lördag, april 30, 2011

Framtidens flygplan

Framtidens flygplan?
-
Tidigare i bloggen om framtidens
flygplan här och här

Regelbundet presenteras spekulationer om framtidens flygfarkoster som nyheter. För det mesta handlar det om supersonicplan med gigantiska dimensioner, men jag tror att framtidens luftskepp blir nästan-lättare-än-luft-konstruktioner.

Stora flygande vingar med ett klassiskt luftskepp som bas. Planen gör max 300 kmph och har hela övre ytan täckt av solcellspaneler. Stora högeffektiva propellrar med elmotorer och vätgasmotorer.


SvD  -  AB  -  Expressen  -  AB  -  SvT  -  AB  -  Ny Teknik  -  Google  -
-

Naturmorgon Valborgsmässoafton 2011

Klicka på bilderna så blir de större
Sista-april-kasen vid Segersta kyrka intill Ljusnan
Allt i bloggen om Sista April

Valborgsmässoafton hade jag aldrig hört talas om innan jag flyttade till Sandviken 1961. Under mina första arton år hette det "Sista April" och inget annat. Till min förvåning ser jag i Skånskan att "Sista April" är mer spritt än jag har anat. UNT om terminologin. ERGO om terminologin.

Högerklicka och lyssna här medan du läser - Sköna Maj välkommen  --   Vintern rasat  -- 


Valborgsmässoelden hette "Sista-April-Kasen". Stommen i kasen var flottningsföreningens utrangerade dubbelårade roddbåtar som var kolsvarta av många års frikostig tjärbehandling. De brann nästan explosivt och hettan satte fyr på allt som fanns i närheten.

Som om det inte vore nog med att tvingas acceptera Valborgsmässoafton, så har jag senare fått lära mig om Walpurgis Night där det förekommer massor av häxor. Fula onda häxor och vackra onda häxor samt diverse ännu ondare demoner som roar sig med samtliga. Bild 1  -  Bild 2

Då fick valborgselden en annan innebörd.
Wiki om Valborgsmässoafton
Wiki om Walpurgis night

Enligt SvD är det stor risk för brandspridning i kväll, men jag ska beundra sista-april-kasen vid Åsenstugan och där är beredskapen god.


I dag på Valborgsmässoafton vaknade jag till Naturmorgon och förutom de fascinerande fågelbon som beskrevs, hakade jag upp mig på att det tydligen inte finns några vetenskapliga utredningar om fenomenet lämmelcykler.

Några år kan det vara ont om fjällämlar och så plötsligt översvämmas fjällen av dessa små gulliga hamsterliknande gnagare som blir så tuffa när de utmanas. Då ställer de sig på bakbenen och visar tänderna medan de skriker.

F&F om lämmeltågets urspårning här

Skrönan om fjällämlarnas självmordsmarsch verkar vara odödlig trots att ingen har sett mer än några hundratal lämlar samtidigt. Visst vandrar de i grupp men inte i tiotusental och inte för att kasta sig utför ett stup eller i en bäck.

De vandrar sannolikt för att de söker föda och i stressen kan de drunkna, svälta ihjäl eller ta kål på varandra.


Naturmorgon är Sveriges Radios bästa program men det blir aldrig samma sak som när Jan Danielsson fanns med oss. Några av Jan Danielssons många underbara berättelser kan du lyssna till här

Jag saknar hans fantastiska förmåga att flytta mig morgontrött från min sköna säng, ut till någon plats där han observerade något av naturens alla under. Ingen annan har förmågan att skapa kristallklara bilder med några ord.
-
-

torsdag, april 28, 2011

Jonny och skrivmaskinen

Klicka på bilderna så blir de större
Efter 30 år i garderoben fungerar min gamla
Hugin utmärkt och nu får den stå framme ett tag
Underst min sista skrivmaskin. En batteridriven Canon S-50 som jag kunde driva med bilens cigarettändaruttag. Den hade minne för 80 A4 dokument och jag lagrade standardofferter så att jag hos en kund kunde skriva en offert och överlämna direkt. Kopia fanns i maskinens minne. Maskinen levererades i en elegant liten attacheväska.

Det var Hightech 1982!

Jag läste i SvD i dag att de sista nytillverkade manuella skrivmaskinerna snart lämnar ett fabrikslager i Indien och mindes då Jonnys förvåning när han första gången såg en skrivmaskin. Förklaring finns i den översta bilden.

Bilder på skrivmaskiner

Wiki om skrivmaskiner

1982 köpte jag också min första mobiltelefon.
-

Sju månader med smärta

Klicka på bilderna så blir de större
Solen värmer redan på morgonen och ändå kändes det kallt när jag för en timme sedan satt på bänken intill Jonnys gravsten. Du måste bygga ett inre rum för Jonny, sade prästen Anna under begravningen. Jag har försökt men det rummet har en jädrans massa dörrar och någon eller några är alltid öppna vilket gör att Jonny är med hela tiden och de goda glada minnena börjar bli tydliga mitt i all smärta.
Alla små minnesmärken som Jonnys vänner lägger vid stenen, gör det inte  lättare att bära saknaden, men det lägger till glädje. Vi fick 14 år tillsammans Jonny och jag och det var 14 intensiva år med mycket hyss och händelser. Jag är glad över att kameran alltid var med så att jag i alla fall kan minnas mera av de glada åren. En del av bilderna finns i länken.

