torsdag, februari 10, 2011

Affärsvärldens parasiter

Klicka på bilden så blir den större
Jag har sett många bluffakturor, men ingen så bedräglig som den med Cederroths logga på. Visserligen står det med liten, väldigt liten stil på en oanseenlig plats att det bara är ett erbjudande och att penningmottagare är bolaget Kreatören i Uppsala

De flesta av alla dessa smågangsters arbetar med katalogbluffar och hälsorelaterade symboler. Exempel.

Som vanligt cyberdebatteras bedrägeriförsöket och på Cint kommer lite mera uppgifter. Om man googlar på de olika inblandade namnen framstår en bild av skojarvärldens pajaspirater som gör allt för att undvika ett hederligt liv. Jag vill inte lyfta fram någon av länkarna som representativ för skojarpacket, men det är intressant läsning.

Ytterligare uppgifter på Ehandel och allabolag. Svensk Företagsförening har också noterat spektaklet.
-
"Om man kollar på Kreatören Kommunikation i Uppsala AB:s bokföring ser man att de har uppgett en högst blygsam omsättning de senaste åren. Från att ha omsatt 607 899 kronor det brutna räkenskapsåret 2005/2006 visade man 2008/2009 en omsättning på blygsamma 55 745 kronor och ett resultat på 12 843 kronor.

Enligt förvaltningsberättelsen har företaget bara en anställd, samma man som registrerade företaget 1999. Mannen i fråga har under åren samlat på sig 68 stycken betalningsanmälningar och är för tillfället skyldig Kronofogdsmyndigheten 121 876 kronor."


SvD.
"Hälso- och sårvårdsföretaget Cederroth har däremot polisanmält företaget som går under namnet Kreatören i Uppsala. De har fått in hundratals mejl och samtal från personer som fått falska fakturor med Cederroths logga den senaste tiden."
-

Inga kommentarer: