fredag, januari 11, 2008

Knutby på rubrikerna igen

Klicka på bilden.

Efter Eva Westmans modiga framträdande i TV4, har Knutby varit förstasidesstoff igen och nu är det dags att påminna om hur det lät i Knutby FFS strax efter att Sara Svensson anhållits för mord och mordförsök.

Då var alla i församlingen eniga om att Helge Fossmo var en godhjärtad ledare utan fel och brister (känns det igen? - så låter det nu om en annan ledare.)

Drygt tre veckor senare tågade församlingsmedlemmar till polishuset, med små gula lappar i handen och berättade att de för tre veckor sedan hade alldeles fel om Helges personlighet, och att de därför nu ville hävda motsatsen.

Vem är manusförfattare till denna usla komedi?

Så här såg det ut före och efter att församlingsmedlemmarna fått nya order. Klicka på fyrkanten i nedre högra hörnet för att förstora bilden.

Så här skriver Världen i dag om lögnerna från pastorsmupparna i Knutby.
Mera om Knutby här.

Synpunkter från en pingstpastor.

"Tyvärr bekräftade Waldau sekterismens konsekvenser. Självinsikt och
självprövning är inget en sekt behöver bry sig om. Den är sig själv nog."
Nu blir dramat i Knutby film.

Av någon anledning kommer jag att tänka på filmen "101 dalmatiner". Cruella de Vil och hennes hejdukar, kanske kan ge inspiration till huvudrollerna i knutbyfilmen.

Mera ur Världen i dag om slutenheten i församlingen:

"Det finns ett antal föräldrar med barn i Knutby-församlingen som i samtal med oss uttryckt sin vånda och oro för sina barn och barnbarn och för den atmo­sfär som råder i Knutby-församlingen.
Uppgifterna är så likartade att de inte kan avfärdas som enskilda missförstånd eller ”smutskastning”."

"Det finns också ett stort antal mycket trovärdiga uppgifter, till exempel i polisförhör, som visar att livet i Knutby innehåller klara
element av ett diktatoriskt ledarskap, utövat av Åsa Waldau."
Lyssna här hur överstepastorskan föreläser om bröllop, riktiga amerikanska män, städning och lydnad.

"På nyhetsplats i dagens tidning återger vi den mycket märkliga förvandling som medlemmarnas minnesbilder genomgick över en natt, när församlingens ledarskap bestämt sig för att inte längre försvara Helge Fossmo. Före det beslutet hade medlemmar i polisförhör gett Fossmo ett mycket starkt stöd och bedyrat honom sin kärlek och tillit. Efter omsvängningen begärde ett stort antal medlemmar, däribland Alexander Westman, att få ändra sina vittnesmål. Westman och andra
hade nu dragit sig till minnes att Fossmo i själva verket var en ond och opålitlig person.Detta illustrerar med all tydlighet församlingens förvridna syn på sanning och rätt. Sanning är det som församlingens ledning har bestämt vara sant. Församlingsmedlemmar har alltså bevisligen ljugit i polisförhör. Dessa lögner, levererade på uppenbar order från församlingsledningen, visar att Karolina och Alexander Westman, i likhet med många andra i Knutby-församlingen, inte
tänker fritt och inte är fria att göra som de själva vill."


Häng med här och här!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser just nu på History Channel som beskriver hur Mengele flydde ut ur Europa 1949 med hjälp av den "ökände" katolske kardinalen (no name med tanke på dennes släkt) till Argentina, välkomnad av den dyrkade Peron och hans ännu mer dyrkade Evita. Är det undra på att Argentina, som 1936, var en av de fem rikaste länderna i världen befinner sig där det är nu med sådana ledare?