söndag, juli 26, 2009

Kristi Brud har tillfälligt tonat ned exhibitionismen

Det har varit misstänkt tyst om knutbysekten den senaste tiden. Håller de outbildade pastorsmupparna på gränstakullen på med förberedelserna för himlafärden?

Tidigare hände det så mycket så att man nästan blev knutbränd, men nu lider jag av knutbyabstinens.

Vad är det som gör att så många (däribland i högsta grad jag) fascineras av de rätt korkade låtsaspastorerna i Gränsta-Knutby?

Först och främst är det naturligtvis Åsa Waldau/Kristi Brud/Jesu Maka/Drottning Tirsa som fångar intresset. Jag har följt den lilla förvirrade kvinnans bisarra framträdanden i teve och varje gång slagits av hennes osammanhängande pladder och totala oförmåga att koncentrera sig på ett ämne. Klicka på rubriken. Där finns det intressanta länkar. Allt i bloggen om sekten finns samlat här.

Det syns när hon tappar tråden och börjar svamla tills hon tar upp en annan och börjar prata om något helt annat. Under tiden spretar de långa smala guldtyngda fingrarna som benen på en spindel.

Det är obegripligt att nästan 100 sektmedlemmar tror på hennes fantasier och det är högst osannolikt att de närmaste dårfinkarna gör det.

Sektmedlemmarna eller bänkutfyllnaden som de kallas, de som bara får lyssna och dyrka, är antagligen mycket jagsvaga och lättmanipulerade unga människor som söker en andlig bekräftelse. Den andliga bekräftelsen kan de bara få av skrupelfria lögnhalsar som säger vad medlemmarna vill höra.

Minimalt med sömn och tankekontroll genom ständig övervakning av teamledarna, gör att fantasierna upplevs som löften om en bättre värld.

Några av bluffpastorerna och ett par medlemmar bevisade under knutbykonferensen i Uppsla Universitet, att hjärntvätten har fungerat, men räcker det bara med fantastiska uppdiktade jesusbilder och paradislöften?

Jag tror inte på det!

Det måste finnas hållhakar och att döma av pastorsmupparnas övererotiska framtoning, kan det mycket väl handla om händelser som om de blev kända, skulle få sekten att implodera direkt. Låtsaspastorerna vet att de aldrig kan få ett hederligt arbete och den vetskapen kan vara förklaringen till att de sluter sig samman hårdare och hårdare varje gång de granskas och ifrågasätts.

Trots denna slutenhet jobbar chefsprofetissan frenetiskt med att få så många estradframträdanden som möjligt i alla tillgängliga sammanhang. Det är ologiskt och enda förklaringen som jag kan komma på, är att hon helt enkelt har blivit farligt beroende av att uppmärksammas oavsett omständigheter.

Så kan den göra som lever med en konstant justerad verklighetsuppfattning och varje dag skriver om den egna historiken så att det passar dagens agenda.

Vad säger Wiki om denna besynnerliga människa?
"Åsa Maria Waldau, född Jacobsson 26 oktober 1965 i Örebro, är en svensk pastor och sångerska. Hon är främst känd genom Knutbydramat och har ibland, framförallt av kvällspressen, kallats Kristi brud. Åsa Waldau är dotterdotter till pastor Willis Säwe, en av pingströrelsens ledande figurer i Sverige. Waldau fick sin teologiska utbildning vid Månadsbibelskolan i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm i oktober 1985, där också Kim Wincent deltog. Josef Östby var en av deras lärare. Hon arbetade i slutet på 1980-talet som ungdomsledare i pingstförsamlingen i Laxå, där hon även under ett par år var gift "Björk". Arbetade även på Hampeveckan. Thomas Ardenfors tog med henne till pingstförsamlingen i Uppsala, där han blev ungdomspastor 1990. Åsa (då Björk) skulle vara ansvarig för barnarbetet, men det uppstod ganska omgående konflikter mellan dem, och Åsa flyttade till Filadelfiaförsamlingen i Knutby. 2008 är Waldau är en av knutbyförsamlingens sex lekmannapastorer. Hennes kollegor är Urban Fält, Kim Wincent, Peter Gembäck, Emma Gembäck och Johan Grimborg, och tidigare Helge Fossmo. I samband med Knutbydramat, då hennes yngre syster Alexandra Fossmo mördades (10 januari 2004), var mediebevakningen av Waldau enorm, eftersom hon i samband med mordutredningen blev känd som, och fick epitetet, Kristi brud. Hon sägs neka till att ha skrivit Tirsaprofetian.Församlingen och Åsa Waldau förnekar all inblandning och har hela tiden hävdat att Tirsaprofetian är en produkt av Helge Fossmo. Även Uppsalapolisen hävdar att inget i utredningen tyder på fler inblandade. Efter den uppmärksammade rättegången har Waldau grundat Gränsta Spa i Gränsta i Knutby, som drivs av församlingen. Under två års tid arbetade hon med musikalbumet "Mitt hjärta" som släpptes i november 2005."
Jag tror inte att sanningen om morden i knutbysekten kommer att avslöjas. De inblandade har för mycket att förlora och de är för många som skulle falla om allt blev offentligt. Därför görs nog hållhakarna skarpare och skarpare.

