söndag, mars 18, 2007

Edsbyn vann årets bandyfinal

Klicka på bilderna för att se dem i rätt storlek

Uppdatering bandyfinalen 2010
Uppdatering bandyfinalen 2009

Rätt lag vann!

Klicka på rubriken och läs om bandy.

Den som har växt upp i Segersta i Hälsinglad med två mil till Bollnäs, två till Söderhamn, fyra till Edsbyn och 8 till Ljusdal, har en speciell känsla för bandy.

Nästa hemort blev för mig Sandviken på den tiden då där fanns två allsvanska lag, SAIK och SIF. Bandykänslan fördjupades. Tyvärr fick dagens final avnjutas via teveapparaten, men det var ändå fantastiskt.

Så här tyckte DN
SvD om finalen
Expressen
Expressen - 2
Minut för minut
Guldlaget

5 kommentarer:

Per Westberg sa...

Aj aj Den där finalen gjorde ont. Men med glädje kunde jag konstatera att den störste hälsingen efter Snoddas bar hammarbyhalsduk. Tomas Brolin.

Germunds Blog sa...

Jag visste inte ens att Brolin är hälsing, men Snoddas försökte lära mig meta abborre en gång. Det var mycket intressant och lärorikt.

Ska jag vara ärlig så hade oavgjort varit rättvist, men sudden är sudden och som hälsing har jag efter moget övervägande bestämt mig för att enbart njuta.

Som banydyvän lider jag naturligtvis med dig, men det var fin bandy.

Anonym sa...

En underbar final där rätt lag vann. Bajen hade första halvlek men tappade spelet till Edsbyn. En bragd av hälsingarna. Bredbandy kort och gott! Nästa år hoppas jag att Sandviken möter Edsbyn på Studenternas!
- Anders (SAIK supporter)

Germunds Blog sa...

Det vore en riktig höjdare:)

Anonym sa...

Edsbyn visar en sådan stor kämparglöd, vilja och inställning att aldrig ge upp. Och det ger sina resultat. Dessutom har Edsbyn levt på sina tillgångar. Annat än Hammarby som mer ägnat sig åt ekonomisk dopning.

Edsbyn var det bättre laget och det finns ingen anledning till att ha sympatikänslor för Hammarby. Förbannelse? Struntprat, de viker ner sig helt enkelt. Stark insats av Edsbyn som tappat fyra stjärnspelare.

VI ÄLSKAR PÄRTAN! ;)