onsdag, juli 22, 2009

Svininfluensan + Fågelinfluensan = sant?
Svininfluensan, eller som världens flunsaexperter vill kalla sjukdomen, "den nya influensan" är omgärdad av panikgenererande rykten på samma sätt som fågelinfluensan, ebola, sars och andra virusspridningar har varit.

Det senaste från Nyheter24 är att det finns en risk för mutationer så att de båda djurnamnsvirusen muterar och vi få ett nytt monstervirus, "Det Flygande Grisviruset".

Medan vi får panikångest rusar vaccinindustrins aktier i höjden.
Kan det tänkas att vaccintillverkarna skor sig lite extra nu igen?

Klicka på rubriken och läs alla inlägg om svininfluensan.

Här finns allt ni behöver veta om svininfluensan
Smittskyddsinstitutet
Smittskyddsinstitutet
Grafik

BBC om svininfluensa för tio år sedan
Wiki om dagens flunsa
WHO om H1N1
Nyheter om pandeminUppdatering 23/7
Dagens Eko
Trots att miljarder satsats på vaccin, har ännu inte kliniska tester genomförts. Det kan alltså visa sig att vaccinet är den största riskfaktorn.
Svenska Dagbladet
Barn och gamla ska skyddas mot ett otestat vaccin.
"Det anmärkningsvärda med prototypvaccinet är att det utvärderas enbart på cirka 5 000 personer, samtliga mellan 18 och 60 år gamla. Godkännandet gäller också enbart denna ålderskategori. Men för alla andra grupper – barn, ungdomar, äldre och gravida – finns ingen kunskap om vaccinet ger biverkningar eller inte."Detta prototypvaccin är inte det vaccin som ska ges till befolkningen. Det är ett vaccin som bygger på liknande effekter. Alltså ett värdelöst test.

Lindström har som vanligt en klar bild av vad som egentligen sker. Det tar en stund innan den rätta bilden visas.


Läkemedelsbolagens bluffsoppa Tamiflu kanske är mänsklighetens räddning nu också.

Uppdatering 24/7 - En videosnutt från en kommentar

4 kommentarer:

Ingvar sa...

Den bästa texten jag hittat hittills om den aktuella situationen kring svininfluensan och det kommande vaccinet är denna:

FLU IS NOT THE BIGGEST DANGER ...... IT'S THE VACCINE:

http://www.davidicke.com/content/view/25191

Germunds Blog sa...

Frågan är vilket som är farligast; H1N1 eller vaccinet.

Anonym sa...

Vi vet ju hur det gick med svininfluensan från 1976!

Nu upprepar sig det hela på ett nästan exakt likadant sätt!

http://www.youtube.com/watch?v=5lcJt4jX1Vo

Anonym sa...

Konstigt! När Fågelinfuensan kom var det extremt farligt, smittsamt och skulle spridas världen över! Något vaccin då fanns inte då utan endast Tamiflu att tillgå som alla jagade med ljus och lykta! Trots att vi som ville köpa det för egna pengar inte fick tillgång till det då det endast fanns ett begränsat antal och dessa var till så kallade riksgrupper fanns inget snack om vaccinering av alla! Nu har man köpt in vaccin som inte är beprövat och INGEN vet vad kompikationerna blir av detta om 1, 2 eller 10 år framåt så går man ut och vill massvaccinera alla! Är detta endast för vårt välbefinnande eller har det någonting att göra med pengar, makt och ekonomi!? När jag var lite fick man influensa ungefär en gång om året - man blev sjuk, stannade hemma, bäddade ner sig i sängen och fick, förhoppningsvis, ett naturligt skydd mot dessa typer av virus! Nu för tiden ska ingen vara sjuk, alla ska jobba, oavsett om man är sjuk eller inte? Om alla stannade hemma vid sjukdom, tillät kroppen att bli sjuk och tillät sig att bli frisk så skulle dessa smittspridningar minska och vi skulle inte behöva all denna hysteri kring virus och influensor! Vart tog det sunda förnuftet vägen? En som inte kommer att vaccinera sig