För sju år sedan upphörde våra gemensamma fiskeutflykter och sedan dess har jag inte fiskat. Jag har jobbat med Jonnys fiskeredskap under våren och kanske får jag följa med en av Jonnys vänner på en fisketur snart.

-

onsdag, april 27, 2011

Syrien och mänskliga rättigheter


Nu ska Förenta Nationernas råd för mänskliga rättigheter ta ställning till krisen i Syrien

Studera listan över rådets medlemsstater och begrunda förutsättningarna när skurkstater ska granska andra skurkstater.

Några aktuella artiklar: Ekot  -  SvD  -  Rapport  -  Expressen  -  SvD  -  Rapport  - Det blir intressant att se hur rådsmedlemmarna kommer att vrida sig som metmaskar inför dilemmat.

Med tanke på att rådet för mänskliga rättigheter har enats om att Generalförsamlingen bör anta en resolution om att islamkritik ska betraktas som brott mot de mänskliga rättigheterna, finns det skäl att vara skeptisk till rådets opartiskhet när det gäller ett av de tre mäktigaste muslimska länderna.

Klicka här och rulla ned förbi det här inlägget som ligger överst. Där finns mycket om de muslimska ländernas förhållningssätt till mänskliga rättigheter.
-

Ständigt dessa förbannade fästingar

Klicka på bilderna så blir de större
Som boende mitt i Sveriges fästingeldorado, har jag ofta frågat i olika forum, om någon kan nämna en enda egenskap hos fästingar som är till gagn för andra varelser och svaret är konsekvent nej!
Fästingen är sannolikt Sveriges enda helt överflödiga varelse

I dagens SvD ställs frågan "Hur blir fästingåret?". Grafik
För egen del blir svaret: Mycket bortplockande av dessa små odjur från mina ben. Jag är en fästingmagnet och om jag har tagit skada av alla fästingattacker, får andra avgöra, men jag avskyr dessa lömska illbattingar.

Enligt Skånskan har den gångna vintern varit gynnsam för fästingarna. Citat: "Fästningen ska plockas bort så snabbt som möjligt eftersom viruset ofta sprutas in i kroppen när fästningen släpper.
– Köp en fästingplockare. Risken med pincett eller naglarna är att man trycker på bakkroppen och gift sprutas in, säger hon."

Jag ska åka till apoteket och inhandla min första fästingbortplockare nu!


Eftersom jag av allergiskäl, inte kan vaccinera mig, återstår bara att gilla läget.

Allt i bloggen om fästingar här
-

tisdag, april 26, 2011

Hur ett spektakel blir rasism


Nu har det hänt igen!

Rödvinsrusiga dagstidningsjournalister rusar iväg och skriver med stora bokstäver om sådant de inte har kunskap om.

I fallet med slavupptåget i Hallands Nation i Lund, har ett onödigt plumpt tilltag av några elever, blivit till nationens rasistiska anda.

Det hade varit klokt av dagstidningsmurvlarna att ta kontakt med nationsledningen innan de skrev, men sådan källgranskning minskar möjligheterna till bra lösnummerförsäljning och som vanligt är träskblaskorna Expressen och Aftonbladet de värsta dyngspridarna och det är naturligt, de sitter ju i sådan sörja hela dagarna.

Tänk om en enda journalist hade bemödat sig om en alternativ källa. SvD ◄Klicka och läs!

Då hade de uppgifterna framkommit redan från början och en massa clowner hade sluppit göra bort sig. Det var dumt att utmana PK-folket med ett djungeltema (SvD) på festen och nationsledningen borde ha kontrollerat med Ungdom mot rasism innan de roade sig med så känsliga aktiviteter.

Nu var det dessutom så att fyra elever på egen hand hade tagit detta initiativ i en avskild del av festlokalen. (Skånskan) och det hade kanske också framkommit om någon nykter och PK-vaccinerad journalist hade tagit tag i spektaklet.

Nu kommer naturligtvis rektorerna att införa en censurspärr för att undvika kollisioner med omvärlden. Skånskan

Gatukonstnären Dan Park tar alla chanser att driva med PK-folket och att han kunde göra något av detta, är helt och hållet ytskrapande och sensationslystna journalisters förtjänst eller skuld. Skånskan
-
Hallands Nation
-

måndag, april 25, 2011

Sköna maj välkommen!

Klicka på bilderna så blir de större
Överst mina attribut för Towel Day och under, förra årets valborgseld i Enköping. Längst ned efter alla blogginlägg, finns nedräkningen till Towel Day.
Med en vecka kvar till första maj och en månad kvar till Towel Day, bjuder jag på två underbara körsånger här och här. Jag kommer inte att få lyssna till Segerstas sångarbröder när de sjunger men de låter lika bra.
-

Kristendomen och islam

Följande skrevs år 2011!

Klicka på bilderna så blir de större
Den övre bilden är typisk för kristendomen. Först den gode läraren och sedan offret som straffas för sina ambitioner.

Den undre bilden är typisk för islam på det sätt som vi i väst har tvingats acceptera. Muslimernas egna symboler där koranen omges av svärd.

Islam har en blodbesudlad krigsfurste som mänskligt ideal!

Kristendomen har en offrad fredsfurste som mänskligt ideal!

Kors med olika innebörd!Det var två mycket intressanta radioprogram i morse. Först teologiska rummet där den traditionella jesusmyten problematiserades och sedan Erik Blix med gäster som talar om en värld utan gränser.

De två programmen hänger samman på ett sätt som P1-redaktionerna nog inte hade tänkt på.

Det första handlar om kristendomens spridning som sannolikt gick tre vägar. Jesus biologiske broder Jakob som tog hand om hemmamarknaden. Petrus och Paulus som vandrade långa vägar runt Medelhavet och slutligen till Rom. I Rom insåg härskarna snart vilken makt som fanns i  religionen med en allsmäktig gud som representeras av en sorts offrad halvgud vars uppståndelse bekräftade gudomligheten.
600 år senare förstod ett gäng beduinledare med Muhammed i spetsen, att monoteismen kunde formas till ett ännu effektivare vapen och resten är brutal historia.

Det andra programmet handlar om revolutionerna i de muslimska länderna i MeNa-området. Förståndiga personer som Erik Blix, Cecilia Malmström, Jan Eliasson och Hans Blix diskuterade möjligheterna till demokratisk utveckling efter revolutionerna, men de förbisåg märkligt nog de två oöverstigliga hindren: De patriarkala klansystemen och teokratin som aldrig kan förenas med demokratin.

USA, EU och NATO har valt sida och kommer snart att inse misstaget när rebellerna blir de nya förtryckarna.

Det är bara en tidsfråga innan västmakterna blandar sig i Syrienkrisen och sedan är Pandoras ask vidöppen.

Efter intervention i Syrien, är det sannolikt oundvikligt med en fullskalig konflikt med Iran och Saudiarabien.

Fredens religion. Muslimernas alla angreppskrig de första fyrahundra åren har kallats för försvarskrig enligt dar al-harb när islam inte accepterades i kristna länder.

Religion missbrukas i extrema tokkristna sekter där sektledarna hjärntvättar sina medlemmar så att de inte vågar tänka fritt på grund av skräcken inför att hamna i helvetet.

Muhammed gick ett steg längre än de tokkristna. Han införde apostasistraffet där islamsvikare får två straff. Först avrättning och sedan helvetet. Förklaringen till islams spridning är angreppskrigen, tvångskonverteringarna och apostasistraffet.

Kristna avhoppare riskerar bara helvetet och eftersom avhopparna oftast har övergivit vidskepligheten, är helvetet enbart fantasier.

Att skriva som jag gör, är inte politiskt korrekt och därför kommer du aldrig att få se eller höra liknande resonemang i dagstidningarna och Public Serivice.


Kristna massmördas av muslimer för sin tros skull i hela MeNa-området men det blundar Svenska Kyrkans ledning för.

Kristna flyktingar fördrivs från svenska asylboenden av muslimer men det blundar Svenska Kyrkans ledning för.

Kristna symboler förbjuds på svenska asylboenden medan muslimska symboler tillåts men det blundar Svenska Kyrkans ledning för.

-

lördag, april 23, 2011

Påsk på er!

Klicka på bilderna så blir de större

Påsken firas av kristna som en påminnelse om myten kring Jesus Josefssons korsfästning och uppståndelse. Judarna firar påsk som ett minne av israeliternas uttåg ur Egypten. Bildens krucifix stod vid Enköpingsån en vår. Påskharens koppling till ägg, handlar om en gammal tysk fruktbarhetsmytologi.

Från min barndom minns jag påsken som en tråkighetens och sjukdomens helg.

Tråkigheten gällde långfredagen då inga aktiviteter tilläts och affärerna var stängda. Sjukdomen kom efter den traditionella äggmålningen.

Trots att jag då var hyperallergisk mot ägg, gick jag in i hönshuset och hämtade ett lämpligt antal ägg som penetrerades med en grov synål. Ett hål i vardera ände varefter innehållet blåstes ut och skalen målades.

Eftersom jag därefter, varje påsk, tillbringade påskaftonen och påskdagen sängliggande med svår andnöd, förstår jag inte varför mina föräldrar inte hindrade mig, men jag vet ju att de inte heller lyckades hindra mig från att klättra upp till vartenda fågelbo för att hämta äggen som jag rensade på samma sätt som med påskäggen. Våren är en svår prövotid för alla allergiker, och för en astmatiker med äggsamlarlust, blev våren ett månadslångt lidande.

Påsken inleds med fastan som jag kopplar till fatstlagsbrödet som hos oss har blivit hetvägg/fettisdagsbulle/semla. På grund av tilltagande övervikt, har jag de senaste åren avstått från att frossa i denna läckerbit.

Enligt den kristna mytologin, dog Jesus på långfredagen och som en sorgmanifestation fördömdes all glättighet ända fram till för 40 år sedan.

