torsdag, april 28, 2011

Jonny och skrivmaskinen

Klicka på bilderna så blir de större
Efter 30 år i garderoben fungerar min gamla
Hugin utmärkt och nu får den stå framme ett tag


Till den här skrivmaskinen har jag skaffat en snygg sekretär och här skriver jag numera många av mina brev som jag stoppar i kuvert, frankerar och bär till brevlådan. Svaren får jag oftast via snigelpost vilket gör mig lycklig för stunden.

Underst min sista skrivmaskin. En batteridriven Canon S-50 som jag kunde driva med bilens cigarettändaruttag. Den hade minne för 80 A4 dokument och jag lagrade standardofferter så att jag hos en kund kunde skriva en offert och överlämna direkt. Kopia fanns i maskinens minne. Maskinen levererades i en elegant liten attacheväska.

Det var Hightech 1982!

Jag läste i SvD i dag att de sista nytillverkade manuella skrivmaskinerna snart lämnar ett fabrikslager i Indien och mindes då Jonnys förvåning när han första gången såg en skrivmaskin. Förklaring finns i den översta bilden.

Bilder på skrivmaskiner

Wiki om skrivmaskiner

1982 köpte jag också min första mobiltelefon.
-

3 kommentarer:

Ali sa...

Hejsan! Jag köpte en Hugin TM2 igår på loppis. Jag ser att du har haft en länge och fanns inte mycket information på Google om denna vackra tingest. Behöver byta färgband, är det vanliga standardspolar den använder? Och när man byter spole, är det plastkåpan som ska av? Tacksam för hjälp./Ali

Germunds Blog sa...

Jag använde min bara ett par gånger innan jag köpte den batteridrivna som också finns på sidan så det var aldrig aktuellt att byta band.

Ali sa...

Aha! Tack för hjälpen ändå! :-)