tisdag, oktober 14, 2008

Psykologisk finansanalys


Den senaste tidens globala börsfall gav mig ingen anledning till oro för framtiden. Snarare kände jag ett hopp om att överbelåning av fiktiva värden, nu äntligen skulle avslöjas som effekten av kreditgivarnas cyniska girighet. Bonus baserad på årsresultat, är ett belöningssystem som har skapats av ekonomins dödgrävare och jag hoppades att dessa finansmarknadens rovdjur nu skulle hängas ut till allmänt spott och spe.

Först i dag när rapporten om finansmarknadernas glädjefnatt, kablades ut över världen, började jag känna riktig oro.

Global ekonomistyrning baserad på känslor i stället för långsiktiga finansanalyser, är en ren katastrof för den ekonomiska globala samexistensen.

Nu när transfereringar sker med en hastighet som närmar sig ljusets, är känslor världsekonomins största fiende.

Finanskollapsen i Island borde ge underlag till en lärobok om fiktiv kreditvärdering och obalans mellan finansfantasi och ekonomisk verklighet.

Dagens börsuppgångar kommer obevekligen att leda till en djupare kris eftersom finansvarulvarna nu får en respit och kan dölja delar av sina korrumperade och korrumperande aktiviteter.

FnattFnatt En glimt av FörnuftFinansdrottningens krona på sned

Dagens bild

Klicka på rubriken och följ dårskapens utveckling!

1 kommentar:

Anonym sa...

"Finanskollapsen i Island borde ge underlag till en lärobok om fiktiv kreditvärdering och obalans mellan finansfantasi och ekonomisk verklighet."
Eller i en larobok som handlar om hur det ar skadligt att mixa dumnationalism med privatiseringar och statlig support?

Kv.
//Calle
tegis.wordpress.com