fredag, januari 25, 2008

Världens undergång - inte bara i Gränsta (Knutby)

Världen ska, enligt översteprofetissan Tirsa på Kullen i Gränsta, gå under i år, om jag inte minns fel.

Strax innan undergången ska Jesu Kristus hämta sin brud och ta henne med till bröllopsfesten i paradiset. (reservation för minnesfel) De utvalda i sekten Knutby FFS, får följa med till himlens stormarknader och vi andra får köa till en
trängre port. Sedan börjar väl alltihop om igen?

Jesusmanifestationen i maj (10-11 förmodar jag), blir ett ypperligt tillfälle för drottning Tirsa och hennes slavar med bänkutfyllnad att tåga in för att beskådas av massorna när himlafärd nummer två går av stapeln.


"Många nationaliteterÄven chilenare, polacker, iranier, afghaner och araber tänker mobilisera demonstranter. Kristna mc-klubbar, hornmusikkårer och nationella körer har också lovat att delta. Före manifestationsdagen ska ett antal kyrkor be dygnet runt, under var sin vecka i åtta veckor fram till påsk. Manifestationen ska inledas med apellmöten på centrala platser i Stockholm och sammanstråla i Kungsträdgården under ledning av domprost emeritus i Svenska
kyrkan, Hakon Långström.- Vi tror att det blir enorm glädje. Hela idén bygger på att det enbart ska vara ett positivt budskap. Inga negativa uttalanden eller protester tillåts. Alla ska känna att vi älskar och bejakar våra medmänniskor och att religionsfriheten är vårt baner, säger Stanley Sjöberg."
Vi som tror att allt snurrar på som vanligt efter Jesusmanifestationen, kan klicka på rubriken och ta del av finurliga funderinger omkring det andliga.

♥♦♣♠ Om filmen ♠♣♦♥

Uppdatering 26/1 - "Filadelfiaförsamlingen i Knutby protesterar mot att de dramatiska händelserna i januari 2004 ska bli långfilm. Till jul går filmen upp på biograferna, därefter sänds den i TV 4 nästa vår."

Uppdatering 27/1 -
"Brotten i frikyrkoförsamlingen i Knutby ska bli underlag för en långfilm, men församlingen gillar inte planerna. Föreståndaren Kim Wincent säger till UNT att det känns olustigt och att man ska försöka få en dialog med dem som står bakom filmen. Han hävdar också att det finns ett avtal om att dokumentärt material inte får användas i en sådan här film."

Varför visar du inte upp avtalet Kim?

Det är väldigt bra att filmen om Knutbydramat, kommer att visas på biograferna och i TV4, eftersom det kommer att bli tydligt för tittarna, vad som händer när religiösa ledare manipulerar teologin.

"- Det känns olustigt att göra en film om dessa händelser. Vi ska försöka få en dialog med journalisterna som står bakom filmen, säger församlingens föreståndare Kim Wincent till Upsala Nya Tidning."

Det är klart att det känns olustigt. TV4 kommer att få tillgång till hundratals CD med tokpredikningar och föreläsningar som de så kallade pastorerna i Knutby, säljer till bänkutfyllnaden. Ett intressant klipp är detta.

"Knutbyförsamlingen befarar att filmen kommer att innebära ett avtalsbrott:- När TV4 gjorde sin dokumentär hade vi en överenskommelse om att inspelat material endast fick användas i dokumentären och inte för framtida bruk. Om något av det som spelades in då kommer att användas nu så bryter de avtalet,
säger Kim Wincent."
Ännu ett desperat försök att mörklägga det som sker i församlingen. Just Kim Vincent, har presterat några av de mest bisarra predikningarna, med uppmaningar till krig mot omvärlden.

"Uppsalapolisen kommer att medverka i filmen med bilar, utrustning och
personal. Filmteamet träffade polisen i veckan för att diskutera myndighetens insats:- De vill ha vår medverkan i några sekvenser. Vi ska agera och berätta om hur gripandena gick till, säger Henrik Thelander, biträdande chef för polisavdelningen. Polisen har inte haft några betänkligheter kring att medverka i filmen."
Det är bra att polisen hjälper till nu eftersom de slarvade med förundersökningen.
Jag hoppas att övriga inblandade i den rättsliga processen, synas ordentligt i filmen. Det finns mycket att säga om advokaterna och åklagarna. Inkompetens och semesterbrådska, bidrog till en hastig avslutning, trots att väldigt många oklarheter och motsägande uppgifter fanns kvar att bearbeta.

Inga kommentarer: