lördag, januari 23, 2010

Knutby en religiös härdsmältaDen tionde januari 2004 mördades Alexandra Fossmo brutalt på grund av religiös galenskap i en sekt i Gränsta som är en liten by i uppsalakommundelen Knutby.

Församlingsföreståndaren Helge Fossmo avtjänar livstidsstraff för anstiftan till mordet och Sara Svensson - den så kallade "barnflickan" - är dömd, för mord, till rättspsykiatrisk vård. Helge förtjänar sin plats, men han borde ha sällskap av sina medskyldiga i sektledningen.

Enligt
Sveriges Radio och Svenska Dagbladet, ska Sara Svensson bli kvar i psykvården ytterligare en tid och det är nog bäst för henne.

Om man är så mentalt instabil så att sms-meddelanden uppfattas som budskap från Gud, tar avprogrammeringen sannolikt lång tid.

Dessutom står nog knutbysektens ledarliga som hungriga vargar och väntar på att få slå klorna i Sara igen för att hindra henne från att avslöja sanningen om mordet i Knutby Filadelfia 10 januari 2004.

Den som har sett Saras rekonstruktion av mordet och kunnat jämföra med brottsutredarnas förloppssammanställning, inser att Sara är en naiv målvakt med eller utan kunskap om det verkliga sammanhanget.

Jag är övertygad om att Sara sköt mot en redan mördad Alexandra Fossmo. Jag är lika övertygad om att hon tror att hon sköt det dödande skottet.

Saras dagboksanteckning från tiden före mordet, visar övertydligt hur hon är beredd att utföra en lydnadshandling för att få nåd från Gud via drotting Tirsa/Kristi Brud/Åsa Waldau. Mera från dagboken.

Fyra minuter med Kristi Brud

kronologisk sammanfattning

De ytterst ansvariga för morden i Knutby (fem år tidigare mördades sannolikt Helges Fossmos första hustru Heléne), är naturligtvis de kvasireligiösa stollar som skapade den skruvade stämningen i församlingen. De går fria och har förmodligen rent samvete eftersom de anser sig vara Guds redskap och utvalda språkrör bland människorna.

1 kommentar:

Leif Ekstedt sa...

Verkligheten kanske överträffar dikten! Ser i pressen,att man är oroliga för barnbarns prägling av troende församling. Rigid trosuppfattning kan få vem som helst att tappa byxorna.
Församlingen är väl inte så stor ,men väl konsoliderad.
Var och en som varit inblandad får nog jobbigt med sitt samvete.