torsdag, januari 03, 2008

Kristi Brud i TV4


Se och lyssna här när Kristi Brud uppträder i teverutan och möter Sten-Gunnar Hedin från Pingströrelsen.

Klicka här och läs det senaste om knutbysekten.

Bland allt förvirrat svammel som KB ideligen avbröt Sten-Gunnar med, fanns en uppgift om att hon försökt säga upp sig men att styrelsen inte accepterade detta.

Över huvud taget gjorde den förvirrade lilla damen från Knutby ett mycket obehagligt intryck på mig. Hennes aggression och osammanhängande tal, känner jag igen från de predikningar jag har avlyssnat.

Uppdatering. Det kom en bildlänk utan text, som kommentar. Var tanken att visa KB på väg hem från TV4 efter ännu ett avslöjande teveframträdande?

(bildlänken kan vara marig. Om inte bilden syns, kan du kopiera och klistra den här länken http://pandark.atspace.com/hmburka.jpg )

Beträffande bilden högst upp, är den kopierad från knutbytråden på Flashback

Här finns ett annat knutbyforum där sektens försvarare är mera aktiva.
Klicka på etiketten "Knutby" längst ned för mera om mupparna i Knutby.

Uppdatering-2

Sten-Gunnar Hedin intervjuas om tevedebatten.

"Om kritiken mot Åsa Waldau är obefogad bör hon bevisa detta genom att flytta. Detta var huvudpoängen i Sten-Gunnar Hedins vädjan till Knutbyledaren i onsdagens Kvällsöppet i tv4. Åsa Waldau gensvarade med att hon inte vill lämna församlingen."

Åsas största problem är antagligen att församlingen i Knutby är hennes enda möjlighet att försörja sig.

"– Inom Pingströrelsen vet vi om att Åsa utmärkte sig på ett väldigt
manipulativt sätt i olika församlingars talarstolar. Flera församlingsledningar tog därför bestämt avstånd från henne. Och hon är inte okunnig om detta, säger Hedin."
Jag tror att Åsa Waldau har blivit förblindad av sin upphöjelse till oinskränkt makt över nästan 100 människor som lyder hennes minsta vink utan eftertanke; Det är ju Guds vilja.

"Världen idag har sökt Åsa Waldau för en kommentar, men hon hälsar genom sin pressekreterare Kristina Kuling att hon inte vill kommentera tv-programmet."
Det finns knappast något att tillägga för hennes del. För vissa är de egna orden, den värsta fienden.

Uppdatering-3

Tidningen Dagen kommenterar.

"Sveriges Kristna Råd har beslutat att ta upp frågan om Knutby efter
debattartikeln i DN.- Vi kommer att diskutera det som sägs i debattartikeln när vi möts efter helgerna, hälsar ärkebiskop Anders Wejryd via sin pressekreterare och lovar att ta upp frågan på dagordningen."

"Härtill är jag nödd och tvungen"

Ärkebiskopen tror knappast att Sveriges Kristna Råd, kan bidra till en positiv avveckling av en sluten grupp religiösa fanatiker.

10 kommentarer:

Anonym sa...

http://pandark.atspace.com/hmburka.jpg

Germund sa...

Kristi Brud på väg hem från TV4?

Anonym sa...

StenGunnar Hedin som Waldau mötte i TV har inte rent mjöl i påsen. De senaste två åren har kyrkan han leder gått 37 miljoner back! (exakt belopp 37 012 410 kronor) Samtidigt som Hedin plockar ut en lön på över 500.000 kronor per år.

Hedin har de senaste två åren fått 265 miljoner kronor från Svenska staten, klart att han är livrädd för att bli synad.

http://www.pingst.se/broschyrer/pingst_verksamhetsberattelse_2006.pdf

Anonym sa...

Knutbytråden. Man glömmer så lätt att det finns flera församlingar idag med Knutbyanknytning. Ex Livskällan i Gullspång där nuvarande pastor och dess grundare hade församling tillsammans med Knutbypastorn Fossmo i Kristinehamn. Det farliga är att vad som hänt i Knutby kan hända på andra ställen också.

Germund sa...

Jag har hört mig för i bygden om Livskällan och fått information om en öppen och utåtriktad verksamhet.

Känner du till något annat så kan du väl berätta.

Anonym sa...

Kul med film om Knutby om man börjat i rätt ände hade det kanske blivit litet humor och tragedi också för den delen.
Pastor Fossmo hade en församling i Kristinehamn tillsammans med nuvarande pastor Björn Bergerheim vid församlingen Livskällan i Gullspång. Församlingsmedlemmar emellan så hade de båda plockat upp en kille, som ansågs vara litet psykiskt störd. De båda skulle bota honom. Så de skickade ned grabben i en dopfont vid "Runes Rörs lokaler idag". Med pastorerna Fossmo å ena sidan och Bergerheim å andra så åkte grabben upp och ned, men han blev inte botad. Tydligen skulle djävulen kastas ur grabben. Fossmo kan själv berätta om det aktuella fallet.
Allmänt känt ibland församlingsmedlemmar i hemstaden

Troviss sa...

Jag vill genom detta inlägg kommentera lögnerna som ”Anonym” står för i denna blogg.
Ha, ha, detta är ju rent komiskt vad folk kan hitta på. Fast ändå är det skrämmande vilka lögner som folk kan sprida och vilka skador det kan ställa till för oskyldiga offer.

Alla kommentarer som stöder ”Anonyms” måste komma från ytterligare personer som inte vågar framträda med sina riktiga namn. Ingen kan bevisa att påståendena (lögnerna) är riktiga, eftersom det inte finns någon som kan återge detta tillfälle och som varit med vid det påstådda tillfället.
Detta inlägg är dock skrivet så att alla läsare kanske kan få en viss utdelning av att läsa det.

Inte en minut av samarbete.
Jag har aldrig jobbat ihop med Helge Fossmo. Jag har absolut inte döpt någon tillsammans med honom och har heller aldrig värvat någon ”psykiskt störd person” till någon församling. Så allt som ”Anonym” påstår är alltså en lögn från början till slut. Det är sådana personer som ”Anonym” som seriösa journalister betecknar som ”oseriösa kräk”, men som vi dock ständigt måste dras med trots allt tyvärr.

Vi har ju en yttrandefrihet i detta land och det är bra. Men vi bör hjälpas åt vårda denna demokratiska frihet och förmån på rätt sätt. Men nu är det så att vissa som bollar respektlöst med lögner hit och dit, inser att de inte kan framträda med sina lögner med sitt rätta namn, eftersom de genast skulle dras inför rätta och med en fällande dom för sina grundlösa lögner.

Första dop år 1999.
Jag döpte den första människan i mitt liv år 1999 i vår församling (Pingstförsamlingen Livskällan) och har efter det döpt ca.15 personer. Eftersom vi inte har en egen dopgrav i vår kyrka, så har vi fått nåden att tillfälligt låna andra pingstförsamlingars dopgravar för dessa underbara tillfällen.

När det gäller Knutby så hade jag inte en aning om var den församlingen fanns och ännu mindre att Helge var pastor där. Jag har aldrig haft något samarbete med honom. Ingen i församlingen har heller en aning om den församlingen mer än vad som framkommit genom media efter de tragiska händelserna där.

Välsignelser från
Björn Bergerheim

Kristina sa...

Du, det finns inga "sektförsvarare" i Knutbytråden. Inga alls. Vi är inga sekterister någon av oss, vad har Du fått det ifrån ?? Du har inte läst vad där står, därav Ditt felaktiga bedömande. Däremot vill den Hemsidan avslöja falskheten inom Knutbyförsamlingen och dess andra gelikar. Nu måste Du faktiskt dementera vad Du skrev, och ta bort allt felaktigt. Tack att Du gör det genast !

Germund sa...

Kristina!

Jag har följt tråden och det har varit många sektförsvarare aktiva där under åren.

Jag tycker att du ska läsa mitt blogginlägg en gång till och peka på vad som är fel.

Dessutom tycker jag att du ska läsa alla inläggen HÄRKLICKA DÄR

Troviss sa...

Hmmm....Är det mig du skriver till Kristina? Det var ju lögnerna som "Anonym" stod för som fick mig att reagera och det står jatg för.