måndag, maj 28, 2007

Myror

Klicka här och läs om vandringsmyrornas förmåga att skapa släta vägar. Läs mera här. Klicka på rubriken och läs om en alternativ vägbeläggning på våra fordonsvägar.

Citat SR: "Hål, gropar och sprickor i dåligt underhållna vägar har väl fått de flesta bilförare att svära inombords. Nu visar det sig att det här fenomenet väcker irritation även i djurvärlden. Men bland vandrarmyror i Cental- och Sydamerika har myrorna kommit på en fiffig lösning på problemet."


Citat DN: "
- Sammanfattningsvis kan man säga att vår forskning visar att en minoritet arbetarmyror kan förbättra majoritetens resultat, vilket helt klart är till nytta för samhället, säger Scott Powell."


En minoritet ambitiösa vägunderhållare kan förbättra trafikanternas villkor.

Värst är det för motorcykelåkare. Väggroparna blir värre och värre hela tiden och vägunderhållarna gör oftast provisoriska lagningar som gör problemet större. Det är dessutom inte bara hålen som är farliga. De djupa spåren är väldigt mariga för en mc-förare att parera.

Jag menar inte att våra vägunderhållare ska använda sina kroppar för att göra vägarna säkrare, men de kan använda huvudet. (till att tänka med alltså)

Hål i vägen är inte bra sade Bill

Hål i huvudet är inte heller bra sade Bull

Inga kommentarer: