tisdag, maj 23, 2006

Religion?


Efter gårdagens religionsbetraktelse ska jag visa några få av alla de sidor jag regelbundet besöker för att få ta del av religionens obehagliga baksida. Just nu intresserar mig Knutby mest. Kristi Brud, eller Jesu Maka som hon kallas numera, säger sig vara skygg och ovillig till massmedial exponering. Ändå verkar hon ständigt söka kontakt med skvallertidningshyenorna. Jag har lyssnat till några teveintervjuer med henne och förundras över det komplett förvirrade pladdret. Hon avbryter sig själv i varje mening och svävar ut i något annat ämne som inte heller avslutas.

Här är några intressanta nätadresser

http://www.fossmo.se/ Här har Helge Fossmo börjat tala ut. Den dag han avslöjar det han vet och har varit med om, kommer ett antal medlemmar i Knutby FFS att hämtas till polisförhör.

http://www.flashback.info/showthread.php?t=103292&page=3502Här debatterar medlemmar som har nära kontakt med sektavhoppare från Knutby. Ett imponerande och bitvis fullständigt häpnadsväckande stycke nutidshistoria.

http://www.webfixaren.com/eksten/index.asp?lank=gastbok Detta är en energisk maranatahojtare från Svalöv i Skåne som titulerar sig pastor, men som inte leder någon församling. Hatet mot HBT-personer är så starkt och onyanserat så att det bara blir eländigt och fånigt. Skratta åt den tragiska figuren!

http://www.sanningen.nu/ Här skriver en märklig person som enligt egen utsago, har rätt att störa Kyrkans gudstjänster eftersom dessa leds av präster som inte följer Guds ord. Även denne man sjuder av hat mot HBT-personer.

http://www.valfridsson.net/servlets/guestbookServlet?id=10 En gästbok som blivit tummelplats för allehanda märkliga personligheter,

http://www.usc.edu/dept/MSA/quran/ Koranen översatt av de tre mest respekterade tolkarna. Koranen kan enligt imamerna inte översättas exakt till något språk eftersom det är Guds ord till Muhammed på arabiska.

http://www.usc.edu/dept/MSA/reference/searchhadith.html Haditherna som är godkända korantolkningar

http://www.sanningenomislam.se/utdrag_ur_koranen.asp Några kristnas syn på Islam

http://web.telia.com/~u36115637/ Gnostiska biblioteket

http://www.in2greece.com/swedish/index.htm En bra sida om grekisk mytologi

http://user.tninet.se/~npt994z/ En som ifrågasätter historien om Jesus från Nasaret

http://www.islamiska.org/s/kors0.htm Muslimernas syn på Jesus från nasaret

http://www.proaxis.com/~deardorj/legends.htm Några obibliska historier om Jesus från Nasaret

http://www.proaxis.com/~deardorj/ecumensm.htm#EN Några teorier om vad Jesus från Nasaret gjorde mellan 12 och 30 års ålder (The lost years)

http://www.teosofiskasamfundet.a.se/sriram.html Teosofi

http://www.sokaren.se/INDEX33.HTML Vedanta

http://www.sokaren.se/INDEX33.HTML The Nag Hammadi Library

http://mosaic.lk.net/g-qumran.html#scrolls Qumran

http://www.loc.gov/exhibits/scrolls/toc.html Dödahavsrullarna

http://members.tripod.com/~Xenux/index.html Scientologi

http://www.eaec.org/svenska/CitatAvUlfEkman.htm JDS del 1

http://www.eaec.org/svenska/GudsRikeAr.htm Jds del 2
JDS (Jesus died spiritually) är en fantastisk historia som Kenyon, Hagin, Copeland och Hinn skapat efter alldeles för mycket nattvardsvin. Ulf Ekman och hans svärfar Sten Nilsson, är de främsta JDS-anhängarna i Sverige

http://www.venganza.org/index.htm FSM (humorvarning!) För att avsluta med något riktigt roligt!

http://www.artdata.slu.se/Humlor/Index_humlor.htm Jag är helt fascinerad av humlor! Jag kan sitta länge i en Rhododendronbuske och låta humlorna krypa på mig. Det du Tokman!

Inga kommentarer: