torsdag, maj 11, 2006

Reklam



Ungdomens Ark /Neptuns Ark
Vi som vill vara i farten
I sommar





Föreningen för dig som vill stödja Enköpings kommuns ungdomar.


Neptuns Ark har funnits i olika former.
Att verka i en ideell förening, ger korta beslutsvägar och möjlighet att styra verksamheten snabbt. Därför har vi valt den modellen.

Ungdomens Ark / Neptuns Ark är en förening för Enköpings ungdomar. Föreningens målsättning är att hjälpa ungdomarna till ett bra liv i samhället. Vi har ett gott samarbete med kommunens olika förvaltningar och med polisen.



Så klart vill ni ha ert ytterområde fräscht i sommar!

Vi är en grupp ungdomar som inget hellre vill än att få sysselsättning under sommaren. Vi utför alla typer av enklare arbeten. Förra sommaren fick vi förtroendet att städa större delen av Myranområdet med gott resultat.

Vi har vuxna arbetsledare med oss.

Ni betalar oss vad ni tycker att vår insats är värd. Ni betalar till vår förening så blir ni på köpet medlemmar och stödjer därmed föreningen.

Du som får den här foldern i din hand, kanske själv vill delta aktivt som handledare för våra ungdomar. Låt oss höra av dig!



Stadgar för föreningen Ungdomens Ark

§1 - Syfte
Föreningens syfte är att hjälpa ungdomar inom Enköpings Kommun att få ett bra liv i samhället.

§2 - Medlemsskap
Medlem kan var och en bli som biträder föreningens syfte och verksamhet. Både fysisk och juridisk person kan bli medlem. Medlem som uppträder på sådant sätt att det motverkar föreningens verksamhet och/eller anseende kan uteslutas ur föreningen. Beslut om inträde eller uteslutning fattas av styrelsen.

§3 – Verksamhet
Föreningen verkar för sitt syfte genom att motivera ungdomar till studier och arbete, meningsfull fritidsverksamhet, social kompetens och träning, laglydighet, drogfrihet m.m.

§ 4 - Medlemsavgift
Medlemsavgiften fastställes av årsmötet och skall vara betald före utgången av januari månad varje år för att medlemsskapet ska vara giltigt.

§ 5 - Års- och föreningsmöte
Ordinarie årsmöte hålls innan utgången av april månad varje år. Kallelse till årsmöte eller extra föreningsmöte skall ske senast tre (3) veckor innan. Extra föreningsmöte kan hållas när styrelsen så beslutar, eller om minst tio (10) procent av medlemmarna så begär skriftligt.Förslag som önskas bli behandlade på års- eller föreningsmöte skall vara styrelsen tillhanda senast två (2) veckor innan.

§ 6 - Årsmöte
Årsmötet ska först ta ställning till om det är stadgeenligt sammankallat och sedan välja ordförande och sekreterare för mötet samt två (2) justeringsmän samt fastställa dagordningen. Därefter skall behandlas styrelsens berättelse för det gångna verksamhetsåret samt styrelsens ekonomiska redovisning och revisorernas berättelse. Mötet skall också fatta beslut om styrelsen skall beviljas ansvarsfrihet samt fastställa medlemsavgiften för kommande verksamhetsår.Styrelsen ska lägga fram en kortfattad plan för kommande verksamhetsår. Därefter ska årsmötet förrätta val för tiden till nästa årsmöte av:en (1) ordförande, fyra (4) ordinarie ledamöter, en (1) suppleant, två (2) revisorer, två (2) revisorssuppleanter, valberedning inför årsmöte med tre (3) ledamöter varav en (1) skall vara sammankallande.Valda enligt ovan skall vara myndiga. Dock behöver inte en (1) ordinarie styrelseledamot liksom en (1) ledamot i valberedningen ha uppnått myndighetsålder.Styrelsen utser inom sig vice ordförande, kassör och sekreterare. Styrelsen har sitt säte i Enköping och kan vid behov till sig adjungera ledamöter. Sådan adjungerad ledamot har dock inte rösträtt.
Efter valet skall frågor som hänskjuts till mötet av styrelsen och/eller medlemmar tas upp till behandling.

§ 7 - Eventuell upplösning av föreningen
Beslut av eventuell upplösning av föreningen kan fattas av års- eller föreningsmöte under förutsättning att minst tre fjärdedelar (3/4) av de närvarande röstar för detta. Mötet beslutar sedan med enkel majoritet om vad som skall göras med föreningens eventuella tillgångar utifrån föreningens syfte.
Om Ungdomens Ark. Inriktning och arbetssätt



Målgruppen för Ungdomens Arks arbete är ungdomar som är i stort behov av stöttning för att ges tillträde till samhällets aktiviteter. Ungdomens Ark ska aktivt fånga upp och lyssna till vad ungdomen själv vill och har för intressen. Utifrån det försöker vi finna förberedande vägar för att lotsa ungdomen in i de verksamheter som redan finns etablerade.Vi är redan många i samarbete. Nämnas bör: EHB, skolan, fritid, socialförvaltningen, lokala köpmän, föräldrar, ungdomarna, polisen m.fl.
Vill du stödja föreningen eller aktivt engagera dig? Läs mer under

medlemsskap.
Varje engagemang leder oss närmre en harmonisk och trygg kommun där våra ungdomar har en betydande plats.


Fritid


FiskeSkateboardSjälvskyddKroppsvårdHårvårdSmink och manikyr
Arbete
KlottersaneringStädning av Mälarens öar under sommartidRenoveringar av kommunens skräp- och hittegodscyklarParkeringsvärdar
Vardagskunskap
Matlagning och bullbakStädning och hygienSköta egen ekonomi, betala räkningar, gå till banken m.m.
Vardagsstudier
MopedförarbevisDatorhantering, Word/Excel/InternetSäkerhet vid användande av Internet
Att söka arbete
Genom arbetsförmedlingen ges kunskap i att söka arbeteHur man skriver en meritförteckning (CV)Förberedande lärlingskurser m.m.Kontakt med fackliga organisationerLära om arbetslivet genom facket
Etik och moral
Livsåskådning genom samtal med kyrkan som stödLag och rättSamtal och umgänge med dem som har hamnat snett och återkommit till ett normalt samhällsliv.
Föräldrar
FöräldravandringarStödsamtal i nätverk
Bli medlem i Ungdomens Ark
Vem kan bli medlem?
Föreningen Ungdomens Ark arbetar för att ge alla ungdomar i Enköping en chans till utveckling. Alla som stöder föreningens syfte är välkomna att bli medlemmar.
Varför ska jag bli medlem?
Ditt medlemsskap är viktigt eftersom det visar att du bryr dig om våra ungdomar och ger oss ditt stöd i vår ideella verksamhet.
Vad kostar det att bli medlem?
Medlemsavgiften per år är:
Under 20 år20 kr
Över 20 år50 kr
Juridisk person100 kr
Hur blir jag medlem?
Du kan betala in avgiften till vårt konto i Sparbanken, Enköping. Clearingnummer 6305-5, konto 04 295912-2.

Ange namn, adress, telefon och om du har en e-postadress.
Du kan också betala kontant till någon i styrelsen eller skicka medlemsavgiften och uppgifter om namn, adress och telefonnummer till vår föreningslokal:

Neptuns Ark

Hornugglegränd

7745 61 Enköping

Inga kommentarer: