måndag, december 06, 2010

Kärnkraftens ständiga misslyckande

Klicka på bilden så blir den större

Kärnkraftsindustrin bevisar ännu en gång att den sviker när den behövs som mest. Elbolagsdirektörernas krokodiltårar flödar nu när de måste höja elpriserna även denna vinter.

Det är något märkligt med denna skyddade verksamhet som slipper ta ansvar för riskerna i alla avseenden.

Det är som med bonusparasiterna i börsbolagen. När det går bra lägger de beslag på vinsterna och när de missköter sig så att det går dåligt, slipper de ta ansvar för sina tillkortakommanden.

Om kärnkraften vore den industrins high-tech-aristokrati som atomkramarna hävdar, skulle den fungera klanderfritt varenda vinter, men sanningen är att det bara handlar om otillförlitliga jättevattenkokare.

SvD
Tidigare i bloggen om kärnkraften

3 kommentarer:

Anonym sa...

pga att alla sv teknik företag totalt degraderade av false flag rekruterings o företag politik, de konglomerat som slukar varandra i enorm kädje korruption då den mafia ledning på väg i konkurs så plindras o köps den av nästa kädje lednings medlem korruption. Konglomerat fylls med undermåtliga nickedockor och specialister fördrivs eller smutskastas för korruption rädd för specialister. resulterad i att sv teknik företag är degraderade o okaåabla på samma sätt som "rättsväsendet" som nu totalt havererad o drives av enbart judar som skyr ingen lag eller ordning - de till o med manifisterar internationellt att sv är okuparad och totalt under deras dikatur

Anonym sa...

jag litar mera på hells angels OG etc än på Bilderberg filial sv ab(m=s som ledes av samma libensbaum göddat av samma mafia nätverk) lika som sion vises inkvisition -"tällberg foundation"

Anonym sa...

Det måste beaktas att de svenska kärnkraftverken är ålderstigna och med gammal teknik. De modernaste kraftverken driftsattes i mitten på 80-talet, de äldsta är utveckalde på 60-talet. Utveckling av nya kärnkraftverk samt upprustning av de befintliga har hämmats i två steg: först efter folkomröstningen 1980, sedan ytterligare efter Tjernobylkatastrofen 1986. Efter Tjernobyl blev det förbjudet att överhuvudtaget planera för kärnkraft i Sverige. Först nu kan kraftbolagen satsa långsiktigt på sina kraftverk utan att vara oroliga för en eventuell plötslig nedläggning i stil med vad som hände med Barsebäcks kärnkraftverk. Möjligtvis skulle kärnkraftverken kunna åläggas någon form av samhällsansvar genom att få böta då de inte kan leverera elektrisk kraft. Jag tycker dock att du är ute på ganska djupt vatten när du säger att de inte tar något ansvar: 1) vi har ett system där medel samlas in för slutförvar av använt kärnbränsle. 2) Att kraftverken är omoderna beror delvis på tidigare osäkra politiska förhållanden. /Fredrik, medlem i Centerpartiet