söndag, maj 18, 2008

Lunchmat en gråväderssöndag


Regnet ligger i luften. Himlen är jämnmörkgrå och utetermometern en katastrof. Då är det bara fiskgratäng som gäller

Lite rotande i kyl och frys, resulterar i detta.

På det lilla bruna fatet finns hackade färskfrysta champinjoner.
På det vita ligger King Edward potatis, morötter och broccoli.
På det gula finns odlad abborre Tilapia och kräftstjärtar.
Högst upp finns matlagningsvin 5% alkoholhalt och fryst havremjölk från Oatly.

Potatis och morötter skalas och kokas 20 minuter. Potatisen mosas och morötterna skivas.
Champinjonerna läggs i stekpanna på låg värme tills allt vatten kokat bort. Sedan bryns de lätt i olivolja.

Fiskfiléerna läggs mitt i en ugnsform. Kräftstjärtarna (eller räkor) skivas och läggs på fisken. Runtom placeras broccoli morötter och champinjoner. Potatismoset läggs som en krans ytterst i formen.

Havremjölken kokas upp med en fiskbuljongtärning. En grundredning med vetemjöl och finaste kallpressad olivolja vispas ned och några skivor smakrik ost tillsätts t .ex. Västgöta kloster svart. Såsen kokas upp under omröring. Matvinet tillsätts och såsen får sjuda under omröring fem minuter. Häll såsen över fisken och placera formen mitt i uppvärmd ugn 225°C över- och undervärme. Efter 20 minuter eller när det börjar brännas på potatismoset är det bara att äta.

Matbilderna i nästa inlägg

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tid var det lunch sá du?

//anita b

Germund sa...

Det blir nog snart en stor gratäng för hela gänget. Det var gott kan jag tala om. Resultatet syns i nästa inlägg.