På påskafton firar de kristna uppståndelsen som enligt myten inträffade under påskdagens första timme.

I köket står nu en förfärande stor mängd påskgodis i ett jätteskål, Jag är redo för påskkärringarnas tiggande och om drygt tre timmar ska jag avnjuta en äggfri påskbuffé tillsammans med familjen. Enligt SvD, blir vädret extremt uthärdligt.

Om påsken◄Klicka och läs en intressant sammanfattning.

Den här kortfilmen på sex minuter fick jag nyss av mitt yngsta barnbarn Eskil
-

fredag, april 22, 2011

USA, NATO och EU i krig mot de muslimska länderna

Klicka på kartan så blir den större
De ljusgröna områdena domineras av sunnimuslimer och de mörkgröna av shia.

Jihadisterna hävdar att islam är i krig mot väst och så börjar det faktiskt se ut.

Jag kan bara konstatera att utan oljan hade vi knappt känt till något om de primitiva länderna i MeNa-området och västmakterna hade inte haft några som helst planer på att blanda sig i de ständigt pågående stamkonflikter som präglar muslimska länder.

I de aktuella länderna råder stenhårda diktaturer som har en enda positiv effekt. De håller nere de fundamentalistiska muslimernas jihadkamp med dar al-harb och shariavisioner.

Jag vet inte om Obama & Co. verkligen tror att det är demokratiska krafter som nu revolterar mot diktatorerna, men om de gör det, har de fel. Det är dock sannolikt enbart cyniska oljedistributionstankar som styr krigsplaneringen.

Det som sker nu är bara att stamkonflikterna blossar upp igen och det är fullständigt vansinne av Väst att välja sida.

Det spelar ingen roll vilka som leder ett islamdominerat land. Patriarkalt klansystem samt brutal teokrati förhindrar alla försök till fria val, religionsfrihet, jämställdhet och demokrati.

När nya regimer är installerade, kommer de utmanövrerade stammarna att bli de nya rebellerna som vill ha stöd utifrån.

Våldet bottnar i den primitivt besinningslösa vidskepelsen.

Ekot  -  SvD  -  Rapport  -  SvD  -  Expressen  -  Rapport  -  SvD  -  Expressen  -

Alla blogginlägg om islam här
-
Fredens religion
Zipperfish
-

torsdag, april 21, 2011

Det socialdemokratiska förfallet

Klicka på bilden så blir den större
Stockholms stadshus är en vacker och mäktig byggnad som jag beklagligtvis har besökt alltför sällan.

Stockholms stadshus är också platsen för politiska dueller mellan S och M. Dessa dueller hade stort underhållningsvärde då duellanterna var John-Olle Persson och Ulf Adelsohn. Mats Hulth och Carl Cedersschiöld kunde också roa, men först med grodornas mästare Carin Jämtin blev det burlesk komik. Hennes efterträdare Karin Wanngård förvaltar uppgiften väl och lyckades göra bort sig direkt.

Efter Måånas korta ledartid som präglades av konsekvent enfald, har S nu fått en komiker även på partiets högsta post och grodornas mästare valdes naturligtvis till partisekreterare.

Allt talar för att valkampanjen 2014 kommer att bli mycket intressant med ett mumintroll med gelérygg mot ståuppkomikern Groucho Marx.

Wanngårds groda är typisk för det socialdemokratiska ledarskapet. Det var Olof Palme som började ta ut svängarna och förnedra. Palme gjorde det efter noggrann strategisk planering medan efterträdarna, utan undantag, trampar i klaveret gång på gång.

NWT: "Hennes sätt att uttrycka sig faller in i ett socialdemokratiskt mönster. Frågan om rut-avdrag, som för övrigt Wanngård också är emot, ville Socialdemokraterna kalla pigdebatt. Serviceyrken utförda i hem var uppenbarligen inte fina nog. Om det inte handlade om traditionellt manliga sysslor då förstås. Rot-avdrag är ju helt okej enligt den socialdemokratiska ideologin."

Trots att socialdemokratiska ledare låter som om de ville värna jämställdhet, verkar de i praktiken vara manschauvinister och kanske är det därför de månar om vidskepelsens kvinnoförtryckande ideologi.

NWT: "Den nedsättande synen på vissa typer av arbeten har också varit tydlig i Socialdemokraternas utbildningspolitik. Alla ska ha högskolebehörighet till akademiska ämnen. Bra yrkesutbildningar har teoretiserats sönder och lärlingssystemet tagits bort. Vad är det egentligen som är så fult med hantverk och industrijobb? Egentligen är det en rätt märkligt syn av ett förment arbetarparti."

Socialdemokraterna upphörde att vara arbetarnas representanter när Palme tog över efter "Rörelsens" Erlander.

NWT: "Uttalanden som det Wanngård gjorde visar att vi fått en politisk elit i Sverige som ofta vuxit upp under ganska privilegierade förhållanden. De är inte medvetna om att vägen in på arbetsmarknaden för de flesta människor, och också i de flesta generationer, går via okvalificerade och ibland tråkiga jobb."

Lärlingsjobben som var arbetarnas naturliga karriärinsteg, föraktas av de nya socialdemokraterna.

NWT: "Men det innebär inte att jobben skulle vara utan värde. Och vad är det förresten som säger att det skulle vara finare att gå på bidrag än att vara telefonförsäljare? För vi kan väl anta att Wanngård inte skulle få vara S-borgarråd länge om hon kallade livet på bidrag för skit?"

Det blev uppenbart i den senaste valrörelsen att socialdemokraterna vill höja alla bidrag utan att höja statens intäkter.

NWT: "Nu har i och för sig Wanngård fått göra en pudel, men det är ändå avslöjande att hon kläckte ur sig grodan. Den speglar helt uppenbart en syn som hon inte är ensam om och som tycker det är bättre att leva på andras bekostnad än att göra något som kanske inte är så kul alltid. Men det är ingen mänsklig rättighet att bli försörjd av det allmänna bara för att man inte fått drömjobbet ännu."

Jag som roas av burlesk, borde gilla läget, men det är inte så enkelt när vi har en statsminister med skygglappar och gelérygg samtidigt som oppositionen leds av ett gäng ståuppkomiker. Då blir det bara sorgligt och med tanke på socialdemokraternas många valfusk 2010, känns det olustigt.


SvD  -  SvD  -  SvD  -

De senaste S-märkta ledarna i Stockholms stadshus:
2011 -  xxxx Karin Wanngård
2006 - 2011 Carin Jämtin
2002 - 2006 Annika Billström
1994 - 1998 Mats Hulth
1979 - 1986 John-Olof Persson
-

onsdag, april 20, 2011

Flynano - En ny marknadsföringsbluff?

Klicka på bilderna så blir de större
▲Så ser det ut i reklamen▼
▼Så ser den flygodugliga prototypen ut▼
Jag har en bra bluffsensor när det gäller nyheter, men mina barn hävdar att jag kopplar bort den när det blir dåligt väder. Jag tror alltid att det ska bli regnstorm och översvämning.

Tidigare har jag skrivit om det suspekta projektet Smite (scrolla ned förbi detta inlägg) och jag känner på mig att Flynano också bara är en bidragsmagnet. Google två minuter efter att jag publicerade det här inlägget.

Det är exakt samma upplägg! Effektiv pressbearbetning och presentationer som är skickligt gjorda. Här presenterades Flynano först vilket borde få seriöst pressfolk att dra öronen åt sig. Jag har skummat de flesta stora flygmagasinen utan att hitta en artikel om Flynano. Marknadsföringen är konsekvent riktad till en målgrupp med mera pengar än källkritik.

Massor med snygga bilder, men inga demonstrationer!
Flynano på Facebook


Förra veckan visades prototypen (nedre bilden) på den stora flygmässan i Tyskland och nu dundrar pressreleaserna ut över världen.

På hemsidan uppmanas läsaren att beställa nu med en avgift för option.
Launching at Aero 2011. Deliveries start Summer 2011.
Ex-factory price € 25.000 - €27.000. A transferable buy option
costs € 900. 30% payable on delivery confirmation. The rest
before delivery. Transport and storage trailer € 5.300.
Cirka 8000 kronor kostar det att få en option och de pengarna får nog fungerande vingar.

De flesta genomskådar tricket, men Ny Teknik är snälla som vanligt.

Den batteridrivna versionen har intressanta tekniska specifikationer:
Empty weight under 70 kg
MTOW 200 kg
Wing span 4.8 m
Nose to tail 3.8 m
Height 1.5 m
Cruising speed around 140 km/h
Landing speed 70 km/h
RoC around 3 m/s
Service ceiling 3 km
Range 40 km
Power 20 kW

En motor på 20 Kilowatt som ska fixa 140 km/h i 40 km, behöver ett batteri på cirka 6 kWh. Minst 20% reservkapacitet krävs  och en Litiumjonackumulator på 7 kWh väger med paketering cirka 45 kg. Det är ett tungt batteri och en elmotor på 20 kilowatt är nästan lika tung. Batteri, effektregulator, transmission och motor med infästningar som klarar 20 kW väger sannolikt mer än 100 kg tillsammans. Läs här om olika batteriers energitäthet. 100 Wh/kg ger 70 kg för 7 kWh fria celler. Med inneslutning och ledningar mellan cellerna, ännu mera.

Jag tror inte att flygsäkerhetsgranskande myndigheter, ens tar projektet på allvar innan en flygande prototyp visas upp. Vingarna behöver ha minst tio gånger så stor bäryta för att lyfta nästan 200 kg. Dessutom krävs det vingpontoner för att inte planet ska vridas runt i starten. Skevningsroder krävs för manövrering.

Flynanofolket har dock en poäng när de skriver att flygplan får flygas utan certifikat och flygtillstånd i vissa länder så kanske blir de av med några till Somalia och Elfenbenskusten.  Köparna kommer dock att bli besvikna när de taxar ut på sjön och kör runt, runt och runt utan att kunna lyfta.

Några exempel på pressuppmärksamhet:

Bornrich  -  Billionaire Boys Club  -  Gizmo Crazed  -  Scientia Web  -   Eco Friend som går på allt  -  EV World  -  Living Proper  -  Luxe och så vidare. Dagens Nyheter litar på Ny Teknik och skriver utan källkritik som vanligt.

Målgruppen är övertydlig. Pressreleaserna har gått till tidningar med speciella kunder som har platinakort. De seriösa tidningarna har inte fått nyheten. Någon prylmupp på Ny Teknik som definitivt är en seriös tidning, fann Flynano på Ubergizmo.

Flynano är från Finland, men det står inget i Huvudstadsbladet eller YLE.

Till slut dråpslaget: Ingen kan sitta i ett öppet flygplan i 140 km/h med propellerblåsten rakt framifrån!

Det är ingen slump att alla öppna ultralätta plan har skjutande propeller.
-
Uppdatering 1/5 CNN
För en vecka sedan skrev CNN,
som första seriösa nyhetsförmedlare, om Flynano-pressreleasen. Dock leder länken om primärflygningen hit vilket tyder på viss skepsis..
Citat: "
The aircraft was recently unveiled at the Aero 2011 expo at Friedrichshafen in Germany drawing a crowd of admirers."

Ingen av dem var flygmagasinjournalist och googling på nyheter om Flynano visar att bara prylmagasin för rikemansgossar har reagerat positivt.

Uppdatering 110529 YouTube

Nu har de monterat minimala vingpontoner, men testkörningen utan motor är helt misslyckad eftersom de inte monterade draglinan där propellern ska sitta. Dessutom vinglar den konstiga farkosten betänkligt. Kolla här!
-

-

tisdag, april 19, 2011

Förbannade tisdagar!


Klimatet är uthärdligt, men saknaden outhärdlig
-

måndag, april 18, 2011

Majros fixar majblommor

Klicka på bilderna så blir de större
Jag har flera böcker om Mamma Mu och Kråkan. Dessutom har jag fyra CD med originaluppläsningarna. När barnbarnen var små läste jag ur Mamma Mu och Kråkan tills halsen gjorde ont av kraxandet.

Klicka på Gilla så köper Arla majblommor!

I mitt barndomshems ladugård fanns det alltid en ko som hette majros.

Kossa, kan man kalla någon som man tycker är aningen osmidig på ett eller annat sätt.

Kor är mångsidiga djur. De kan vara stillsamma, vänliga och lätthanterliga. De kan också vara istadiga, spattiga och omöjliga att hantera.

När betande kor ska tas in för mjölkning blir det ett jäkla liv. Alla brölar som ångbåtssirener och vill in samtidigt. Samtliga går sedan ordentligt till sin plats i ladugården och låter sig villigt fängslas med halslås efter att ha mutats med godis på matbordet.

När de efter mjölkning ska släppas ut i beteshagen igen, kan fogligheten förbytas i total oordning och när man ska flytta kor till en annan beteshage är det lätt att den inbördes kamratliga relationen ko-människa, blir ansträngd och svåruthärdlig.

En ko kan välja att gå precis vart som helst utom till den plats som koskötaren har bestämt. I bland hjälper det att med handflatan klappa till kossan baktill på sidan. Det låter i alla fall imponerande. Oftast blir resultatet dock endast att kon sakta vrider sin långa hals helt om och glor dumsnällt på den gråtfärdiga kofösaren.

-

söndag, april 17, 2011

Jordskepp - Hobbit-hålor


I Ena-Håbo-tidningen på sidan 6 läste jag i dag om det jordskepp som ska byggas i Enköping. Ända sedan jag såg den första "Sagan om ringen", har jag fantiserat om att bo i ett hobbit-hus.

Växhuset i Söderhamn bygger ett Jordskepp med väggar av liggande gamla bildäck som fylls med grus och sten, putsade med halmblandad lera.

Ett perfekt jordskepp är självförsörjande och kräver inga offentliga anslutningar av el och vatten. Det behöver inte heller några petroleumbaserade drivmedel för värme och kyla.


Några exempel
EarthshipSweden◄ Från en kommentar
-

Bortom multikulti - ett debattämne i Engelsbergs Herrgård 13/4 2011

Klicka på bilden så blir den större
Våra ledande politiker har skapat en multikulti-katastrof och öppnat locket till Pandoras ask. På Engelsbergs Herrgård hölls i onsdags ett seminarium om multi-kulti och här visas programmet och här kommenteras spektaklet av Per Gudmundson.
"Multikulturalismen är död. Det säger europeiska ledare som Merkel, Sarkozy och Cameron. Men vad skulle samma ord betyda för Reinfeldt?"
Begreppet multikulti och dess problem handlar egentligen om den segregering som muslimerna skapar i de områden där de koncentreras. Fredens religions folk kräver att få behålla sin kulturella särart och det kan kanske motiveras, men de kräver dessutom att det svenska samhället ska anpassas till deras primitiva ideologi. Det är när geléryggar som Reinfeldt et consortes inte vågar sätta ned foten som Pandoras ask öppnas.

Svenska politiker har bestämt att medborgare som får bidrag till sin överlevnad, måste följa rätt hårda regler, men samma ynkryggar till politiker har också bestämt att invandrare inte behöver följa samma regler. Det är då Pandoras ask öppnas.

Politikerna ylar i takt med de kränktas kör, lovsången till det multikulturella experimentet, men ingen av dem kan framhålla några samhälleliga fördelar med multikulti.

Demokratin är hotad. Vår urgamla rätt att fritt tänka, tycka och trycka, är hotad. Poliser, brandmän och sjukvårdare mordhotas konsekvent i de muslimska enklaverna, som ett resultat av multikultiexperimentet.
Pandoras ask är vidöppen!

Ardalan Shekarabi sade på seminariet att den som vill bo permanent i Sverige också bör bli svensk medborgare. För att få bli svensk medborgare bör aspiranten avkrävas respekt för svenska samhällsnormer, demokrati och jämlikhet/jämställdhet. De bör definitivt kunna kommunicera på svenska.

Dessa självklara och fundamentala krav har alltid avvisats av vänsterträskets folk från S, MP och V, och det är mycket skrämmande att geléryggen Reinfeldt och hans kumpaner har anpassat sig helt till samma linje.
-

lördag, april 16, 2011

I Reepalu City går inte ens majblommesäljarna säkra för rån

I  Reepalu City är kriminaliteten ett jätteproblem och borde vara huvudämnet i sossarnas mötesagenda varenda dag, men Reepalus gossar och töser tiger stilla eftersom de har makten och vill behålla den.

Det är meningen att försäljningen av majblommorna ska gå till olika stödinsatser för barnfattigdomens lindrande.

Någon bör ha sett skitstövlarna som rånade en majblommeförsäljare och jag hoppas att de indentifieras och grips snart.

Majblommeförsäljaren rånades på sjukhusområdet vid Pildammsvägen. Tre rötägg i 16-17-årsåldern slog ned pojken och tillgrep såväl pengar som kvarvarande majblommor som de sannolikt försöker sälja för att få mera pengar.

Offentlig förnedring är ett lämpligt straff för den som rånar barn!

Majblommerånet - Skånskan "När den tolvårige pojken var ute och sålde majblommor dök det upp tre äldre ynglingar som rånade honom på dagskassan."

Jag undrar om Ilmar Reepalu bekymrar sig för att  barn som säljer majblommor, inte går säkra på hans gator och inte ens på ett sjukhusområde.
-

SAAB och omvalet i Västra Götaland - Kapitel 47½


Nu strålar alla politiska intressen samman i Trollhättan. Där avgörs omvalet i Västra Götaland och den här gången kommer allmänheten att vara vaksam. Sossarna kommer inte att kunna genomföra de avancerade valfusk de sysslade med i valet 2010. Kampanjmöten maskerade till röstskolor, kommer att avslöjas till och med av rödvinsrosiga dagstidningsjournalister. Faller sossarna hårt, är det ett tydligt tecken på att utan slarv och fusk, hade Alliansen fått egen majoritet i i det senaste riksdagsvalet.
-
"I den politiska oppositionen tycker Socialdemokraternas näringspolitiske nye talesperson Lars Johansson att det är bra att Saab "efter lång väntan" får besked av regeringen. Därmed skapas möjlighet att frigöra kapital för den löpande verksamheten, säger han enligt ett pressmeddelande.
"Vi förutsätter att regeringen, på affärsmässiga grunder, fortsättningsvis är aktiv och gör allt vad den kan för att stödja Saabs utveckling", säger Lars Johansson."
Ekot om pengarna

Nu kommer sossarna att kämpa vildsint för att åstadkomma en illusion om att de pressade regeringen till en lösning för SAAB.
Saabs öde avgörs om ledningen och de anställda tillsammans klarar av att ge vinst i det här bolaget, sade Maud Olofsson.
Under presskonferensen var det övertydligt att Näringsministern inte trivdes med uppgiften, men nu handlar det inte bara om SAAB. Nu handlar det om att vinna omvalet i Västra Götaland.
"Val igen
Men det är ju val igen, precis som då regeringen räddade Saab förra gången inför 2010 års riksdagsval - ett omval i Västra Götalandsregionen. Just där råkar Saabfabriken ligga, nämligen i Trollhättan. Valet borde handla om sjukvård och kollektivtrafik men får kanske ett Saabemblem."
Kanske avgörs omvalet i Västra Götaland av hur det står till med SAAB på valdagen. Regeringen vill hålla väljarna på bra humör genom att ge SAAB nödassistans under verksamhetens slutskede och maskera insatsen som ett långsiktigt engagemang. Kanske räcker det för en borgerlig valseger. Lättfotade väljare är lättmanipulerade!

SvD om Antonov:
Aldrig har väl en investerare som vill gå in med riskkapital i ett svenskt företag kontrollerats så in på bara skinnet som Vladimir Antonov och det oavsett rykten om deras tidigare affärsmetoder. Frågan är om alla skulle klara den besiktningen?
Kan det vara så att en annan Vladimir med efternamnet Putin har tryckt på och att GM (USA) ogillar detta?

SvD - Villkoren:
1. Saab måste få vettig betalning för lokalerna och säkerställa att Saab får nyttja dem.

2. Riksgälden måste eliminera frågetecken kring Vladimir Antonovs bolag Convers Group, som ska köpa lokalerna, och runt Antonov själv.

