lördag, maj 16, 2020

Paolo Roberto torsk

Uppdatering 21/5



Uppdatering 20/5



Torsken Paolo Roberto kommer antagligen att släppa en bok snart där han på omslagsbilden är iförd grå offerkofta.



I boken bekänner han sina synder och pudlar så att tårarna sprutar hos hans fans.

Det här stinker marknadsföringstrick!



En torsk fixar soppa


Utredningen om uppmärksammat sexköp i Stockholm fortsätter
25.5.2020 Åklagarmyndigheten

Förundersökningen om ett uppmärksammat fall av köp av sexuell tjänst och misstänkt oaktsam våldtäkt i Stockholm den 14 maj har i dag den 25 maj överlämnats till Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Överlämningen av förundersökningen sker efter att det i fredags framkommit vissa kopplingar till ett ärende om misstänkt människohandel kring den lokal på Östermalm där polisen tidigare har gjort ett tillslag.

Åklagarmyndigheten kan i dagsläget inte ge någon information om vad dessa kopplingar innebär. Eftersom Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet handlägger och utreder alla ärenden om misstänkt människohandel överflyttas förundersökningen dit.

Förundersökningsledare är kammaråklagare Paulina Brandberg. Hon tar även över utredningen om köp av sexuell tjänst och misstänkt oaktsam våldtäkt.

Under helgen frihetsberövades två personer misstänkta för människohandel och grovt koppleri. De misstänkta har begärts häktade vid Stockholms tingsrätt. Tid för häktningsförhandlingarna är i dag den 25 maj kl. 15.30 och 16.

Tingsrättens målnummer: B 8174-20.

Kontakt
Kammaråklagare Paulina Brandberg är tillgänglig för media i dag 25 maj kl. 10.30-12 och 14-17, 010-562 62 26.

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

https://www.aklagare.se/


I fredags greps två män i 30-årsåldern misstänkta för människohandel och grovt koppleri när de var på väg att lämna Sverige för Rumänien.

– De greps på Skavsta när de var på väg att lämna landet, säger åklagaren Paulina Brandberg.

De två männen misstänks ha tvingat ”ett flertal” kvinnor att sälja sex från slutet av april till förra veckan, enligt åklagaren.

Efter att misstankarna om trafficking i den aktuella lägenheten på Östermalm stärkts har sexköpsärendet i sin helhet överlämnats till Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Därmed utreds också det uppmärksammade sexköpet som erkänts av Paolo Roberto av den nya åklagaren Paulina Brandberg.

– Det finns numera en misstanke om människohandel, så kallad trafficking, där två personer har begärts häktade och det finns anledning att utreda kopplingarna till Insats torsk och därför har jag tagit över även den förundersökningen, säger Paulina Brandberg.

Paolo Roberto gick själv ut i en intervju i TV4 dagen efter gripandet och berättade om sexköpet, som han beskrev som smutsig. När Strömstedt bad honom utveckla, svarade Paolo följande:

– Att man köper en annan kvinnas kropp. Säkert någon som är dit-tvingad. Hon är ju inte där för att det är jättetrevligt.

Strömstedt frågade Paolo om han tänkt något på organiserad brottslighet och människohandel.

– Just därför. För att det är det absolut smutsigaste, absolut vidrigaste man kan göra egentligen, mot en annan människa, svarade Paolo Roberto.

Flera har menat att Roberto i och med uttalandet erkände oaktsam våldtäkt.

Två rumänska män greps på Skavsta flygplats när de var på väg att lämna landet.

Männen misstänks för människohandeln och grovt koppleri kopplat till polisens ”Insats Torsk”.

En av de som erkänt sexköp på adressen är Paolo Roberto.

– De greps i fredags. De skulle lämna landet, säger kammaråklagare Paulina Brandberg till Expressen.

Det var på torsdagskvällen den 14 maj som Paolo Roberto greps när han lämnade en lägenhet på Grevgatan på Östermalm i Stockholm, misstänkt för köp av sexuell tjänst. Han medgav på platsen att han köpt sex av en kvinna för 1 500 kronor.

Gripandet var enligt Expressens uppgifter en del av polisens ”Insats torsk” där minst 28 personer greps i samband med att polisen spanade mot flera lägenheter i Stockholms innerstad, kända för att bedriva bordellverksamhet.

På måndagen meddelade åklagarmyndigheten att förundersökningen har tagits över av Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet – eftersom misstankar finns om människohandel.

Kopplingar till människohandel
I fredags greps två misstänkta hallickar, vilket Aftonbladet var först att berätta.

– De greps på Skavsta flygplats, säger åklagare Paulina Brandberg och fortsätter:

– De skulle lämna landet och jag påstår att det finns en risk att det blir svårt att få tag på dem om de inte häktas.

De två männen är rumänska medborgare. Den misstänkta brottperioden är inledningsvis satt till mellan 27 april och 18 maj.

Nu bakas alla förundersökningar – både människohandel, grovt koppleri och köp av sexuell tjänst – in i samma utredning.

– Vi utreder en koppling till insatsen som kallas ”Insats torsk”. I detta ärende finns koppling till den adressen, säger Paulina Brandberg.

Paulo Roberto: ”Vill göra avbön”
Dagen efter att Paulo Roberto greps gick han själv ut i en intervju i TV4 och medgav att han köpt sex.

– Det är klart att jag vill göra en avbön, berätta min historia, annars gör någon annan det, sa Paolo Roberto då.

I intervjun med Jenny Strömstedt sa han också att prostitution är ”det smutsigaste som finns”.

– Att man köper en annan kvinnas kropp. Säkert någon som är dittvingad. Hon är ju inte där för att det är jättetrevligt.

Oaktsam våldtäkt utreds
För en vecka sedan meddelade åklagarmyndigheten att det inkommit en polisanmälan om oaktsam våldtäkt som nu ska utredas.

Efter att sexköpet blev känt har Paolo Roberto förlorat flera uppdrag. Han blev utköpt ur matvarumärket ”Paolos” för 126 kronor och försvann från Körunda Golf & Konferenshotell i Ösmo där han suttit i styrelsen.


Samtidigt meddelade TV4, K-Rauta och Rix Morronzoo att man avslutat alla samarbeten med Roberto. 

Inga kommentarer: