tisdag, juli 18, 2006

Knutby och makten



Klicka på rubriken så kommer du till en intressant betraktelse från Edin Lövås, om maktens övermänniskor.

När jag läste detta, gick tankarna direkt till Knutbysekten.

Jag talade med en god vän för några dagar sedan om Knutbysekten. Hon tyckte att det var hemskt med de förföljda och uthängda människorna i församlingen.

För oss som noggrant följer vad som händer i sekten, genom rapporter från medlemmar som snart ska bryta sig loss från sektledarna, verkar detta försvar först obegripligt, men det är antagligen just så sektledningen vill ha det.

Sektledningen projicerar omvärldskritiken mot ledarna, på medlemmarna genom att förvandla den välförtjänta sågningen av ledarskapet, till hån mot medlemmarna.

I flera av predikningarna finns exempel liknande detta och värre:

”Folk där ute tycker att ni är dumma som tror på Gud!” Ska ni lyssna på dem eller visa Gud att ni tror mera på honom än på de okunniga och ofrälsta?"

Strategin blir kristallklar för den som orkar lyssna sig genom de hundratals timmar av vansinnespredikningar som nu står till allmänhetens disposition via MP3-länkar som finns här


Lyssna till några predikningar här

Här finns det mera

Flera medlemmar har tröttnat på den ekonomiska utsugningen och de religiösa villolärorna. De planerar att lämna sekten så snart de frigjort sig från de finansiella banden som sektledningen skapat för att få och behålla kontrollen över gruppen.

Helge Fossmo som dömts till fängelse för sin medverkan i mordet på den andra hustrun, har nu på sin hemsida börjat svara på frågor från allmänheten och det är tydligt att han, som han själv skriver, håller på att bli frisk från den svåra sektsjukan. Han kommer antagligen snart att avslöja en del omständigheter som blir mycket besvärande för sektledarna.

Redan nu har han berättat åtskilligt som stämmer exakt med var insiderapportörerna har avslöjat. Läs och förfäras!

Den nyligen avhoppade unga mamman som tvingades lämna sina barn i sekten, har berättat om bröllopet med Jesus och det kommer säkert mera om detta.

Knutbysektens överlevnad hänger helt och hållet på att tillräckligt många medlemmar ger tionde och diverse dyrbara gåvor till ledarna. När medlemsantalet minskar, sinar penningströmmen och sekten imploderar.

Jag hoppas att det sker snart.


Inga kommentarer: