måndag, november 02, 2009

Dagens tokigheter med flodhästar och batteriladdare drivna av åskmoln

Bilden blir större om du klickar på den
Det händer ibland att jag rycker till när jag lyssnar på morgonens Vetenskapsnyheter. Denna morgon var en riktig ryckarstund med förvildade flodhästar i Colombia och åskmolnsdrivna batteriladdare.

Det där om flodhästarna beskrivs bäst i dagens Vetandets Värld. Läs här. Lyssna här.
Det är en historia om hur tokrika galningar kan ställa till det i laglöst land.

Idén att ladda batterier med hjälp av magnetfälten i åskmolnen, är utan tvekan det tokigaste inslaget hittills. Det låter bra att utnyttja naturkrafterna som nyttiga energikällor, men den här metoden är kass eftersom man aldrig kan veta när blixten slår ned. Då drabbas nämligen batterierna av permanenta funktionsfel och kan orsaka stora skador i närmiljön. Sitter batteriet i en mobiltelefon, kan det bli väldigt dyrt. Läs här och lyssna här.

FMV hade ingen aaaning om att de trampade i klaveret när de upphandlade pansartterrängfordon. Jag undrar om inte det har landat en drös euros från Finland i fel händer.

Stollen Mohamed Omar har fått malignt hjärnsläpp och bjuder in nazister och kommunister till samarbete mot sionism. Jösses! Finns det ingen som kan hjälpa stackaren till en vårdplats och helst i ett rum med dörrhandtag bara på utsidan? Nu har Omar verkligen förtjänat den varningsskylt som jag och många andra använder när vi skriver om islamism, nazism, kommunism och pk-ism i vidrig förening. Kaliber om dårfinken.
Uppdatering 3/11 SvD påminner.

Rolig tokstolle

Luftföroreningar bra för klimatet är en fantastisk rubrik. Läs och häpna!

Till sist vill jag som vanligt balansera alla tokigheter mot Sveriges sundaste nyhetsförmedlare.

Inga kommentarer: