måndag, juni 19, 2006

Bibelcitat

Matt 27:51-53 Då brast förhänget i templet i två delar, uppifrån och ända ner, jorden skakade och klipporna rämnade, 52 och gravarna öppnade sig. Många kroppar av avlidna heliga uppväcktes, 53 och efter hans uppståndelse lämnade de sina gravar och gick in i den heliga staden och kunde ses av många.
Min kommentar: Om detta vore sant, skulle historikerna ha skildrat de minst sagt sensationella händelserna.


Bibeln 1917
Stickprov ur stolligheterna bland allt vackert och vist i den bok vars text bokstavstroende kallar Guds ord.


Mosebok 2 kapitel 35 vers 2; ”På den sjunde dagen ska ni ha helgdag, en Herrens vilosabbat. Var och en som på den dagen gör något arbete ska dödas. Ni ska inte tända upp eld på sabbatsdagen var ni än är bosatta”

Mosebok 3 kapitel 20 vers 10; ”Om någon begår äktenskapsbrott med en annan mans hustru, om han begår äktenskapsbrott med sin nästas hustru, så ska de straffas med döden, både mannen och kvinnan som begått äktenskapsbrottet.”
Mosebok 3 kapitel 21 vers 5;”Prästerna ska inte raka någon del av sitt huvud skallig eller raka av kanten av sitt skägg.”
Mosebok 5 kapitel 22 vers 13; Lång text om jungfrur.
Mosebok 5 kapitel 25 vers 11-12;”Om två män träter med varandra och den enes hustru kommer för att hjälpa sin man mot den andre, när denne slår honom, och hon därvid räcker ut sin hand och fattar i hans blygd, då ska du hugga av henne handen utan att visa henne någon skonsamhet.”Et cetera…
Till alla bokstavstroende läsare av Bibeln.
Är det detta ni eftersträvar?Vill ni att Gud ska döda alla som inte har den rätta tron? Vill ni återinföra svunna tiders grymma straffsatser?
Vill ni återinföra svunna tiders regler för prästämbetet?
Läs och begrunda ert rättesnöre!

Inga kommentarer: