torsdag, december 16, 2010

Smithsonian kryper för religiösa mörkermän

Klicka på bilderna så blir de större
Myror som kryper på crusifixet blev till
myror i huvudet på katolska svartrockar.
Ännu en gång har en konstutställare vikt ned sig för religiösa fundamentalister, men denna gång beror det inte på att de är rädda för att en självmordsbombare ska smyga sig in i utställningshallen och spränga besökarna i luften.

Den här gången är det av skräck för den amerikanska kristna högerns politiska makt som kan strypa kulturanslagen.

Det är dock nästan lika illa som när Lars Vilks rondellhundar inspirerar en muslim till att försöka mörda hundratals oskyldiga i Stockholms julhandelsträngsel.

Ekot: "Det censurdebatten handlar om är en fyra minuters kortfilm gjord av den nu avlidna konstnären David Wojnarowicz. Konstvideon handlar om Wojnarowicz kamp mot aids, och i filmen syns bland annat en kort sekvens då svarta myror kryper över ett krucifix. Videon ingick i en utställning om sexualitet och olikheter.

Men en grupp konservativa kongresspolitiker och en katolsk organisation tyckte att konstvideon var stötande, och krävde att den skulle tas bort. Museiledningen lydde omedelbart.

– Vi tar bort videon, eftersom vi är lyhörda för publikens önskemål, sa museichefen."

-
The Huffington Post
VOA News
Washington Post
Realtid
Sfist
Dagens Eko
Smithsonian's
-

2 kommentarer:

Walther Metzler sa...

Ju fler vi är tillsammans ju fegare vi bli !?!
Snart dags att ändra barnramsorna,
och då inte bara den här !
Ju äldre jag blir ju mer förbannad på vad som sker inte bara globalt utan även här!
Gumman säger att jag ska tänka på blodtrycket men jag brukar svara att hon ska vara glad att jag har det för många verkar vara konstant anemiska eller vad det nu är för fel på många som bara hukar och säger att man får vara glad så länge man inte behöver befatta sig med allt det där
som man hör och ser via media och som man inte gillar ?!?
Jag har kämpat mot orättvisor större delen av mitt liv och nu för tiden hör jag ofta att folk "SKITER" i problem som inte direkt påverkar eller angår dem?
Det angår oss alla och hela tiden.
Gillade inte Palme,men han sa något en gång på 70 talet som var bra även om jag inte tycker att han fullt ut levde som han lärde om du förstår vad jag menar.
Han sa:
Vad har vi för samhälle om ingen lyssnar när någon ropar på hjälp?!
Vad har vi för Demokrati om de många inte bryr sig hur de få har det dvs. om majoriteten inte bryr sig om vad som sker med de "andra" !

Germunds Blog sa...

Det är gott om gummiryggar bland politiker och journalister.

God Jul Walther!
(Än så länge får vi väl önska God Jul?)