fredag, september 04, 2020

Nalin Pekgul

Nalin Pekgul om Miljöpartiet och radikala muslimer

Nalin Pekgul: Låt aldrig Miljöpartiet styra asylpolitiken

3 SEPTEMBER 2020
Nalin Pekgul spåddes en framtid som minister, men för knappt tio år sedan blev hon inte omvald som ordförande i Socialdemokraternas kvinnoförbund. Hon återgick till jobbet som sjuksköterska inom psykiatrin och lämnade politiken helt.

Men för Kvartal berättar hon om hur hon ser på inrikespolitiken idag. Hon är besviken på sitt parti när det gäller synen på islamistiska organisationer. Sidoorganisationen Tro och solidaritet ”är en olycka för partiet”. Integrationen kommer att fungera den dagen då staten, kommuner och regioner slutar att ge mångmiljonbelopp till organisationer och personer som vill separera människor och skapa hat mot samhället, säger Pekgul.

– Om jag ska ge ett råd som gammal tant så är det att aldrig låta Miljöpartiet styra asylpolitiken, migrationen. Aldrig!

Nalin Pekgul vill att statsminister Stefan Löfven och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson sätter sig ner och formar en gemensam, långsiktig migrationspolitik utan något inflytande av ”extrema partier”.

Förra S-toppen: MP ”största olyckan” för Sverige

Publicerad 3 sep 2020 kl 16.01

Nalin Pekgul.

Miljöpartiets daltande med islamister är en olycka för Sverige, anser Nalin Pekgul.

I Kvartals ”Fredagsintervjun” riktar den tidigare S-toppen även skarp kritik mot partiföreningen Tro och solidaritet.

– Islamisterna fick inflytande överallt, säger hon.

Nalin Pekgul, tidigare riksdagsledamot för Socialdemokraterna och före detta ordförande i Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund, riktar nu hård kritik mot sitt eget parti för att islamister fått så mycket inflytande. Ännu hårdare kritik riktar hon mot Miljöpartiet, som enligt henne rentav togs över av islamister och nu har blivit en "olycka för landet", säger hon i Kvartals Fredagsintervjun.

Det är i Kvartals fredagsintervju som den förra S-toppen Nalin Pekgul riktar hård kritik både mot det egna partiet och Miljöpartiet.

Hon lämnade politiken för nästan tio år sedan eftersom "islamister fick inflytande överallt". Hon kunde inte hantera det hatet själv och hade inte Socialdemokraterna bakom sig. Hon stod nästan ensam.

Pekgul anser att Socialdemokraterna redan under 1990-talet borde ha varit mycket hårdare mot sin sidoorganisationen "Tro och solidaritet", som då välkomnade islamisterna.

Enligt henne skickade islamistiska grupper brev till alla politiska partier 1994 och den socialdemokratiska trosrörelsen nappade på samarbete.

Nalin Pekgul förklarar att de islamistiska organisationerna är väldigt organiserade och duktiga på att smickra och bekräfta icke-muslimer.

Islamisterna utlovade "tusentals röster och medlemmar", säger hon i intervjun och påpekar att den socialdemokratiska sidoorganisationen var för svag och liten för att tacka nej.

Ännu mer kritisk är hon mot Miljöpartiet, som enligt henne släppte alla spärrar för islamister.

– Sedan har ju Miljöpartiet varit den största olyckan för landet när det gäller islamister. "Tro och solidaritet" var en olycka för partiet men Miljöpartiet är olyckan för landet. Partiet lät sig helt övertas av dessa krafter. De drev sin politik genom Miljöpartiet. Titta bara på motioner i riksdagen och debattartiklar som de skrev. När Säpo ville kartlägga extremister så sade de att Säpo är rasistiska. Miljöpartiet släppte fram en person i regeringen. Så illa gick det, säger hon i Kvartal.

Nalin Pekgul förstår inte heller hur vänstern kan ha låtit sig luras av islamisternas budskap i sin påstått "antirasistiska kamp", då islamister egentligen har helt andra värderingar och strävar efter separata samhällen samt har kvinno-, homo- och judefientliga åsikter.

Vidare påpekar hon att integrationen i Sverige först kommer fungera när staten, kommuner och regioner slutar ge miljontals kronor till rörelser och individer som vill separera människor och frambringa hat mot det svenska samhället.

– Om jag ska ge ett råd som gammal tant så är det att aldrig låta Miljöpartiet styra asylpolitiken, migrationen. Aldrig!, säger hon.

Enligt Kvartal har Nalin Pekgul helt lämnat politiken och återgått till sitt arbete som sjuksköterska inom psykiatrin.

Inga kommentarer: