söndag, juni 11, 2006

Sommarmorgon

Tomater i äkta pvc-krukor ( och överallt annars med för den delen. 18 plantor). Kaprifol på gång. Närbild på det som ska bli en blomma.
Rosa
Vita (och några gula)
Blå
Lila


Öppnar ögonen, öppnar altandörren och hälsar den första härliga sommarmorgonen. Snart klagar du över värmen, påstod min bror Anders i telefon, men så ska det inte bli. Inte i år efter denna förfärliga vinter och vår.
Det blev sent i natt. Jag surfade mellan olika religiösa diskussionsforum och somnade till slut mentalt utmattad.
Vi börjar med Islam. När den senaste islamistiska terrorledaren eliminerades, startades debatter på några muslimska forum, mellan moderata muslimer och fundamentalistiska islamistiska. En av debattörerna finns bland de tre misstänkta terroristaspiranterna i Göteborg. Han var bara en av många som på nätet hyllade den islamistiska terrorn som frihetskamp och anser att USA står för terrorn.
Över till de kristna stolligheterna.
Knutbysekten som inspirerats av den trosrörelse som Ulf Ekman importerade från USA, har fostrat en rad apostoliska och karismatiska ledare som alla låter likadant.
Det är mycket tal om andlig krigföring och död åt dem som är svaga i köttet. Blodiga svärd är viktiga attribut för dessa Herrens krigsmän.
Det märkligaste med Knuby (utöver morden) är att kvinnans underordning fatställts i skrift samtidigt som deras ledare, drottning Tirsa, verkar vara kvinna.
I en profetia berättas det att Tirsa eller Jesu Maka som hon numera kallas, redovisar sina sexuella relationer till Jesus från Nasaret.
Nu när några sektmedlemmar ser ut att ha tröttnat, börjar information läcka ut om vad som pågår i Gränsta-Knutby. CD-inspelningar av ledarskapets predikningar skrivs av och publiceras här
Knutby är inte den enda ort som härbärgerar en sekt av detta bisarra slag och Pingströrelsen har ett stort och tungt ansvar som de hittills har misslyckats med att ta, eftersom de saknat en central befälsorganisation (för att anknyta till stridstemat). Nu kanske de kan och vågar göra något åt de religiösa galenskaper som förekommer i små sekter med beteckningen "pingstförsamling".
Många i Pingst vet vad som pågår i de slutna församlingarna, men många är rädda för att agera eftersom det finns hållhakar och risk för pinsamma avslöjanden.
Det är dags att röja bland giftgräset nu Pingst!
Till sist, bjuder jag på maranatahojtandets och särskrivandets komiska häxmästare Han skulle enbart vara en skojig pajas om det inte vore för den besinningslösa hatpropaganda han sprider på nätet. Åke Greens "cancersvulst" ter sig som välvillig jämfört med de liknelser denne HBT-allergiker öser ur sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom Flashback är seg, samlas Knutby-pastorernas predikningar nu också här: http://adminknutby.forum24.se/adminknutby-forum-9.html

Germunds Blog sa...

quark,

Ett strålande initiativ att visa upp hjärntvätten i Knutby så att vem som helst får tillgång resultatet av när personkult utvecklas i en kristen församling.

Det är skrämmande att en församlingsledare kan häva ur sig sådant blodtörstigt svammel.