torsdag, augusti 10, 2006

TvättdagDen som är nyfiken på mina favoritlakan kan klicka på rubriken.

Det är något kufiskt som händer med min hjärna när det är tvättdag. Det är ungefär som när jag tar en långpromenad i absolut perfekt höstväder då naturens sprakande färgspel försätter mig i ett behagligt meditativt tillstånd.

Tankarna fladdrar lätt och utan djupare begrundan, mellan religion, sport, fysikaliska fenomen och miljö/energi.

Vad är det som gör människor så fixerade vid idrottsliga prestationer?

Vad är det som gör människor så fixerade vid ord i religiösa dokument?

Hur kan det finnas människor som är ointresserade av hur naturen skövlas och våldtas av intressegrupper som drivs av girighet efter makt och pengar?

Hur kan det finnas människor som är ointresserade av hur våra efterkommande ska få sin energiförsörjning tryggad när fossilbränslereservoarerna sinat och kärnkraften blivit ohanterbar på grund av skaderiskerna vid uranbrytning och avfallshantering?

Eftersom hjärnan går på tomgång, glider den lätt vidare mellan väsentliga ämnen som att smultron och jordgubbar kommit in i en andra andning och att tomatöverskottet ska bearbetas och frysas som ersättning för de krossade-tomater-förpackningar som annars fyller skåphyllorna,

300 gram nyplockad bifftomat finhackas med stavmixern och blandas med en halv deciliter Sweet Chili samt en tesked Sambal Oelek och en deciliter ketchup.

Perfekt bas för pizzafyllning och köttfärssås.

Inga kommentarer: