lördag, februari 26, 2011

Skid-VM 2011 - Ständigt denna fantastiska Marit Bjørgen

Klicka på bilden och njut!
Guld i gårdagens sprint och guld i dagens skiathlon. Marit Björgen är redan VM-drottning!

Nu börjar sannolikt tramset om hennes astmamediciner. Hon är helt enkelt för bra för att undgå avundsjuka reaktioner.

Bra artikel i Västerbottens-Kuriren:
"Att se damloppen i årets världscup har främst handlat om att se vem som blir tvåa"

"Marit Bjørgen är fantastisk och endast Östersundsvatten, eller att någon tar hennes astmamedicin, lär kunna rubba en nästintill enhetlig medaljsamling från "Kollen""


9 kommentarer:

Rickard B sa...

Jag mår illa. I Formel 1 får inte den som kör sämre 100 hk extra och bättre däck bara för att kompensera. Den som är svagare i tyngdlyftning får inte käka ryssfemmor t ex, men så är det i skidåkningen. Den som har sämre flås får ta till mediciner som inte alla andra får ta. Dopning - Resten av fältet: 2-0

Germunds Blog sa...

Tro mig som är astmatiker. Medicinerna gör inte att man orkar mera. De hindrar bara att man kvävs under ansträngning. Därmed kommer man i samma läge som alla friska åkare. Medicinerna vidgar luftvägarna till nästan samma luftgenomsläppningskapacitet som hos en frisk person.

Anonym sa...

Det finns handicap VM

Bengan sa...

Avundsjuka reaktioner???

Det är ett faktum att den astmamedicion hon tar står på IOK:s doplinglista. Den astmamedicin som svenskorna tar gör det inte. Då kan du själv fundera på vem som får extra skjuts av sin medicin...

Om hon inte kan tävla utan att ta medicin borde hon lägga av. Så enkelt är det.

Sen förstår jag inte hur du som svensk kan hylla en korkad norska som väljer att fuska sig till segrar. Norge ska ALDRIG hyllas. Inte i något sammanhang. Ta bara det att de kallar bananer för guleböj och toalettstolar för brusefåtöljer så ser du ju hur korkade dem är.

Germunds Blog sa...

Jag litar på att dopningskontrollanterna har koll på vad som är tillåtet och inte.

Dessutom gillar jag norskor och det norska språket serru ;=)

Anonym sa...

Om nu Sverige nödvändigtvis ska missa några skidguld vill jag ändock helst se dem landa i norsk mylla.
Som svensk känner jag en stor kulturell, historisk och språklig samhörighet med Norge och vill gärna kunna glädjas åt dess framgångar på diverse arenor, säljakt undantaget.
Marit Bjørgen verkar dessutom vara en toppentjej som väl förtjänar sina lagrar i skidspåren (såvida Kalla inte plockar dem först).

Det där om att vi svenskar inte får hylla norrmän är bara rent löjl från tomma tunnor.

Fredrik Olsson

Anonym sa...

Anna Haag bruker lignende medisiner (som og står på dopinglisten), og som Marit må hun anvende de her ellers kan de like godt konkurrere i Paralympics.

Astmamedisin er ikke prestasjonsfremmende for folk som er friske, og har man astma kan man ikke konkurrere i verdenstoppen med 50% lungekapasitet.

Anonym sa...

Marit Björgen.
Som Karlsson sade i SVTs Vinterstudio att Marits "astmamedicin" gör inte idrottaren bättre på något sätt. Så min fråga är: varför är Marits sk. astmamedicin på den dopinglistan i så fall? Om man inte blir bättre med hjälp av den, varför skall man då förbjuda den?
Tombala

Germunds Blog sa...

Marits inhalator Symbicort är som en blandning av Bricanyl och Pulmicort. Bricanyl är snabbverkande luftrörsvidgande och Pulmicort är ett cortisonpreparat med långtidsverkan. Jag är övertygad om att Symbicort snart avförs från dopinglistan om den fortfarande finns där.