Uppdatering 27/7: Den självbild som Fågelvännen nämner i kommentarena är denna

5 kommentarer:

Anonym sa...

I Wikipedia står det så här:
Klicka på Helge Fossmo

"Helge Fossmo har skrivit en bok under sin tid i fängelset där han vill berätta om Knutbyhändelserna från sitt perspektiv. Boken heter Knutbykoden och är skriven på Norska. Den släpptes i Norge i slutet av september 2008 och i Sverige i november samma år."

Det är Eva Lundgren, som skrivit boken Knutbykoden - inte Helge Fossmo.
Boken bygger däremot på intervjuer, som Eva L gjort med Helge F.

Sanningen har inte kommit fram om morden. Helge har nu möjligheten att själv skriva en bok och berätta.
Naturligtvis vet han vad som hände.

Den manipulerade barnflickan lurades tro att NÅDEN var villkorad.
Detta fick förödande tragiska konsekvenser, när hon inbillades att GUD krävde lydnadshandlingar.

Den Sara råkat i onåd hos i Knutby var främst Tirsa/Kristi Brud/Åsa W.
Saras förtvivlan framgår tydligt i hennes dagboksanteckningar och den bild hon ritat av sig själv som en blöt trasa på marken.
Tirsa till Sara:
"Det finns synder och synder - denna är den grövsta."

Jag tror också det är en härva av hållhakar, som hindrat sanningen komma fram.
Det krävs tålamod och försiktighet att reda ut den.
Men inte helt omöjligt, att någon lyckas ta tag i rätt råd.....

Med vänlig hälsning
Fågelvännen

Anonym sa...

Här är länk till Wiki om Helge:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Helge_Fossmo


Med vänlig hälsning
Fågelvännen

Germunds Blog sa...

Hej Fågelvännen!

Jag hoppas också att Helge ska släppa rädslan för sanningen.

Han får ingen strafflindring om han avslöjar sina planeringskumpaner, men han får en del av sin totalhavrerade heder återupprättad.

Jag har lagt in dagboksbilden i inlägget längst ned.

Germunds Blog sa...

Jag har redigerat avsnittet om boken i Wiki. Det ska granskas och godkännas av redaktionen före publicering:

Professor [Eva Lundgren] har skrivit en bok baserad på intervjuer med Helge under hans tid i fängelset. I boken återges Helges version av de dramatiska händelserna i Knutby Filadelfiaförsamling. Där beskrivs också närgånget den övererotiska atmosfär som, enligt Helge, präglade livet i församlingen vid tiden för skotten i Knutby. Boken heter Knutbykoden och är skriven på Norska. Den släpptes i Norge i slutet av september 2008 och i Sverige i november samma år.

Anonym sa...

Hej Germund!

Utmärkt!

Wiki ska ju ha korrekta uppgifter.

Helge fyller enligt födelsedata i Wiki 38 år idag....

Grattis på födelsedagen Helge!

Hoppas samtidigt att du kan lossa på tungans band och tala sanning.
Inte bara din heder upprättas - även det allmänna välmåendet, frid och harmoni i sinnet ökar.
Gjort kan inte göras ogjort - men trots allt är sanningen den bästa huvudkudden!
Lycka till!

Hälsningar
Fågelvännen