tisdag, maj 22, 2007

Sista resan till sista vilan

Nils (inom familjen kallad Nisse) påbörjar sista resan.
Klicka på bilderna.
För några månader sedan blev det en generalkortslutning i elsystemet som slog ut generatorn och en del finurliga finesser. Jag ställde av Nils och lät honom vila på parkeringen tills en dag förra veckan när jag kände att ett beslut måste tas. Först gjordes en genomgång av de krämpor Nils ådragit sig under det senaste året förutom elkraschen. Luftkonditioneringen har lagt av. Radion har lagt av. Centrallåset har lagt av. Två inbrott har orsakat diverse skador. Rosten har satt djupa spår i karossen. Vindrutan är full av mikrokratrar. Torkarmotorn börjar krokna. Motorns temperaturreglering har slutat fungera så det gick knappt att få plusgrader i bilen under senvintern. När jag hade kommit dit var beslutet enkelt att ta.

Förhandlingar inleddes med Enköpings Bildemontering och naturligtvis fann vi gemensamma bekanta i branschen vilket ledde till ett långt och trevligt samtal. Jag fick förtroende för företaget och de fick ta över vårdnaden om Nils.

Ser jag fel eller finns där droppar av spolarvätska i strålkastarglasen?

Dottern Agneta blev i alla fall ledsen, men bogserade ändå Nils och mig till platsen där han förhoppningsvis får bli bildelsdonator ett tag innan han omformas till högafflar, vägskyltar och spadar.

Klicka på rubriken och sök delar
till din bil om du vill spara pengar!

2 kommentarer:

Karin sa...

Det känns bra att tänka på att delar av Nisse kommer att leva vidare i andra bilar.

Hej då, Nisse!

Germund sa...

Nisse kommer att hamna i organdonatorernas speciella paradis för splittrade personligheter.