tisdag, februari 22, 2011

VM i Cricket har börjat!

-
Nu utkämpas VM i Cricket och miljoner idrottsgalningar är förväntansfulla SvD
På den gamla goda tiden när jag hade tre sportkanaler i teveutbudet, kunde jag råka hamna i en cricketmatch under sökandet mellan de olika evenemangen. Oftast blev jag kvar där eftersom det är något fascinerande med denna sofistikerade bollsport.

Det var tämligen meningslöst att grubbla över hur de räknade poäng, men det var helt oemotståndligt att se den fantastiska inlevelsen som alla inblandade visade från spelare till domare och kommentatorer samt inte minst den begeistrade publiken.

citat SvD:
"För en okunnig betraktare liknar alltihop en tillkrånglad variant av brännboll. I själva verket är det en världsidrott, ofta beskriven som den näst populäraste efter fotboll."
Fotboll är enligt min ringa mening en högst ociviliserad form av grupptryck på gräsmatta
"Reglerna är så invecklade att vissa paragrafer bara har utnyttjats en handfull gånger i spelets historia."
"Syftet med reglerna och ritualerna är att cricket ska vara en respektabel idrott. Det brittiska talesättet att något är ”not cricket” innebär mycket riktigt att det är orättvist eller osportsligt. Förr var det vanligt att spelare självmant klev av planen när de tyckte sig ha blivit utslagna, även om domaren inte hade sett det."
Jag ser hellre på cricket än på fotboll eller ishockey
Vanliga fördomar om cricket är att spelarna dricker te i pauserna, att matcher varar i flera dagar och att reglerna är jättekrångliga. Allt detta stämmer.
Regler

Cricket-VM pågår 19 februari–2 april i Indien, Sri Lanka och Bangladesh. 14 länder deltar och 49 matcher ska spelas. Wiki


World Cup 2011
-

Inga kommentarer: