fredag, april 13, 2007

Fredag den trettonde - pollenchock och ivriga bävrar

Klicka på rubriken och läs om vidskepelsen runt fredagar som infaller den trettonde i en månad.

Citat:
"Talet 13 är "magiskt" snarast för att det följer på 12 som var ett harmoniskt tal i olika räknesystem. Vi har 12 månader, 12 är ett dussin, dygnet har 24 timmar som man räknar 2x12 och Jesus hade 12 lärjungar. 13 som följer är oharmoniskt och blev en symbol för otur. Sedan finns det en uppsjö av "händelser" där fredag och 13 förekommer och saker och ting införlivas i varandra."

-

Det kattskrälle som brukar hoppa över staketet till min altan och parkera i min Baden-Baden-fåtölj, kommer att drabbas av otur om den visar sig i dag. Jag har gillrat en försåtlig fälla för den som kanske inte tar alla nio liven, men den kommer garanterat att få en del vita strån i den smutsbruna pälsen av skräckupplevelsen.

Pollenchocken som väntas i helgen är kanske inte otur ens för de mest utsatta, men nog 17 blir det jobbigt. Jag tycker personligen att det började kännas tungt redan i går så det blir väl gasmask på idag.

Citat:
"Ett högtryck i helgen får björken att blomma rekordtidigt. Mer än en miljon svenskar drabbas i ett slag av den svåraste av pollenallergierna, björkpollenallergi. Apoteken bunkrar extra stora lager av mediciner."

Ivriga bävrar brukar Maud Olofsson tala om och nu har de haft tur i Mariestad. De har fått en trevlig invandrare. På många ställen är dammbyggande bävrar ett problem men i Mariestad har de turen att vara välkomna. Grattis Mariestad!

Citat:
"Stadsliv kan locka även en bäver. I Mariestad har det fått en bäver att bygga sitt hem mitt i centrum, i Tidan mellan Residenset och förskolan Skrivaren."

Mördare som har tur Jag känner inte till hela historien, men nog stinker det rättsröta om mördare går fria efter några månader. Vi lär nog få höra mer om detta delikata rättshaveri.

Citat:
"Den 24-åring som mördade sin hustru i Ljungsbro i augusti i fjol och som dömdes till rättspsykiatrisk vård har släppts och utvisats till sitt hemland. Beslutet att släppa mannen väcker stark kritik."

MC-förare med otur

Nu är det väl inte enbart otur när man hamnar i en grussträng på vägen, men nog känns det ruggigt när man tappar styrförmågan helt. Visst borde vägarna sopas bättre och visst borde asfaltojämnheter fixas snabbare, men ansvaret ligger ändå ytterst på oss mc-förare. Vi kör ofta alldeles för fort och försätter oss själva i situationer som inte vi behärskar.

Citat:
"- Genom att se till att det inte ligger så mycket grus på vägarna, sätta upp räcken som inte skadar motorcyklister och ta till andra enkla åtgärder kan vi undvika många olyckor."

"Hans Nilsson, en av Rikspolisstyrelsens representanter i MC-Ola, ger två exempel på nytagna bilder från hastighetskameror längs de svenska vägarna. Den ena visar en motorcykel som kör 187 kilometer i timmen på en väg med 90-gräns. Den andra visar en motorcykel som kör i 82 kilometer i timmen längs en 50-väg – på bakhjulet."

"Motorcyklar saknar registreringsskylt framtill och ingen förare som kör för fort riskerar att betala böter om han eller hon fastnar på bild hos någon av de över 700 hastighetskamerorna."

Slutligen har skurkarna drabbats av otur.

Polisen ska utbilda infiltratörer som avslöjar den organiserade brottsligheten inifrån ligorna. Jag tycker att det är en lysande idé men det gäller att det handlar om stabila poliser med klar fokusering på brottsbekämpning och som inte faller för frestelsen att stoppa fingrarna i syltburken.

Citat:
"Rikskriminalen vill få fler poliser som jobbar under täckmantel för att infiltrera kriminella kretsar. Det framgår av en intern rekryteringskampanj. Det kallas med ett engelskt ord för att jobba undercover. Syftet är att nästla sig in i kriminella grupper och nätverk för att samla information. Det är ett komplement till annan spaning som avlyssning av telefoner för att förhindra brott och klara upp redan begångna brott."

Inga kommentarer: