten inom kort eftersom några av medlemmarna har börjat öppna sig inför vänner utanför sekten. De flesta börjar inse att församlingens minst sagt ovanliga fyrenighetsteologi är en ren bluff och när det blir möjligt att lösa svåra sociala och ekonomiska band, rämnar hela fasaden.

Under pingströrelsens evangelistvecka i Jönköping kallade någon avslöjandena om knutbysekten för pingströrelsens Nine eleven.


Det är en mycket bra liknelse och Kristi bin Laden lyckades verkligen koppla Pingst till religiöst vansinne.

2 kommentarer:

Pelle Jönsson sa...

Bra att den stolliga sekten uppmärksammas och inte glöms bort, så länge de fortsätter med sina bisarra föreställningar och sitt huvudlösa förtryck av medlemmar.

Det är bara att hoppas att sönderfallet forsätter och accelereras.

Gustaf Kroon sa...

Instämmer i föregående kommentators förhoppningar och mycket tyder på att sprickorna vidgas.

Bra information om utvecklingen finns
här
och här