tisdag, augusti 20, 2019

Slöjan 6


Den dyrbaraste ägodelen



Slöjan som islamisk religiös symbol är ett sexuellt attribut eftersom det hänger ihop med könsmognaden.

Frånsett det så kan ett slöjförbud utlösa hederskulturkonflikter (skamkonflikter) när mannens kontrollbehov ifrågasätts.

Enligt min ringa mening är det onödigt att följa en kultur som en arabisk krigsherre på 600-talet hävdade som Guds vilja förmedlad av ärkeängeln Gabriel (utan vittnen).

I alla länder som styrs av islam är slöjan obligatorisk.

De politiskt korrekta i Sverige hävdar att den är frivillig trots rapporter om klädpoliser i Göteborg, Stockholm, Uppsala och Malmö.


I en Moské i Uppsala ska kvinnorna hållas avskilda från männen år 2020!

Ibland undrar jag om de islamiska ledarna helt enkelt är korkade när de arbetar för könssegregering och visar det så här öppet.





Radikalisering i Nyköping: Rapport larmar om månggifte och moralpoliser

Publicerat tisdag 19 juni 2018 kl 06.00

Området Brandkärr i Nyköping är på väg att bli "ett samhälle i samhället" visar kommunens rapport.

– Jag blir oroad och jag blir rädd. Uppenbarligen har radikaliseringen här i Brandkärr gått väldigt långt, säger Jan Bonnier (M), andre vice ordförande i kommunens utbildnings-, arbetsmarknads- och integrationsnämnd.

Enligt rapporten tar sig radikaliseringen i området bland annat uttryck i:

Moralpoliser i området och i skolan
Månggifte
Flera koranskolor
Rapporten redovisades i november förra året för att få en aktuell lägesbild av Brandkärr, som underlag för fortsatt integrationsarbete. Den bygger på intervjuer med 26 personer, de flesta medarbetare i kommunen och några utifrån, som polis och bostadsbolag.

Nu står kommunen inför ett vägval menar Björn Littmarck, som är en av författarna till rapporten.

– Om vi jobbar med integrationen nu och gör ett bra jobb, då kommer Sverige och Tyskland vara de stora vinnarländerna. Därför att vi har fått en ung befolkning till oss, det är precis det vi behöver. Men om vi inte jobbar bra med integrationen och gör det nu, så kan det bli tufft, säger han. 

Per Thyrén
p4sormland@sverigesradio.se

Inga kommentarer: