onsdag, september 17, 2008

Kristi Brud i Knutby är inte bortglömd

Klicka här och se de senaste inläggen om Knutbysekten

Även om översteprofetissan i Knutby har undvikit att göra bort sig i massmedierna den senaste tiden så finns hon och hennes lakejer med i nyheterna. Dagens nyhet om Knutby eller Kurtby, handlar om en barnbok och jag citerar SvD:
"Den norska för författaren Erlend Loe har skrivit en barnbok om händelserna i Knutby. Fast i Loes värld heter orten istället Kurtby – en småstad som har problem att hitta en ny pastor eftersom alla som hittills arbetat där satts i fängelse."
Här har författaren missat det viktigaste. HSB - hon som bestämmer är fortfarande på fri fot.
"Kurt, hans fru Anne-Lise och familjen åker på semester till Sverige. Efter att ha kört vilse kommer de till en stad som heter Kurtby. Invånarna är förtvivlade eftersom de precis förlorat sin pastor. Han har åkt in i fängelse – något som för övrigt även har drabbat de tidigare tre pastorerna. När Kurt dyker upp blir han mottagen som den nya pastorn, förklarar Loe för Aftenposten. "
Här var det miss igen. Det är nog minst tre som har sluppit fängelse. Kanske är författaren orolig för att bli stämd om han kommer för nära verkligheten.

Här får du ett ljudprov ur boken.

Det mesta talar för att Eva Lundgren i sin kommande bok om Knutbysekten, inte kommer att vara lika hänsynsfull. När den kommer på svenska blir det nog livat på Kullen i Gränsta - Knutby.

Klicka på etiketten "Knutby" längst ned så får du se tidigare inlägg om Knutbysekten. Rulla ned förbi detta inlägg om det ligger först.

Inga kommentarer: