tisdag, maj 29, 2007

EU - en lekstuga


Klicka på rubriken om du vill se vad EU-politikerna håller på med förutom att mäta gurkor och bananer samt flytta mellan Bryssel och Strasbourg varje månad. Läs mera om det här.
-
Frankrikes nye president deklarerar: "- Det är en del av den grundläggande balansen (i EU), det är inte förhandlingsbart, sade Sarkozy som svar på en fråga från en fransk journalist."
-
Han anser alltså att EU-politikens legitimitet förutsätter denna folkvandring.
-
Grodätare sade Bill
Fransos sade Bull
-
Nu har dessa nomadpolitiker bestämt sig för att reglera våra skärgårdsturer också. Läs här om varför det vackra ångfartyget Blidösund inte får ta oss med ut i Stockholms skärgård denna sommar.
-
Citat: "I år blir det inga turer. Sjöfartsverket ger ingen dispens från de nya strängare sjösäkerhetsdirektiv från EU som Sverige tagit till sig fullt ut. Det som främst stoppar Blidösund är att ångfartyget inte har tillräckligt många vattentäta skott. För att klara regeln skulle det krävas en ny vägg rakt genom ångmaskinen, vilket är omöjligt."
-
Vi bör naturligtvis inte lämna EU för detta idiotpåhitt, men vi bör reducera antalet tjänstemän och politiker där, till en nivå där de är fullt upptagna med väsentligheter.

Inga kommentarer: