söndag, oktober 24, 2010

Lyxig risotto

Klicka på bilderna så blir de större
Recept för läcker risotto. Tre vuxenportioner.
Ingredienser:
30 milliliter (2 matskedar) kallpressad olivolja. 0,3 liter avorioris. 0,6 liter grönsaksbuljong. Fem soltorkade tomater. En purjolök. 0,2 kg choritzokorv. 0,15 kg rökt skinka. 0,15 liter riven parmesanost. 0,05 liter hackad persilja.

Tillagning:
Hetta upp hälften av oljan i en kastrull eller vid stekpanna med lock. Bryn riset tills det har en bra brun färg. Häll på buljongen och låt koka enligt risförpackningens anvisningar. Koka upp lite vatten i en kastrull. Ta av den från plattan och lägg i tomaterna. Ta upp dem efter fem minuter och låt dem rinna av på hushållspapper. Skär tomaterna i små bitar. Skölj och strimla purjolöken. Finskiva korven. Skär skinkan i små bitar.

Stek purjolök, korv och skinka i resten av oljan fem minuter. Stäng av plattan.  Rör ned tomaterna, riset, osten och persiljan. Rör i fem minuter.

Servera!
Grymt gott!

Klicka på rubriken för flera risottorecept.

Inga kommentarer: