tisdag, februari 02, 2010

Bandy VM 2010

Klicka på bilderna och läs om den ädla sporten bandyFinalen i bandy-vm var en gastkramande upplevelse. I slutminuterna kändes det som att ryssarna skulle bli välförtjänta segrare eftersom de med sitt nyväckta taktiska spel, dominerade planen.

Med tre minuter kvar och 4-4, gjorde matchhjälten Patrik Nilsson 5-4 och känslan av lugn lade sig över fikarummet där jag satt tillsammans med ett gäng andra sjuklingar.

När ordinarie speltid var över, ledde Sverige med 5-4, men det blev övertid på grund av time-out tidigare och då kom det befarade kvitteringsmålet.

Jahapp! Det var det det. Nu går väl luften ur svenskarna, var känslan, men de kämpade och kämpade och kämpade ännu bättre vilket till slut belönades med bandyhistoriens vackraste mål.

När Daniel Mossberg, efter Patrik Nilssons fenomenala uppåkning och framspelning, trixade sig fram efter vänster kortsida och fintade in målet, bekräftades att bandy är lagidrott på absolut högsta nivå.

Det var många som delade min idrottsupplevelse.

Mera här och här

I Drammen Norge spelar damerna sin VM-turnering 24 - 27 februari enligt detta program.
Laguppställningen
Bandy på Facebook.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Bandy är den enda sport där det är försvarbart med fler än fyra som slåss om samma boll oavsett om den är sfärisk eller tillplattad.

Inga kommentarer: