söndag, maj 17, 2009

EM i Rugby spelas i Enköping och StockholmI dag inleds EM-rugbyturneringen för kvinnor, men tyvärr spelar det svenska landslaget sin första match mot Italien i en av våra östra förorter.

Sex av matcherna kommer att avgöras på Korsängens idrottsplats i Sveriges närmaste stad. Klicka på rubriken och besök turneringens hemsida. Klicka här och läs EM-bloggen.

Reglerna i korthet finns här. Sidan är saxad ur Enköpingsposten 15/5
Rugbyförbundets definition av Rugby.

Uppdatering 18/5
NorrköpingsTidningar
"Det stod 11-14 i premiärmatchen i EM mot Italien. Matchklockan på Kristinebergs IP hade lagt av men alla visste att klungspelet en bit in på Italiens planhalva var Sveriges sista halmstrå att greppa.
Sverige fick loss bollen och den skickades ut mot vänsterkanten där 19-åriga Jennifer Lindholm sprang för kung och fosterland. Hon forcerade två tacklande italienskor och slutade inte springa förrän hon hade passerat mållinjen och ordnat 16-14 till Sverige.
Måljublet följdes av ett lika stort kramkalas sekunderna efteråt när matchen var över.
Det var ett sagoslut på matchen och Jennifer Lindholm från Enköping visste inte till sig av lycka."

Sveriges Radio

Lyssna på ljudklippet! Jennifer Lindholm, Enköping - Sverige: "Jag är så himla glad"

Enköpingsposten

SvD
"Sverige var i ledning i halvtid och höll undan i andra halvlek när Italien kom igång och vände på matchen med hjälp av ett försök och målsparkar.
I det läget såg det ut som att Sverige skulle inleda med förlust och därmed få det svårt att nå VM i England nästa år, dit bara gruppsegraren går vidare.
Med bara sekunder kvar fick Jennifer Lindholm bollen och lyckades med ett försök. Och 11-14 hade hastigt och lustigt - åtminstone för svensk del - förvandlats till 16-14.
– Det var otroligt skönt, i det läget hade ju ingen räknat med att vi skulle vinna och det kändes väldigt speciellt att vinna på hemmaplan, säger Ryberg till TT.
Den andra matchen i grupp B bjöd inte på samma dramatik. Spanien, som Sverige möter i Enköping på onsdag, sprang över Tyskland och vann med 74-0.
Inte heller matcherna i grupp A var några rysare. Skottland besegrade Ryssland med 84-0, men allra värst var Holland som krossade Belgien i en match som slutade 100-0."

Nästa match

Inga kommentarer: