fredag, februari 23, 2007

Apokalypsen

Det grekiska språket är beklagligtvis helt obegripligt för mig, men tack vare mitt intresse för "de gamla grekerna" i allmämnhet och Epiktetos samt Seneca i synnerhet, har några ords svenska innebörd ändå fastnat i den allt mer kaotiska minnesbanken.
-
Apokalypsen har för de flesta fått betydelsen "tidens slut" och "allts undergång". Detta har nog sin rot i Uppenbarelseboken, men apokalyps betyder om jag inte är felunderrättad just "uppenbarelse" och inget annat.

-
Hur det nu än är med detta så tycker jag mig märka en domedagsstämning bland vetenskapsmän och politiker just nu och de flesta verkar vara tagna på sängen och rent yrvakna.
---

Vafalls!?
---
Håller vi på att förgifta vår planet? Drabbas vi av global uppvärmning? Utvecklas atmosfären till ett växthus?

---
Varför har ingen sagt något!?

---
Gör något!!!

---
NU!
---
Växthusgaserna bildar en allt tätare skärm som gör att en stor del av den instrålande energin från solen reflekteras tilbaka till jorden i stället för att som tidigare stråla ut i rymden igen.

-
Men tänk efter nu!

-
Skämen minskar samtidigt instrålningen av solenergi vilket sannolikt innebär att ackumuleringen av energi minskar och det blir kallare igen. Det kanske blir istid igen i stället för tropisk värme i Sverige.
Om detta vet vi inte så mycket eftersom det finns många instabila faktorer som påverkar utvecklingen på längre sikt.

-
Bland annat lagras koldioxid i mark och vatten, men detta är en tillfällig magasinering. Vi vet inte när haven blir mättade och börjar avge koldioxid igen. Vi vet inte heller något om hur snabbt koldioxiden kommer att frigöras.
-
Ändrade odlingstekniker kan öka metangasutsläppen vilket har stor betydelse för växthuseffekten.
-
På kort sikt vet vi dock att glaciäravsmältningen gör att havsvattennivån stiger stadigt och att låglänta bebodda trakter snart måste evakueras.

-
Nu finns det en grupp människor som sedan länge har varnat för "världens ände" och det är domedagsprofeterna som ständigt måste revidera sina prognoser. De läser Uppenbarelseboken och tolkar frikostigt det mesta till att stämma med de flesta otäckheter som drabbar mänskligheten.

-
Kristi Brud i Gränsta - Knutby förutsåg världens undergång inom tio år, för tio år sedan. Då ska Jesus enligt henne hämta "de sina" till paradisets köpmarknader och tivolin. Resten av oss får skyffla kol.
-

-
"Var fjärde amerikan tror att Jesus kommer att återvända till jorden under år 2007." « Klicka där!
.
Undersökningen som quark hittade
-
Den artikeln förklarar kanske varför Kristi Brud lär ut att vi behöver flera amerikanska "riktiga män" i Sverige.
Lyssna här!
-

Om man ger sig tid att surfa bland amerikanska dödskulthemsidor, kan man finna rent ruggiga profetior om olika scenarier där utvalda grupper räddas och det gäller att ansluta sig snabbt som ögat.
-
Klicka på rubriken och studera vår egen domedagshemsida!
-
-
Sov gott!, sade Bill
Hålla handen, sade Bull


Uppdatering 25/2
Tänkbar konsekvens av koldioxidlagring i havetklicka där

3 kommentarer:

quark sa...

Nja, amerikaner är lite galna, men de evangeliska kristna där får inte välja alternativen att det är osannolikt att Jesus skulle återkomma 2007.
Undersökningen finns refererad här: http://www.christianpost.com/article/20070103/24761.htm

Lisa sa...

Tja, det var ju "förbränd mark" hela vägen uppifr´ån Gimo och ner över Knutby redan 1985.Kanske en försmak av växthuseffekten?

Germund sa...

Forsmarkeffekten ;)