onsdag, oktober 28, 2009

Dagens hemskheter
Efter Dagens dumheter, Dagens roligheter och Dagens klokheter, presenterar jag Dagens hemskheter.

Dagens Eko klockan 6.00 var en förfärlig resa från Afghanistan till det jugoslaviska sönderfallet.

Afghanistans muslimska extremister trappar upp striden mot demokrati, jämlikhet och jämställdhet genom att attackera FN-representanterna i landet och i Pakistan sprängs som vanligt oskyldiga barn och kvinnor.

Fanatiska klanledare/krigsherrar vill sannolikt behålla makten över sina territorier med machokultur, kvinnoförtryck och narkotikaproduktion. Fred innebär för dessa grottmänniskor i bästa fall fred inom klanledningen.

Uppdatering 18/11 Riksdagsdebatt om talibanerna.

Afghanistan kan bara få en demokratiskt human samhällsordning utan de muslimska talibanerna. Det förutsätter en slutlig lösning som skulle kräva fruktansvärda civila offer i en omfattning som världssamfundet inte kan tolerera.

Andra fanatiska galningar avslöjades innan de hann slå till mot Jyllandsposten och övriga danska symboler för rätten att driva med religiösa extremister. Allt detta för en särskild teckning av tolv.

"Sedan de omstridda karikatyrerna av profeten Muhammed publicerades den 30 september 2005, har hotbilden mot Danmark varit betydligt allvarligare än för andra europeiska länder. Landet har kommit att bli en symbol för oförätter mot den muslimska världen, och den danska flaggan har bränts vid flera tillfällen i olika länder."

I Haagdomstolen fortsätter parodierna att spelas med åtalen mot det sönderfallna Jugoslaviens brutala krigsregissörer.

Det började med Slobodan Milosevics grandiosa arrogans mot domstolen och att han avled innan rättegången egentligen kom igång.

Det fortsätter med att Radko Mladic, som med Serbiens regerings tysta medgivande, kan hålla sig undan rättvisan.

Hans chef Radovan Karadzic utlämnades till slut eftersom de insåg att EU-förhandlingarna blockerades så länge han skyddades. Nu kopierar han Milosevics pajaskonster inför rättegången och har egentligen inget att förlora på spektaklet.

"Karadzic utnyttjade nationalistiska känslor, hat och fruktan för att genomdriva sin vision av ett etniskt segregerat Bosnien, sade åklagaren Alan Tieger inför domstolen."

Hemskheterna avslutas med Socialdemokraternas kongress som inleddes i dag. Det innebär troligen att Mååna, Thomas Östroos, Wanja Lundby Wedin och Anders Sundström kan se sina kort stärkas, medan Thomas Bodström och Per Nuder skickas ut i kylan. Måånas devis "Laget före jaget", var bara ett av alla fåniga påhitt från denna narcissist.

Socialdemokratin hade aldrig blivit blivit den enorma maktfaktor som i princip regerar Sverige, utan mycket kloka ledare med folkhemsvisioner.

Tyvärr började maktkorruptionen under Tage Erlanders ledning att genomsyra hela Rörelsen.

Olof Palme och Ingvar Carlsson finslipade politrukorganisationen och nu kan ingen borgerlig regering genomföra sina reformer fullt ut eftersom S-väldet inte påverkas av väljaropinionerna.

LO, HSB, Folksam, OK, Coop, Hyresgästföreningen, PRO, Riksbyggen, ABF, Fonus och några samhällsaktörer till som jag inte kommer på just nu, utgör den egentliga svenska makten.

"Lyssna på Rörelsen", sade Tage Erlander till Olof Palme när denne tog över ratten. Olof lyssnade och manipulerade framgångsrikt så att Rörelsen stärktes.

Göran Persson såg knappast det maktinstrument han förfogade över och Mååna vill bara synas.

Därför kan det synas krusningar av jäsande missnöje under kongressen och i värsta fall gör de sig av med Mååna.

Mååna är nämligen garanten för att den röd-illröd-gröna röran inte får väljarnas förtroende i valet 2010.

Vem vill se Mååna som Sveriges främsta representant i EU och FN?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mona for presedent

Germunds Blog sa...

Huvudsaken är att hon får fortsätta leda S. Då slipper jag se henne som statsminister.

Mååna22