lördag, februari 06, 2021

Divine Favour Mission – DFM

På skojarnas marknad uppträder bondfångarna som marknadsför sin egen Jesus.

Kristi Brud i Knutby och alla pajaserna i Karisma Center är bara några få av alla skitstövlar som kommersialiserar kristendomen. Här finns de senaste.






Debattsida om DFM

Citat hemsidan för DFM:

Tyvärr har vi inte kunnat besöka våra missionsarbeten i Uganda, Kongo, Zambia, Pakistan och Nigeria på det sättet vi hade räknat med under år 2020. Men tack vare att så många visat trohet i sitt givande har vi kunnat uppehålla biståndsarbetet för de mest utsatta barnen och kvinnorna i Afrika.
Inte någon av de utpekade församlingarna nämner DFM eller Krämardal någonstans. Däremot nämns ibland andra hjälporganisationer.
Jag undrar om någon från DFM besökte sina afrikanska verksamheter 2019? Jag hittar ingen information om det. Än så länge har man inte redovisat en krona till Afrika.


DFM arbetar dagligen med att hjälpa föräldralösa barn med mat, kläder, utbildning och boenden.
Dagligen? Verkligen? Det finns inga bilder, inga vittnesbörd och ingen lokal som kan styrka detta. Att skänka en tia till romskan utanför Konsum räknas inte.

Ett annat akut område är änkorna som oftast är ensamstående mammor.
Änkor är oftast mammor... men oftast är deras barn vuxna och mammorna i 80-årsåldern. Sedan kan man fundera över varför änkor mer barn är mer akuta än ensamstående mammor?

Vi har även ett särskilt upprättelseprogram för de många våldtagna flickorna.
Upprättelse kan betyda rehabilitering. Jag vet inte om det är riktigt rätt uttryck för en våldtagen kvinna. Men det kan också betyda revansch eller hämnd. Eftersom DFM inte har någon lokal kan man funder över vart de här programmen implementeras? Sedan kan man fundera på om de har program för utnyttjade prostituerade också?

I fängelserna har vi tillåtelse att predika om Jesus Kristus och långa kriminella tar emot fräsningen och ett nytt hopp för deras liv.
De har tillstånd... men har de utnyttjat det någon gång? Det finns inga vittnesbörder om fängelsebesök så här långt.

Förutom allt detta arrangerar vi utåtriktade möteskampanjer och undervisning för pastorer och andliga ledare . Vi har ca 1100 samarbetskyrkor i dessa länder.
Jo, tjena. Ni har inga samarbeten alls. Vad ni har är konferenser där alla som betalar får vara med. Krämardal själv uttalade sig nyligen och berättade att han personligen varit mentor eller utbildat så gott som varenda pastor i det här landet. Men nu var det ingen som vill kännas vid honom längre.

Vi bor i världens rikaste hörn av världen. Det borde inte provocera någon att vi ber om hjälp till de mest utsatta familjerna i den stora vida världen men även för familjen i samma trappuppgång som kommit i kläm med våra myndigheter och som inte har mat på bordet eller pengar till hyran.

Med det menar man Tommy Dee. Det är han som "kommit i kläm med rättvisan" och är i akut behov av att kunna betala hyran på sitt hotell eftersom han är bostadslös.

DFM bygger på volontärengagemang. Det betyder att vi är en missionsorganisation med minst möjliga administrativa kostnader. Insamlade medel hamnar inte i några mellanhänder då DFM dagligen står i direktkontakt med våra missionsledare på plats.
Det är faktiskt sant. De som jobbar åt DFM får inte betalt. Men det är inte frivilligt. Det beror på att DFM håller på att gå i konkurs. Insamlade medel går rakt ner i Krämardals djupa fickor utan mellanhänder.
Den dagliga direktkontakten med missionsledare betyder att Krämardal varje dag ringer Tommy Dee och frågar hur mycket han dragit in.


Inga kommentarer: