torsdag, september 17, 2020

Kriminalitet – gängvåld – klaner

När till och med verklighetsförnekaren Jerzy Sarnecki börjar försiktigt glänta på dörren till verkligheten kan kanske till och med PK-folket i V & Mp börja se vad som finns därute.



Kriminaliteten måste åtgärdas nu, helst i går. Så varför släpar regeringen fötterna efter sig? Ödet leder den villige, men släpar med Socialdemokraterna. Det kan inte fortsätta såhär.

Hur många svenska val har förlorats på grund av tilltagande laglöshet? Inte ett enda, gissar jag. Staten har aldrig utmanats av interna fiender i den grad som sker i dag. Åtminstone inte i levande minne. Organiserad brottslighet – om det så är gränsöverskridande, klaner eller gäng – har aldrig hotat kärnfunktionerna som den gör nu. Riksdagsvalet 2022 kan mycket väl bli det första då lag och ordning ihop med migration avgör vem som flyttar in i Rosenbad.

I Novus senaste mätning av väljarnas viktigaste frågor, från i lördags, ligger sjukvård på första plats (56 procent), lag och ordning på andra (55 procent) och invandring och integration på tredje (53 procent). Eftersom de två sista hänger intimt ihop skulle man mycket väl kunna argumentera för att frågeknippet kriminalitet och migration befinner sig högst upp. Givetvis beror det på att situationen förändrats alldeles för snabbt, till det sämre.

Ivar Arpi SvD.

Inga kommentarer: