onsdag, november 14, 2012

Test rakhyvlar

Det här inlägget skrev november 2012

Klicka på bilden så blir den större
För drygt tre år sedan jämförde jag olika rakhyvlar här.

Sedan dess har jag köpt alla olika rakhyvlar jag har sett och kommit fram till att två är överlägsna alla andra.

Gilette Fusion blev min favorit tills dess att jag testade Gibellini Shark. De bladen håller skärpan mer än dubbelt så länge och kostar mindre än hälften vilket gör dem cirka fem gånger så bra som Gilette Fusion.

Efter rakningen är det bara Niveas  rakbalsam som duger och vill jag lukta gott stänker jag på lite av de två alternativen på bilden.

Uppdatering 14/12 2012. Dags för nytt Gibellini-blad. Det som jag började använda 9/5 började raspa i går. 9/5 - 13/12 med rakning var tredje dag ger cirka 70 rakningar med ett blad.

Uppdatering 22/1 2016

Jag använder fortfarande samma Gibellini och kan konstatera följande:

Rakningen känns behagligare än med Gilettes dyraste variant. Jag byter rakblad 6 gånger per år och rakar mig varannan dag.

Årskostnad 50 kronor mot Gilettes 200 kronor.


-

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Germund. Surfar runt och funderar på vilken hyvel jag ska köpa... blir onekligen nyfiken på Gibellini shark som du omnämner. Var kan man köpa den hyveln? Tack på förhand. /Hans

Germund Andersson sa...

Hej Hans,

Jag köpte min Gibellini på Lidl i Enköping. Som jag skrev i uppdateringen, bytte jag blad 14/2. Det nya bladet har inte lika enorm skärpa som det första hade, men är fortfarande tillräckligt skarpt efter en månad.

Anonym sa...

Vid daglig rakning räcker mina Sharkblad ca en månad. Tycker det är i klass med mer etablerade märken. Bladen finns fortfarande på Lidl men sist jag var där fanns inga nya hyvlar....