3. Pengarna ska slussas genom en europeisk bank som inte är knuten till Antonov.

– Det är en kontrollmekanism som i grunden finns till för att förhindra penningtvätt, sade Maud Olofsson på en direkt fråga varför pengarna inte får gå via Antonovs egen bank.
Detta är strategiska dimridåer för att kunna dra in allt stöd när omvalet är vunnet.

SvD - Om framtiden
Sedan får vi hoppas att det här kan bli startskottet för Saab att få in ytterligare kapital på annat håll. Och det får vi väl se om det finns någon slags plan eller idé kring det, säger han.
Det finns bara en hållbar lösning för SAAB och det är att Vladimir Antonov får ta över. Då kan SAAB tillverkas i Ryssland efter en lagom lång tid av förtroendeskapande i Trollhättan.

SvD - Om Antonov:
"Antonov vill ju även bli delägare i Saab, inte bara köpa fabriksbyggnader. – Vi förutsätter att det här kommer att lösas upp beträffande Antonov nästa vecka. Då kan samtalen börja om om den ryske finansmannen som delägare. – Så att vi kan trygga Saabs fortsatta finansiering, säger Carlström."
Näringsministern började inse att hon är en handlingsbegränsad marionett i spelet om SAAB och omvalet. Därför låter hon grinig varje gång hon får frågor om SAAB.

SvD - Om sossarnas desperation inför omvalet i Västra Götaland:
"Jag har hört rykten om att de ska vara passiva den här gången med, men jag hoppas att det inte är så. Jag utgår från att de för en dialog med Saab. Saab-föraren Juholt (han är inne på sin fjärde Saab) vill se aktivitet från regeringens sida. – Man måste skapa förutsättningar för att Saab ska kunna klara sig, säger han."
Sossarna satsar på att få igång debatter med regeringsföreträdare. Då kommer Juholt åkande i sin fjärde SAAB och hoppas på att det ska ge pluspoäng.

fredag, april 15, 2011

Jonnys sten på plats

Klicka på bilderna så blir de större
Det är en väldigt vacker minnesplats med
många småsaker som Jonnys vänner har lagt dit
Stenen gör det inte lättare att gå dit
eftersom det blev ett slags avslut.
Minnet dör dock aldrig.

Ständigt dessa pirater!


Cirka tio miljarder dollar kostar det varje år att ha övervakande krigsfartyg utanför Somalia i Adenbukten. För dessa pengar skulle flera hundra attackhelikoptrar kunna sättas in och piratproblemet skulle snabbt bli historia.

Det finns gott om platser för stationering av helikoptrar och radar nära den somaliska kusten och när piraterna ser att en tungt bestyckad helikopter kommer hotande nära varje gång de går till havs, falnar entusiasmen snabbt.
 Klicka på kartorna så blir de större

SvD  - 
"I måndags röstade FN:s säkerhetsråd enhälligt igenom ett beslut att upprätta en specialdomstol för sjörövare i Somalia."
Med lite politisk vilja skulle det inte behövas några stora juridiska ansträngningar.
"Samtliga länder drabbas på något sätt, men för Kenya och Tanzania har det också blivit ett stort problem att många rederier inte längre vill anlöpa hamnar på den afrikanska östkusten."
Alltså bör de drabbade länderna vara beredda att upplåta mark för helikopterstationer.
Viljan att använda våld mot fångarna kan bero på att sjörövarna måste anstränga sig mer på grund av säkerhetsåtgärderna och att de möts av mer våld från de styrkor som patrullerar området. Sjörövarna verkar mer cyniska och desperata, säger John Kristen Skogan på Norsk utenrikspolitisk institutt, Nupi.
Nu är det hög tid att möta brutalt våld med ännu mera brutalt våld! Piratverksamheten kan och bör utrotas omgående!
Allt i bloggen om piraterna här -

Uppdatering SvD 19/4  -
-

torsdag, april 14, 2011

Svenska Kyrkans islamkramande


Sofia Kyrka med minaret

Klicka där ▼ och se vad islam säger om de otrogna


Äntligen börjar några präster reagera på Svenska Kyrkans förfall som leder till att de anställer predikanter predikande den primitiva vidskepelsen islam.

Spektaklet med Sofia Församlings imamanställning, kommer sannolikt att sluta med en pudel där de avskedar imamen och i stället finansierar hans lön genom lite mygel med Fryshuset.

Under den nya mjäkiga ärkebiskopen har Svenska Kyrkans upplösning inletts och nästa steg kanske blir att bygga en moské på en kyrkotomt.

Ojdå! Den visionen håller redan på att bli verklighet och församlingen tycker att de som protesterar borde debattera i stället för att klottra, men det är nog meningslöst att debattera med dhimmifierade präster. Dagen - SvD - Dagen -

Jag börjar tröttna på Svenska Kyrkan och vore det inte för alla underbara präster som har blivit mina vänner både via nätet och via personliga möten, skulle jag annullera mitt medlemskap.
Här kan prästerna öva sig i islams liturgi inför nästa steg i Kyrkans kapitulation inför islam

Svenska Kyrkan
-