onsdag, december 17, 2008

Finanskris - bilförsäljning och racing


Finanskrisen fördjupas och jag hoppas att eländet kan sätta så djupa spår i vårt medvetande så att livsstilen förändras på lång sikt, men på kort sikt blir det bara värre.

Klicka på bilannonsen från dagens EP, titta på priserna och tänk efter!

Förstärks krisen ytterligare, kommer de stora osäljbara bensinslukande bilarna att prissättas så att de blir ett finansiellt alternativ för den som egentligen hade tänkt köpa en liten miljöbil.

Det står tusentals av dessa otidsenliga bilar i lager och de måste säljas om inte bilbolagen ska gå i konkurs, och även om så sker, kommer bilarna ut på vägarna efter att konkursförvaltarna har realiserat dem.

Bensinpriserna kommer att stiga kraftigt snart. Försäkringsbolagen kommer att höja premierna för ett utrotningshotat fordonssortiment.

De som köper landsvägskryssarna billigt, kommer att drabbas av stora driftskostnader och fångas igen av finanskrisens kniptång.

Finansoron hämmar motorsportens utveckling och många kräver att den ska begränsas. Så blir det på sikt, men redan gjorda investeringar måste förvaltas förståndigt så att onödig kapitalförstöring undviks.

Därför kommer racerbilarna att fortsätta underhålla mig och alla andra motorentusiaster tills dess att stopp för nyinvesteringar helt naturligt fasar ut verksamheten.

"Honda har lämnat formel 1. Suzuki och Subaru hoppar av rally-VM Finanskrisen slår hårt mot motorsporten. Samtidigt görs en unik och tidsenlig satsning i STCC – med miljö i tankarna."

Arrangörerna av STCC har gjort en klok omvärldsanalys som förlänger deras verksamhet, men biltillverkarna kommer inte att hänga med längre än vad som är konrakterat.

"Satsningen är unik. Bilarna ska köras på biogas. Det är första gången någonsin det förnybara bränslet används ett helt mästerskap. Utsläppen är ungefär en tredjedel jämfört med bensin. Eon vill med STCC-intåget naturligtvis visa på potentialen i biogas, som företaget planerar att introducera på bred front."

1 kommentar:

Finans-Farmor sa...

Om det är som jag misstänker, och vi går mot en ny 70-tals trend med moral och medvetande som ledord, då kommer dessa tunge monsterbilar brinna som BH:rna gjorde för 40 år sedan...!
http://finanasfarmor.blogspot.com