lördag, mars 06, 2021

Knutbykonferensen





Tirsaprofetian i sin helhet



Femte februari 2009 hölls en sektkonferens i Polhemssalen i Uppsala Universitet.

Deltagare var hela knutbysekten utom Åsa Waldau aka drottning Tirsa aka kristi brud – numera Åsa Jacobsson i Nora.

Deltagare var också föräldrar till sektmedlemmar och jag.

I panelen satt Sten-Gunnar Hedin som var Pingströrelsens ledare, Ulf Ekman från Livets Ord, Ragnar Persenius för Svenska Kyrkan, Göran Zettergren från Missionskyrkan och Psykiatern Rigmor Robert.

Moderatorer var Anne-Louise Eriksson, docent och forskningschef på Sekretariatet för teologi och ekumenik, Svenska kyrkan, och Madeleine Sultán-Sjöqvist, fil dr i religionssociologi vid Uppsala universitet.

Det här skrev jag 7/2 2009:

"Två dagar efter konferensen om Knutbysekten, kan jag sammanfatta mina upplevelser.

Det var ett möte som inte släpper taget om känslorna ännu. Mötet mellan en liten skruvad församling och alla som från utsidan försöker förstå vad som får dessa människor att sluta sig mot omvärlden och dyrka en människa som Guds utvalda sändebud till människorna.

Det blev många väldigt känslosamma möten mellan föräldrar och vuxna barn. Föräldrar som nästan har förlorat sina barn till Åsa Waldau, men som har hoppet kvar om en normalisering. Vuxna barn som kallt iakttar föräldrarna och kritiserar dem för att de inte ser Åsas gudomlighet. Föräldrar som gråter. Oberörda barn. Det var en ruggig upplevelse!

När Helge Fossmo visades på filmduken, gömde nästan alla från församlingen sina huvuden i händerna, men bara nästan alla. Längst bak satt fem av de sex församlingspastorerna och höll skarp koll på alla sina slavar så att de skulle kunna straffa den som inte lydde.

Karl-Henrik Robert (gift med Rigmor Robert och initiativtagare till "Det naturliga steget" talade med Peter Gembäck. Peter är pastorn som i en predikan ville att församlingens kvinnor ska vara männens sexslavar och som liknade kvinnor vid hundar; En lydig hund är en lycklig hund. En lydig kvinna är en lycklig kvinna.

Sten-Gunnar Hedin hade tidigare berättat att han omedelbart efter mordet 2004, krävde pastorernas avgång.

Karl-Henrik frågade Peter om varför de inte avgick.

Peters svar var häpnadsväckande: Vi sammankallade församlingen och frågade om de ville att vi skulle avgå.

Vad ska man säga om sådant? Ledare som har sina medlemmar i en andlig fångenskap, frågar om de ska avgå.

Hederliga ledare avgår efter att de har medverkat till en katastrof!

Det här handlar inte om hederliga ledare. De är obildade och outbildade människor som har tagit makten genom lögner om världen utanför sektens kontroll.

Församlingsföreståndaren Kim Wincent höll ett försvarstal som slår det mesta i fråga om dumhet. Den mannen är nästan lika virrig som Åsa Waldau!

Jag tänkte fråga om han var nykter, men avstod.

Jag skrev en kommentar på Ulf Ekmans blogg i det här inlägget och frågade om det var en avståndsmarkering när han hälsade på Peter Gembäck med vänsterhanden. Den kommentaren raderades blixtsnabbt och kom tillbaka lika snabbt, men något svar kom det inte.

Först länkade Dagen-bloggen hit, men efter en stund raderades länken. Elisabeth hade kanske noterat att jag avslöjat en av hennes idiotiska kommentarer om könsneutrala äktenskap.

De är känsliga typer de där tokreligiösa mupparna."

Inga kommentarer: