tisdag, maj 26, 2009

Bussförare friad för olyckan


Klicka på rubriken och läs om olyckan i februari 2007 på väg 288 i Rasbo. Det här inlägget ligger först och under finns två från 2007

I dag friades den unga kvinnliga chauffören i Hovrätten efter den fällande domen i Tingsrätten.

"Även om chaufförens körsätt sannolikt bidragit till olyckans förlopp anses det inte bevisat att hon genom sitt agerande gjort sig skyldig till sådant felbeteende eller risktagande att det innefattat straffbar oaktsamhet", skriver domstolen.

Tingsrätten ansåg i april i fjol att hon kört sin buss felaktigt och för fort på den vägsträcka där olyckan inträffade. Men i dag slår hovrätten fast att chauffören inte tagit alltför stora risker eller på annat sätt kört slarvigt när hon krockade med en mötande buss. Olyckan inträffade på morgonen den 27 februari 2007 på länsväg 288 mellan Uppsala och Östhammar."

Hellre fria än fälla när bevisen är svaga och det är bara att gratulera chauffören och hoppas att hon verkligen är ett offer för olyckliga omständigheter. Det var i alla fall de i olyckan dödade och skadade.

I mitt jobb ingick att under trettio år företa resor med bil och den gemensamma nämnaren för mina mera olustiga minnen från dessa resor stavas BUSS.

Antingen hade jag en bussfront en meter bakom bilen eller så mötte jag en bussfront på mitt körfält. Det finns många vårdslösa och omdömeslösa personbilsförare men bussförare slår alla rekord.

Rätt tid

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så vackra bilder!

Lovar vara snäll mot humlorna. Mygg och fästingar har jag inget förbarmande med. Härligt när tvätten får hänga ute, doftar så gott.

Mvh
B

Germund sa...

Hej B!

Det är fantastiskt med digitalkamera. Förut kunde jag bränna av en 36-bilder filmrulle för att få en enda bild. Nu kan vi ta hur många bilder som helst och radera de misslyckade. Maskrosfröställningen krävde väldigt många exponeringar för att det skulle bli rätt med ljus och skärpa.

Jag är nog lite larvig när det gäller humlor. Kan sitta i en rhododendron och låta humlorna krypa på mig.