onsdag, september 10, 2008

Iran - landet där vansinnet styr

Presidenten ser nöjd ut. Han tror att han har charmat blondinen som betraktar honom med berättigad misstänksamhet.

Spader är helt rätt val i detta fall

Uppdatering 13/9 - Camilla Grepe
Uppdatering 16/9 - SvD
Uppdatering 16/9 - Dagen
Nu blir vansinnet lag i Iran

För 20 år sedan avrättades många tusen iranska regimmotståndare. Den exiliranske professorn och tidigare
FN-åklagaren Payam Akhavan kallar massmorden i augusti 1988 för ”Irans Srebrenica”. Han vill att regeringar sätter press på Teheran så att de skyldiga en dag kan ställas till svars.

Den iranska regimen tolererar inte heller i dag regimkritik och den som ifrågasätter mullornas regler, kan bli avrättad i ett publikt skådespel.

Jag gillar inte Israels sätt att lösa sina konflikter, men jag gillar den här idén.
"A man like Ahmadinejad who threatens genocide has to be brought for trial in The Hague," he said.
"And all options are open in terms of how he should be brought."
Asked if kidnapping was acceptable, Mr Eitan answered: "Yes. Any way to bring him for trial in The Hague is a possibility."
Hela ledarligan i Iran borde kidnappas och ställas inför skranket på Haag-tribunalen.

Ayatollorna och mullorna i Iran har deklarerat att de vill ha kvar Ahmadinejad för ytterligare en fyraårsperiod, vilket garanterar fortsatt förtryck och massmördande av åsiktsmotståndare.

Det finns många regimkritiker från Iran i Sverige. De är flyktingar som inte vågar återvända till sitt hemland eftersom de riskerar dödsstraff för sina åsikters skull.

En av dem är Rana Karimzadeh. Migrationsdomstolen har bestämt att hon ska utvisas till Iran och nu står hoppet till att Migrationsöverdomstolen meddelar prövningstillstånd.

Rana Karimzadeh har här i Sverige varit ordförande i stockholmsavdelningen av den regimkritiska föreningen ”Iranska Flyktingars Riksorganisation”, och hon sitter i styrelsen för Hekmatist, ett oppositionellt parti som verkar utanför Irans gränser.

Det gör henne till ett givet mål för den iranska regeringens ociviliserade ledning och hon riskerar dödsstraff i Iran.

Vi får enligt lag inte utvisa någon till ett land där vederbörande riskerar dödsstraff.

Den som följer min blogg, vet att islam är ett rött skynke för mig och en del av anledningen till detta, är den vidrigt brutala behandling som väntar alla regimkritiker.

Rana har också en blogg. Följ den!

För er som är med på facebook, finns det en en nystartad grupp som heter ”Stoppa avvisningen av Rana Karimzadeh!”
http://www.facebook.com/group.php?gid=30872252119

Här finns ett upprop till stöd för Rana.

För den som vill veta lite mer finns här ett pressmeddelande

Ahmadinejad är ett av politikens riktigt fula troll - helt i klass med de värsta skurkarna hos nazismen och kommunismen.

Hjälp till med att hålla hans klor borta från ytterligare ett av den brutala regimens offer.

Rana har också ett upprop mot Leijonborgs svenska imamutbildning:

Försvenskade imamernej tack!

Om den senaste diskussionen kring imamutbildning.

Stöd våra protestkrav – underteckna vår namninsamling
Nu var den dags för det årliga utspelet kring ”imamutbildningen” och det kom också. Vi har Lars Leijonborg att tacka det för. Efter några omgångar är nuförtiden problematiken och de inbäddade elementerna är mer än välbekanta. Vem är de som ska utbildas? Handlar utbildningen även den kontroversiella religiösa delen också eller är det bara mycket väsen för en språkutbildning? Vilka problem siktar man att lösa? Vem gynnas och hur? Vi vill påstå att hela förslaget gynnar den islamiska rörelsen och däremot skadar samhället och i synnerhet barn och kvinnor inom invandrarfamiljer. Det går tvärt emot det moderna och sekulära samhällets principer. Förslaget måste läggas på is, för alltid.


SvD
"Och det hävdas exempelvis att det är en felöversättning som får oss att tro att president Ahmadinejad hotat Israel med utplåning. Men om det är svårt att tolka den iranske presidentens persiska kan man ju alltid tolka hans handlingar.

Iran beväpnar såväl Hizbollah som palestinska terrorister, och ger ett betydande stöd till shiitiska upprorsmän i Irak. Och visst har även Iran rätt att utveckla kärnenergi för fredliga syften."
Mera SvD
"På Al Jazeeras hemsida kan man läsa följande: ”’As the Imam said, Israel must be wiped off the map,’ said Ahmadinejad, referring to Iran’s revolutionary leader Ayat Allah Khomeini.”
Mohamed Omar förnekar att det finns ett hot i uttalandet.
"Liknande uttryck återfinns regelbundet i officiella iranska sammanhang. Vid en militärparad kunde texten ”Israel must be uprooted and wiped off [the pages of] history” läsas på iranska långdistansmissiler (Teheran 2003)."
Sveriges ambassad om Iran

Klicka på rubriken och läs om landet där homosexuella avrättas.

Det är lätt att förstå vad som händer en regimkritiker i Iran.

Inga kommentarer: