tisdag, december 18, 2012

Tre dagar kvarFrån Facebooksidan I fucking love science lånade jag den slutliga väderprognosen här ovanför. Klicka på bilden så blir den större.

Allt i bloggen om domedagen

Klockan 11.11 nu på fredag 21/12 inträffar vintersolståndet och någon gång under dagen drabbar oss den stora smällen när jorden på ett eller annat sätt kör in i väggen enligt domedagsprofeterna.

Teorierna är många och här är några:

Mayaindianerna lät sin 5 125 år långa stora årscykel sluta just 21 december år 2012. Mera i Bloggen här och här

En annan teori är att planeten Niburu på något sätt påverkar jorden så att det blir ett totalhaveri. Mera i Bloggen här

Ytterligare ett scenario med asteroiden NEO - 2012 DA14 beskrivs här

En annan idé är att kraftigare solstormar var 12.000:e år får jordens järnkärna att vridas upp och ner, och därmed snurra åt motsatt håll. När den trögare magman ska följa efter innebär det att rotationen vid jordytan helt stannar, varvid utbuktningen vid ekvatorn försvinner och kontinenterna börjar glida vertikalt. När magman anpassat sig till järnkärnans nya rotation börjar ytan återigen att bukta ut vid ekvatorn och kontinenterna sitter fast på sina nya positioner. Denna omkastning skulle leda till att kontinenter förskjuts 300 mil, världsomfattande vulkanutbrott och pga att oceanerna under en tid fortsätter att röra sig, en 1,5 km hög flodvåg som går flera varv jorden runt. Den mänskliga civilisationen skulle inte överleva. (Citat Wiki)


För egen del har jag handlat hem frukostråvaror så att det räcker över julafton och längre sträcker sig inte min planering för överlevnad.

Jag är övertygad om att det inte blir Jordens undergång som avslutar mitt liv
-

Inga kommentarer: